stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Hulp gevraagd bij samenvoegen van 2 stambomen (in Aldfaer, evt mbh MyHeritage)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Beste allemaal,

Toen ik begon met mijn stamboombezigheden heb ik twee bomen gemaakt, ééntje van mijn vaderskant en één van mijn moeders kant. Nu ik in MyHeritage aan mijn gratis max zit en met Aldfaer overweg kan ben ik tot de conclusie gekomen dat het veel gemakkelijker is om beide middels GEDCOM samen te voegen en bij een eventuele uitdraai per te kijken wat ik nodig heb.

Na veel zelf geprobeerd te hebben heb ik moeten concluderen dat ik het niet voor elkaar krijg om van beide bomen één geheel te maken. Waar het probleem precies in zit weet ik niet, maar het zou kunnen dan Aldfaer niet snapt wie de dubbelen zijn (o.a. mijn ouders en ik komen in beide bomen voor).

Is er iemand die een poging wil wagen? Ik denk dat dat ons beide minder tijd zou kosten dan wanneer ik opnieuw adhv een uitleg ga puzzelen.

 

Alvast hartelijk dank!

 

Groet,

Casper

Casper Renting

Als je ouders en jezelf de enige dubbelen zijn:

- stamboom vaderskant: jezelf en je moeder verwijderen
- deze stamboom exporteren naar gedcom
- stamboom moederkanst expoirtren naar gedcom
- beide gedcom importeren in nieuwe stamboom
- je moeder aan je vader koppelen 

controlerapporten draaien op dubbelen en op andere onvolkomenheden
als er nog veel dubbelen blijken voor te komen: dubbelen in de oorspronkelijke twee stambomen verwijderen en opnieuw export + import + opnieuw personen koppelen

't is even wat werk, maar het loont de moeite

grtn

Jan_K.

Jan_K.


Hoi Jan,

 

Dank voor de hulp. Ga kijken of ik er toch zelf uit kan komen.

 

Groet,

Casper

Casper RentingPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!