stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Belangrijk bericht aan alle gebruikers van Aldfaer 9.0 en 9.1. Update bevat een ernstige fout !



Profiel afbeelding

Ontving zojuist onderstaand bericht van een bekende,

 

Bericht voor Aldfaer gebruikers!

Belangrijk bericht aan alle gebruikers van Aldfaer 9.0 en 9.1

Het versienummer van uw huidige Aldfaer-versie ziet u via het Menu -> Help -> Versiebeheer Aldfaer en dan in de linker benedenhoek van dit venster onder Geïnstalleerd staan. Staat daar 9.0 of 9.1, lees dan aandachtig dit bericht!

Aldfaer 9.1 (en ook 9.0) bevat een ernstige fout die tot gegevensverlies kan leiden. Dit gegevensverlies kan optreden:

als het privacy filter is ingeschakeld en er een GEDCOM-export wordt gemaakt. Het gemaakte GEDCOM-bestand kan dan onvolledig zijn.

als er vervolgens, zolang Aldfaer nog niet is afgesloten, gegevens worden gewijzigd of Bestand opschonen of bestands controle en -reparatie wordt uitgevoerd. In dat geval kunnen er gegevens in het Aldfaer-bestand zelf verloren gaan.

Om die reden is de versie sinds 12 maart 2021 offline gehaald. Het heeft onze absolute voorkeur dat niemand versie 9.0 of 9.1 blijft gebruiken. Installeer volgens de onderstaande beschrijving terug versie 8.1. Wij werken ondertussen door aan een nieuwe versie, waarbij we niet over één nacht ijs zullen gaan zodat het uitbrengen ervan wel even op zich zal laten wachten.

Ons dringend advies aan iedereen met Aldfaer 9.0 en 9.1 is om terug Aldfaer 8.1 te installeren. Deïnstalleer Aldfaer 9.0 of 9.1 door Uninstal.exe uit te voeren in de map waarin Aldfaer 9.0 of 9.1 geïnstalleerd is. Haal vervolgens het installatieprogramma van Aldfaer 8.1 van onze website en voer het uit, waarbij u dezelfde installatiemap gebruikt als voor Aldfaer 9.0 of 9.1.

Blijft u toch Aldfaer 9.0 of 9.1 gebruiken, maak dan onder geen enkel beding gebruik van het privacyfilter. Als het privacyfilter ingeschakeld is, schakel het dan onmiddellijk uit: menu Extra->Algemeen privacyfilter uitzetten.

Omdat wij niet in het bezit zijn van emailadressen van al onze gebruikers verzoeken wij u om dit bericht te delen met mede-Aldfaer gebruikers waarvan u weet dat deze geen forum bezoeker is.

 

Weet iemand van u hier iets meer over ?

Willem van de Pol - 21 apr 2021 - 17:29 (laatst bijgewerkt 22 apr 2021 — 00:47 door auteur)

Ik heb nu gezien dat Ben Wegman al 13 maart jl hiervan melding heeft gedaan .............

Ik gebruik genoemde versie 9.1, maar ik ben geen techneut, zeg maar rustig een dombo op dat gebied en nu enigszins in paniek.

 

Heeft iemand van u raad voor mij, wat nu te doen ?

Willem van de Pol - 21 apr 2021 - 17:45 (laatst bijgewerkt 21 apr 2021 — 17:51 door auteur)

Wat te doen staat duidelijk in bovenstaande eerste bericht. De-installeer versie 9.0 of 9.1 en installeer 8.1 weer.

Met de genoemde werkwijze raakt u geen gegevens kwijt.

mvg-Ben

Ben Wegman - 21 apr 2021 - 18:17

Ben, waar kan ik de juiste map vinden waarin ik 9.1 kan verwijderen en 8.1 weer kan installeren ?

Ik heb duizenden scans en foto's in Aldfaer staan, ook nog tientallen toegevoegd na 12 maart jl. blijven deze ook na opnieuw 8,1 installeren behouden ?

 

In de Tab 'extra' staat:  'Algemeen privacyfilter aanzetten', ik ga er dan maar van uit dat dit filter UIT staat..

