stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Een Tip voor Stamboom in Joomla



Profiel afbeelding

Voor mensen die gebruik maken van Joomla en hiering graag zijn stamboom wil laten zien, is dat nu mogelijk met Joaktree. Dit is een gratis component in Joomla. Ik zelf maak er ook gebruik van en ben er zeer over te spreken. Via mijn programma aldefear maak ik mijn gedcom file en load deze op naar component binnen joomla.

Om te kijken hoe het werkt kun je mijn site (www.stamboom-onderzoeker.nl) bezoeken of van diegene die deze component heeft gemaakt (http://joaktree.com/.

Renze Petersohn - 27 okt 2010 - 10:28

Renze,

Was het ook al tegengekomen. Het het geïntegreerd in een site die ik aan het bouwen ben van de familie Huigsloot uit de voormalige gemeente Alkemade (Z-H). Ben nog niet online, maar werk met een localhost.

Een andere mooie applicatie is TNG. Ontwikkeld door daryn lythgoe. Via deze applicatie kun je heel snel een genealogiesite maken, maar er is ook een component om het in Joomla te integreren.

Zie: http://lythgoes.net/genealogy/software.php.

Mvg

Jos Huigsloot.

Jos Huigsloot - 2 nov 2010 - 14:02

Hoi Jos,

TNG is inderdaad ook geweldig, alleen deze is niet gratis. Deze kun je ook intregeren in je joomla site, net zoals bijvoorbeeld phpgedview. Maar vind de intregratie binnen de joomla site niet helemaal geweldig. Daarom ben ik overgestapt op joaktree. Ik had eerst Phpgedvieuw.

Renze Petersohn - 2 nov 2010 - 21:28

Leuk om te lezen dat jullie Joaktree waarderen. Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Niels van Dantzig - 9 nov 2010 - 22:14

En nu maak ik gebruik van Joomla 1.6 en ook hier is weer een extension beschikbaar via Joaktree. Mocht je willen weten hoe het werkt dan hoor ik het graag. En kijk anders op mijn website www.stamboom-onderzoeker.nl

Renze Petersohn - 21 jan 2011 - 19:39

Joaktree ziet er inderdaad erg veelbelovend uit ik heb net de demosite en uw site bekeken. Op het moment maak ik gebruik van phpgedview over het gebruik hiervan ben ik niet helemaal tevreden. De reden dat ik het gebruik is dat ik samen met mijn vader online aan onze stamboom werk daar ik in israel woon en mijn vader in Nederland?

Is dit ook mogelijk in Joaktree?

Friso Schaap - 18 feb 2011 - 07:47

Nu nog niet ... maar het staat wel op de planning ...

Hallo Friso,

Leuk dat je geinteresseerd bent om Joaktree te gaan gebruiken. 

Joaktree is in eerste instantie bedacht en ontworpen voor het publiceren van gegevens, die ergens anders worden onderhouden. Veel van ons maken immers nog gebruik van losse applicaties en niet van internet applicaties.

Er zijn ondertussen een aantal mensen die gevraagd hebben of je ook gegevens in Joaktree kan wijzigen via het Internet. Het antwoord is nu nog "nee", maar ik heb deze wens wel aan de wensenlijst toegevoegd.

http://naastniels.nl/index.php/nl/joaktree/wishlist

Ondertussen staat deze wens bovenaan de lijst. Omdat deze wijziging wel enig werk is, kan ik nog niet voorspellen wanneer dit werkelijk gerealiseerd wordt. Ik hoop wel dat dit in 2011 het geval zal zijn. Je moet daarom nog even geduld hebben, voordat Joaktree de functionaliteit heeft die je vraagt.

Groet,

Niels

Niels van Dantzig - 18 feb 2011 - 18:04

Beste Niels,

Bedankt voor je reactie. Ik ben intussen al aan het stoeien geweest met Joaktree. Tot nu toe ben ik er aardig te spreken over. Ik maak mijn gedcoms met aldfear. Joaktree heeft mijn gedcom zonder problemen op mijn site heeft gezet.  Er zijn aardig wat opties en er is een duidelijke handleiding. Mocht ik tegen iets aanlopen dan post ik het wel op het joaktree forum.

Friso Schaap - 18 feb 2011 - 21:54

Ik speel al een tijd om te gaan kijken of ik Joomla aan de praat kan krijgen. Het is ook altijd interessant om een genealogische programma daarop te hebben. In hoeverre houd Joaktree rekening met de speciale mogelijkheden die Aldfaer bezit? Ik bedoel dan met name of het rekening houdt met de optie dat sommige mensen niet op een website vermeld willen worden. Dat zou voor mij wel een vereisde zijn, anders moet ik alles eerst met de hand gaan bewerken.

Ik ga nu nog wat site's bekijken die met Joaktree werken om een indruk te krijgen.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Vr. groet,

Rob

Rob Hubert - 24 jul 2011 - 16:25

Hallo Rob,
Leuk dat je geinteresseerd bent in Joaktree. 
Joaktree heeft veel mogelijkheden om met privacy gegevens om te gaan. Je kan personen helemaal niet tonen, of je kan van personen die nog in leven zijn geen naam tonen (en natuurlijk ook geen andere gegevens) of alleen maar de naam. 
Daarnaast kan je ook kiezen om bepaalde groepen gebruikers meer gegevens te tonen dan andere groepen (en het "publiek" dat niet inlogt). Hierbij wordt gebruik gemaakt van Joomla CMS voor het beheren van je informatie.
Joaktree maakt hierbij geen gebruik van gegevens uit het aanleverende programma (in jouw geval Aldfaer). Het is wel zo, dat Joaktree alleen de gegevens kan tonen die geimporteerd worden. Dus als Adfaer bij de export van gegevens alleen maar een subset maakt, dan kan je deze natuurlijk ook niet zien op je site.
Kortom, er zijn veel mogelijkheden. 
Succes! Niels

Niels van Dantzig - 24 jul 2011 - 17:05

Dag Niels,

Hartelijk dank voor je reactie. Ik heb Joomla al geupload en Joaktree ook al geïmporteerd. Ik heb ook al een gedcom geïmporteerd, maar het vervolg moet ik nog doen. Het is misschien handiger als ik naar het forum ga, want ik zal ongetwijfeld wel wat te vragen hebben en ik ga er vanuit dat dit niet het juiste fotum is. Moet ik daar in het Engels schrijven?

Rob

Rob Hubert - 24 jul 2011 - 18:52

Het forum wordt door allerlei mensen gebruikt. Ik probeer zoveel mogelijk om iedereen aan te moedigen om in het Engels te schrijven, om zo de informatie toegankelijk te houden. Je kan me ook direct benaderen met vragen op info@joaktree.com. Dat kan gewoon in het nederlands.

Niels

Niels van Dantzig - 24 jul 2011 - 20:33


Joaktree is nu ook beschikbaar in Joomla 2.5. Nu is het zelfs mogelijk om gelijk in Joaktree aanpassingen danwel toevoegingen te doen. Het is nu nog completer geworden.

Renze Petersohn - 5 mar 2012 - 19:34







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu