stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » tips (gratis) hosting



Profiel afbeelding

hallo,

ik heb een aantal (fragment-)genealogieën, die ik graag zou publiceren. Niet in GEDcom-format of iets dergelijks, of in een al bestaande stamboomsite, maar gewoon als tekst/htm. 

Vroeger waren er gratis sites als Geocities, maar ik geloof dat internet enigszins veranderd is in de tussentijd. Mijn provider geeft ook geen webruimte meer, zoals vroeger.

Heeft iemand een tip voor een plek waar ik dat gratis zou kunnen publiceren/hosten op internet? Veel ruimte heb ik niet nodig.

(Ik zie ook dat mensen hun genealogisch onderzoek op blogsites zoals Wordpress publiceren. Is dat aan te raden? Mogelijkheid tot comments is in principe wel handig.)

groet, 

Kasper Ludeman - 6 feb 2013 - 15:26

Tekst en Html vormgeving nemen als er niet te gek veel plaatjes worden toegevoegd toch maar weing ruimte in beslag.

Volgens mij geven de meeste providers wel iets van ruimte, maar het kan zijn dat dat inderdaad veranderd is.

Bij UPC heb ik 60 Mb, voor mijn website (HTML + een aantal plaatjes) meer dan voldoende.

Echter houdt er rekening mee dat de Email er vanaf snoept.

Bij veel mensen die ik ken is de Email box een verwaardelooste omgeving met veel berichten; en ja dan is het zo op.

Herman - 6 feb 2013 - 21:13

www.50webs.com/ 

heb ik vrij lang gebruikt,

is geen slechte provider

minpuntje: soms downtime i.v.m. onderhoud ... dat vindt 's nachts plaats ... US nachten wel te verstaan

Jan K. (genealinks.tk) - 7 feb 2013 - 07:00

WordPress biedt volgens mij alleen blog functionaliteit, niet de mogelijkheid van het hosten van eigen HTML pagina's.

Vroeger was het vrijwel standaard dat je mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen homepage had bij de internet provider. Tegenwoordig is dat inderdaad helaas niet meer zo veel voorkomend.

Nadat ik was geswitched naar een provider die dat niet meer bood, heb ik uiteindelijk maar de stap genomen om een domeinnaam en webhosting pakketje bij een hosting provider aan te schaffen. Niet gratis, maar wel erg betaalbaar! De kosten vallen me erg mee: voor ongeveer 25 euro per jaar owel 2 euro per maand heb je al een startpakket, en het kan nog veel goedkoper. Voorbeelden zijn bv everhost.nl waar ik zelf zit, DutchWebhosting.nl, MijnHostingPartner.nl, etc etc. Er is zoals voor alles ook een vergelijkingssite: http://www.ispgids.com/webhosting

Pas toen ik mijn webhosting had met als doel enkel een paar simpele html pagina's te publiceren, ontdekte ik dat er een online genealogie pakket bestaat genaamd webtrees. Dat werd als simpel te installeren applicatie aangeboden door mijn provider. Groot voordeel daarvan is dat ik waar dan ook ter wereld (bij familie, in archieven etc) mijn stamboomgegevens kan bijwerken. Geen gedoe met exports en imports, html files uploaden etc, slechts één pakket voor alle activiteiten. En de privacy van levende personen is gegarandeerd. U kunt mijn webtrees site bekijken op http://stamboom.bertkoor.nl 

Een andere mooie site die ook op webtrees draait is http://www.stamboomknegt.nl/

BertKoor - 7 feb 2013 - 12:49


Bedankt voor alle reacties en tips!
Ik zal de verschilende opties eens bekijken. 

mvg,

Kasper Ludeman - 10 feb 2013 - 11:06







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu