stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » MAC gebruikersProfiel afbeelding
mijns insziens is Aldfaer het beste genealogisch programma: ik gebruik het reeds vanaf de eerste versie,maar kan het sinds n jaar niet meer gebruiken omdat ik nu een Mac gebruik en er alleen voor dat stomme windows programma gekozen is. Jammer dat Mac gebruikers dus verstoten worden. Bedenk wel dat macgbruikersgroepen in opkomst zijn en al bijna groter zijn dan de windows gebruikers.! Toch wens ik Bob en de makers veel sukses verder, ondanks dat ik nu niets meer met mn gegevens kan op mijn Mac. Misschien kan er toch eens aandacht aan besteed worden?

eric veltkamp - 28 mar 2008 - 03:14

Hallo Eric,

Niet wanhopen. Als er al een MAC gebruikersgroep is, dan hadden zij je toch kunnen vertellen dat er een emulator bestaat. Dan kun je alsnog het aldfaer programma gebruiken.

Heb je een G-5 P.C dan blijkt daar volgens zeggen een "intel" in te zitten waarmee je op window gebaseerde programma's kunt draaien.

m.v.g

Boh

p. luttenberg - 28 mar 2008 - 10:06

Ik werkte met gensdata pro, totdat ik ook op een mac overstapte. Om dit te kunnen laten draaien moest ik eerst windows installeren en daar wilde ik net van af. Heb nu gekozen voor reunion, een programma speciaal voor mac. Het is een super gemakkelijk en mooi programma met een goede helpdesk. Het overzetten van de bestanden was zelfs voor mij als halve digibeet een fluitje van een cent.

Foekje

Els Foekema - 28 mar 2008 - 11:07

Hoi,

Speciaal voor iedereen die bv van het werk Windows-programma's krijgt, of gehecht is aan speciale windows-prgs heeft Mac met intel (bestaat vanaf 2006) inderdaad de mogelijkheid er Windows naast of bij te draaien.

Er zijn zelfs verschillende mogelijkheden oa VMWare en Boot Camp, met een dualboot.
Hier wat sites met achtergronden, de programmatuur, verschillen etc.

http://www.macwindows.com/winintelmac.html

http://www.vmware.com/products/fusion/
http://www.apple.com/macosx/features/bootcamp.html

http://www.macwindows.com/emulator.html

Daarmee kun je dan wel weer de nl forums langs voor ervaringen lijkt me.
mvg, margreet

margreet - 28 mar 2008 - 13:51

er komen steeds meer apple gebruikers, dus er komt vast meer keuze in programma's elviera

elviera ooms-ringeling - 28 mar 2008 - 15:51

Eric,
een goed advies van Margreet, om een kijkje te nemen op de door haar genoemde sites,
zelf werk ik inmiddels al weer een kleine twee jaar op een MacBookPro met daarop Parallels desktop
geinstalleerd, hierop draaide Windows XP welke nu vervangen is door Vista (je moet toch blijvijven), alleen voor het gebruik van mijn genealogie (HAZA 21) programma. Het grote voordeel is wel dat je verschillende programma's nu naast elkaar kan laten lopen dus b.v. je foto's en documenten etc. op de Mac en je genealogie op Windows, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je er uit geknald wordt door windows, bijkomende voordeel, de backup van haza staan op de Mac.

Paralells zowel VM Fushion ontwijken elkaar niet, voor beide programma's moet men betalen. Regelmatig volgen er updates.

Wil je dit niet, dan zou je het genealogie programma van Mac, Reunion kunnen overwegen.
Mogelijk dat andere weten of e.e.a. uitwisselbaar is.

Anneke

Anneke van Santen - 30 mar 2008 - 19:28

Eric,
een goed advies van Margreet, om een kijkje te nemen op de door haar genoemde sites,
zelf werk ik inmiddels al weer een kleine twee jaar op een MacBookPro met daarop Parallels desktop
geinstalleerd, hierop draaide Windows XP welke nu vervangen is door Vista (je moet toch bijblijven), alleen voor het gebruik van mijn genealogie (HAZA 21) programma. Het grote voordeel is wel dat je verschillende programma's nu naast elkaar kan laten lopen dus b.v. je foto's en documenten etc. op de Mac en je genealogie op Windows, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je er uit geknald wordt door windows, bijkomende voordeel, de backup van haza staan op de Mac.

Paralells zowel VM Fushion ontwijken elkaar niet, voor beide programma's moet men betalen. Regelmatig volgen er updates.

Wil je dit niet, dan zou je het genealogie programma van Mac, Reunion kunnen overwegen.
Mogelijk dat andere weten of e.e.a. uitwisselbaar is.

Anneke

Anneke van Santen - 30 mar 2008 - 19:29

Dat zal wel, maar waar zou die "emulator" dan wel te vinden zijn??

eric veltkamp - 30 mar 2008 - 19:43

Reunion moet ik dus weer opnieuw aanschaffen, terwijl Aldfaer gratis is. Waaraom is er dan geen aldfaer mac versie?

eric veltkamp - 30 mar 2008 - 19:46

Bedankt. Deze programma's zijn dus rond de $80=

eric veltkamp - 30 mar 2008 - 19:50

ik hoopte wel dat je zelf even alles doorworstelde.
Behalve de 'gratis' versies die wel ergens rondslingeren - is er de zin:

"The best part about Parallels is that you don't have to dual-boot Windows
as you do with Apple's free Boot Camp utility."