Willem van de Pol - 21 apr 2021 - 18:23 (laatst bijgewerkt 21 apr 2021 — 18:55 door auteur)

Als het goed is staat het aldfaer programma direct op de C-schijf. Als u daar klikt op Aldfaer ziet u uninstall. Dat verwijdert het programma. Daarna kunt u de eerdere versie van het programma Aldfaer 8.1 downloaden op hun site en installeren. Kijk svp even de de Aldfaer site. Daar zitten de experts en kunt u ook met al uw vragen terecht. Welkom op de Aldfaer website | Aldfaer

Zij hebben een forum voor additionele vragen. Aarzel niet daar gebruik van te maken.

mvg-Ben

Ben Wegman - 21 apr 2021 - 19:16

Ben, na uninstall gevonden te hebben, krijg ik de vraag toestemming te verlenen aan een onbekende gebruiker om aanpassingen toe te passen !?

Kortom voor mij onbegrijpelijk ....., lijkt mij linke soep.

Willem van de Pol - 21 apr 2021 - 19:56

IK weet wel het antwoord, maar ik heb liever dat u de vraag onderbrengt bij het Aldfaer forum. Daar zitten de echte experts en in geval van nood of bijzondere vragen kunnen zij u daadwerkelijk van dienst zijn. En zij zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

mvg-Ben

Ben Wegman - 21 apr 2021 - 20:53

Ik begrijp het, Ben, toch bedankt voor je reactie en verwijzing.

 

Jammer, dat ik bij toeval achter dit probleem met Aldfaer ben gekomen. 

Jammer, dat dit bericht toen niet op alle fora van Stamboomforum kenbaar is gemaakt !

Willem van de Pol - 21 apr 2021 - 22:31

Op het Aldfaer forum is de discussie over dit onderwerp afgesloten.

Willem van de Pol - 22 apr 2021 - 10:51

Hallo Willem, dan begin je toch op het Aldfaer forum 'n nieuwe discussie? Wat mij opvalt is dat Aldfaer kennelijk niet alle gebruikers meteen persoonlijk heeft geïnformeerd, klopt dat? Zoja, dan zou je daar alsnog om kunnen vragen op 't Aldfaer forum:-) Een bericht op de website is kennelijk niet voldoende, daar komen niet alle gebruikers regelmatig.

Hier de eerdere melding van vermoedelijk hetzelfde probleem op dit forum:

https://www.stamboomforum.nl/subfora/45/2/80701/0/waarschuwing_mbt_aldfaer_90_en_91

Pauline Berens EBBI - 22 apr 2021 - 13:41 (laatst bijgewerkt 23 apr 2021 — 07:56 door auteur)

Pauline,  het Aldfaer forum sluit hun bovenstaand bericht af, met

"Omdat wij niet in het bezit zijn van e-mailadressen van al onze gebruikers verzoeken wij u om dit bericht te delen met mede-Aldfaer gebruikers waarvan u weet dat deze geen forum bezoeker is'.  

Hoewel ik bekend moet zijn bij het Aldfaer forum heb ik geen mail van hen ontvangen, pas nadat ik gisteravond inlogde bij hen verscheen de waarschuwing op mijn mail.

Ben Wegman heeft aan het verzoek om het bericht te delen omgaand gehoor gegeven  en als eerste melding van het probleem gedaan op het StamboomForum 'Genealogie software en GEDCOMs' maar jammer genoeg zijn daarmee niet álle Aldfaer gebruikers van de andere fora van StamboomForum bereikt. Meer kon hij niet doen .........

Willem van de Pol - 23 apr 2021 - 00:07

Oké, ik begrijp dat je dit bericht deelt. Nu maar hopen dat de mail duidelijk genoeg is.

Terug naar versie 8 betekent ook dat gebruikers weer last krijgen van bugs in versie 8 die opgelost waren in versie 9. 

Ik hoorde ook van n Aldfaer gebruiker dat ie n mail kreeg over t probleem op t moment dat hij inlogde op Aldfaer gisteren of eergisteren, net als jij dus. 

Gebruikers hebben er nu wel belang bij te zorgen dat Aldfaer 'n geldig e-mailadres van ze heeft voor noodgevallen zoals deze, zoals bij alle software overigens:-)

Pauline Berens EBBI - 23 apr 2021 - 08:06 (laatst bijgewerkt 23 apr 2021 — 13:37 door auteur)


Telkens als ik Aldfaer opstart, versie 8.1.0.2. en bonusrapporten, krijg ik een update en het is iedere dag volgens mij dezelfde update. Kan dat? 

Martine Rademaker - 29 apr 2021 - 20:02







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu