stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » MAC gebruikers

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.
mijns insziens is Aldfaer het beste genealogisch programma: ik gebruik het reeds vanaf de eerste versie,maar kan het sinds n jaar niet meer gebruiken omdat ik nu een Mac gebruik en er alleen voor dat stomme windows programma gekozen is. Jammer dat Mac gebruikers dus verstoten worden. Bedenk wel dat macgbruikersgroepen in opkomst zijn en al bijna groter zijn dan de windows gebruikers.! Toch wens ik Bob en de makers veel sukses verder, ondanks dat ik nu niets meer met mn gegevens kan op mijn Mac. Misschien kan er toch eens aandacht aan besteed worden?

eric veltkamp

Hallo Eric,

Niet wanhopen. Als er al een MAC gebruikersgroep is, dan hadden zij je toch kunnen vertellen dat er een emulator bestaat. Dan kun je alsnog het aldfaer programma gebruiken.

Heb je een G-5 P.C dan blijkt daar volgens zeggen een "intel" in te zitten waarmee je op window gebaseerde programma's kunt draaien.

m.v.g

Boh

p. luttenberg

Ik werkte met gensdata pro, totdat ik ook op een mac overstapte. Om dit te kunnen laten draaien moest ik eerst windows installeren en daar wilde ik net van af. Heb nu gekozen voor reunion, een programma speciaal voor mac. Het is een super gemakkelijk en mooi programma met een goede helpdesk. Het overzetten van de bestanden was zelfs voor mij als halve digibeet een fluitje van een cent.

Foekje

Els Foekema

Hoi,

Speciaal voor iedereen die bv van het werk Windows-programma's krijgt, of gehecht is aan speciale windows-prgs heeft Mac met intel (bestaat vanaf 2006) inderdaad de mogelijkheid er Windows naast of bij te draaien.

Er zijn zelfs verschillende mogelijkheden oa VMWare en Boot Camp, met een dualboot.
Hier wat sites met achtergronden, de programmatuur, verschillen etc.

http://www.macwindows.com/winintelmac.html

http://www.vmware.com/products/fusion/
http://www.apple.com/macosx/features/bootcamp.html

http://www.macwindows.com/emulator.html

Daarmee kun je dan wel weer de nl forums langs voor ervaringen lijkt me.
mvg, margreet

margreet

er komen steeds meer apple gebruikers, dus er komt vast meer keuze in programma's elviera

elviera ooms-ringeling

Eric,
een goed advies van Margreet, om een kijkje te nemen op de door haar genoemde sites,
zelf werk ik inmiddels al weer een kleine twee jaar op een MacBookPro met daarop Parallels desktop
geinstalleerd, hierop draaide Windows XP welke nu vervangen is door Vista (je moet toch blijvijven), alleen voor het gebruik van mijn genealogie (HAZA 21) programma. Het grote voordeel is wel dat je verschillende programma's nu naast elkaar kan laten lopen dus b.v. je foto's en documenten etc. op de Mac en je genealogie op Windows, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je er uit geknald wordt door windows, bijkomende voordeel, de backup van haza staan op de Mac.

Paralells zowel VM Fushion ontwijken elkaar niet, voor beide programma's moet men betalen. Regelmatig volgen er updates.

Wil je dit niet, dan zou je het genealogie programma van Mac, Reunion kunnen overwegen.
Mogelijk dat andere weten of e.e.a. uitwisselbaar is.

Anneke

Anneke Ronitz-van Santen

Eric,
een goed advies van Margreet, om een kijkje te nemen op de door haar genoemde sites,
zelf werk ik inmiddels al weer een kleine twee jaar op een MacBookPro met daarop Parallels desktop
geinstalleerd, hierop draaide Windows XP welke nu vervangen is door Vista (je moet toch bijblijven), alleen voor het gebruik van mijn genealogie (HAZA 21) programma. Het grote voordeel is wel dat je verschillende programma's nu naast elkaar kan laten lopen dus b.v. je foto's en documenten etc. op de Mac en je genealogie op Windows, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je er uit geknald wordt door windows, bijkomende voordeel, de backup van haza staan op de Mac.

Paralells zowel VM Fushion ontwijken elkaar niet, voor beide programma's moet men betalen. Regelmatig volgen er updates.

Wil je dit niet, dan zou je het genealogie programma van Mac, Reunion kunnen overwegen.
Mogelijk dat andere weten of e.e.a. uitwisselbaar is.

Anneke

Anneke Ronitz-van Santen

Dat zal wel, maar waar zou die "emulator" dan wel te vinden zijn??

eric veltkamp

Reunion moet ik dus weer opnieuw aanschaffen, terwijl Aldfaer gratis is. Waaraom is er dan geen aldfaer mac versie?

eric veltkamp

Bedankt. Deze programma's zijn dus rond de $80=

eric veltkamp

ik hoopte wel dat je zelf even alles doorworstelde.
Behalve de 'gratis' versies die wel ergens rondslingeren - is er de zin:

"The best part about Parallels is that you don't have to dual-boot Windows
as you do with Apple's free Boot Camp utility."

Met Parallels heb je dus geen dual boot,
met de free Boot Camp van Apple zelf (die in Leopard zit) wel.
Maar dan is hij wel free.
Leopard word bij de Apple geleverd - dus die heb je dan waarschijnlijk al.

mvg margreet

margreet

Hoi Eric,

Ik zit met hetzelfde dilemma. Wil een iMac aanschaffen maar zit met overzetten va Aldfaer. Reunion inclusief de nederlandse plug in vind ik wel duur t.o.v. het gratis Aldfaer. Heb jij al een alternatief gevonden?

Groet Elke

E. van Geelen

De oplossing zou wellicht in de toekomst kunnen liggen voor de voor het programmeren gebruikjte taal. Geschiedt dat met de door Sun Microsystems ontwikkelde taal Java dan zou -onder het motto 'write once, run anywhere' Aldfaer voor verschillende platforms geschikt zijn. Normaal -is mijn ervaring- werken in Java ontwikkelde applicaties inderdaad goed. Ik begreep echter dat er voor wat betreft Mac OS Leopard 10.5 nog wat probleempjes zijn met in Java ontwikkelde programmatuur. Maar verder zou het -dukt me- best een oplossing zijn. Een ding moet ik echter wel toegeven ... ik ben zelf geen computerspecialist dus kan niet inschatten hoe veel inspanningen in een dergelijke conversie gestoken zouden moeten worden. En laten we niet vergeten dat het uitstekende Aldfaer het resultaat is van de noeste arbeid van vrijwilligers!!

Jan Schultheiss

er bestaat een programma voor de mac: MacFamilyTree kost 49 dollar, ik heb er geen ervaring mee. Ik werk met de voorganger daarvan MacStamboom (ben ik niet stuk van maar er is volgens mij niets anders). Een emulator van Microsoft heb ik aangeschaft bij de webshop van Apple voor 250 euro, die kom ik gelukkig terugsturen (de snelheid van mijn G5 Mac werd vergelijkbaar met een windows machine van 10 jaar geleden)

frank


Waarom niet geinformeerd bij iCentre    www.icentre.nl.

m.v.g

bob

p. luttenbergPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!