Met Parallels heb je dus geen dual boot,
met de free Boot Camp van Apple zelf (die in Leopard zit) wel.
Maar dan is hij wel free.
Leopard word bij de Apple geleverd - dus die heb je dan waarschijnlijk al.

mvg margreet

margreet - 30 mar 2008 - 20:26

Hoi Eric,

Ik zit met hetzelfde dilemma. Wil een iMac aanschaffen maar zit met overzetten va Aldfaer. Reunion inclusief de nederlandse plug in vind ik wel duur t.o.v. het gratis Aldfaer. Heb jij al een alternatief gevonden?

Groet Elke

E. van Geelen - 12 mei 2008 - 13:44

De oplossing zou wellicht in de toekomst kunnen liggen voor de voor het programmeren gebruikjte taal. Geschiedt dat met de door Sun Microsystems ontwikkelde taal Java dan zou -onder het motto 'write once, run anywhere' Aldfaer voor verschillende platforms geschikt zijn. Normaal -is mijn ervaring- werken in Java ontwikkelde applicaties inderdaad goed. Ik begreep echter dat er voor wat betreft Mac OS Leopard 10.5 nog wat probleempjes zijn met in Java ontwikkelde programmatuur. Maar verder zou het -dukt me- best een oplossing zijn. Een ding moet ik echter wel toegeven ... ik ben zelf geen computerspecialist dus kan niet inschatten hoe veel inspanningen in een dergelijke conversie gestoken zouden moeten worden. En laten we niet vergeten dat het uitstekende Aldfaer het resultaat is van de noeste arbeid van vrijwilligers!!

Jan Schultheiss - 14 sep 2008 - 21:56

er bestaat een programma voor de mac: MacFamilyTree kost 49 dollar, ik heb er geen ervaring mee. Ik werk met de voorganger daarvan MacStamboom (ben ik niet stuk van maar er is volgens mij niets anders). Een emulator van Microsoft heb ik aangeschaft bij de webshop van Apple voor 250 euro, die kom ik gelukkig terugsturen (de snelheid van mijn G5 Mac werd vergelijkbaar met een windows machine van 10 jaar geleden)

Frank Kluizenaar - 17 sep 2008 - 23:14

Waarom niet geinformeerd bij iCentre    www.icentre.nl.

m.v.g

bob

p. luttenberg - 18 sep 2008 - 13:59

Ondanks het feit dat het genealogie programma Reunion:

- meer dan 20 jaar voor de Apple Macintosh bestaat,

- meer dan 15 jaar een Nederlandse taalmodule heeft (evenals handboek)

- er meer dan 700 gebruikers in Nederland zijn,

 

blijkt uit bovenstaande discussie dat dit bij veel Mac gebruikers niet bekend is.

Belangstellenden worden uitgenodigd eens te kijken op de site van Leister 

http://www.leisterpro.com/

 

Frans vanBodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 31 jan 2009 - 19:09

Op 20 februari 2009 is de laatste update van Reunion verschenen, versie 9.08.

De belangrijkste uitbreiding van Reunion 9.08 is de mogelijkheid om een Reunion familiebestand (of een deel daarvan) op de iPhone of de iPod Touch te plaatsen. Middels de iPhone of iPod Touch kunt u wijzigingen of aanvullingen aanbrengen in het familiebestand. Op een eenvoudige manier kan daarna het bestand op de iPhone 'gesynchroniseerd' worden met het hoofdbestand op de Macintosh.

Het is zeker ook de moeite waard om eens te kijken bij video pagina van Leister.

Het programma 'Reunion for iPhone' kan alléén via de iTunes store worden aangeschaft.

 

Geregistreerde Reuniongebruikers krijgen binnenkort bericht over de laatste update.

 

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 23 feb 2009 - 17:33

Ik moet zeggen dat ik nogal schrik van de reacties op deze vraag. Er wordt aandacht gevraagd voor Mac-software en meteen wordt verwezen naar Windows-emulatoren en dergelijke oplossingen. Dat voelt voor mij toch een beetje als vloeken in de kerk. Zeker als je bedenkt dat er meerdere programma's speciaal voor Mac op de markt zijn, die niet van dergelijke kunstgrepen gebruik hoeven maken.

Zo gebruik ik al weer een paar jaar MacFamilyTree, wat speciaal voor Mac gebouwd is en, precies waar Mac bekend om staat, erg prettig en intuitief werkt. In mijn zoektocht naar een geschikt programma heb ik ook gekeken naar reunion, zoals hier eerder genoemd. Ik moet echter toegeven dat reunion bij mij afviel vanwege de website: weinig informatie en lijkt uit het jaar nul te stammen (tja, het oog wil ook wat, zeker op mijn Mac).

Maar ook de online-variant(en) mogen niet vergeten worden. Kijk eens op verwant.nl . Dat ziet er voor de meesten wellicht wat te 'modern' uit, maar werkt erg prettig. Vooral de stamboom-'werkplaats' is ideaal: in deze visuele stamboom voeg je personen toe en bewerk je ze op de plaats waar ze in de stamboom horen. Ook biedt verwant.nl de mogelijkheid om met meerdere mensen aan je stamboom te werken en biedt de mogelijkheid een .ged-bestand te exporteren.

Inkie - 3 mar 2009 - 00:36

Heb nu een macbook pro maar heb ook parrales met windows 7 erop.

ben een gebruiker van hazadata later haza 21, hoe kan ik die instaleren op de mac via parrallls

 

erik - 5 okt 2010 - 21:43


Als je wilt weten hoe Aldfaer op een mac kan worden gebruikt zonder dat je er windows op hoeft te installeren bezoek dan eens de volgende link:

http://aldfaer.net/aldfaerwiki/index.php?title=AldfaerWiki:Aldfaer_op_de_Mac

Ronald Balhan - 5 okt 2010 - 23:00Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu