Beste Nanda,
Er is geen registratie van emigranten rond 1800.
Na de inlijving van het Koninkrijk Holland bij het keizerrijk van Napoleon Bonaparte in 1811 is in Nederland een centrale overheid opgelegd.
Vóór 1811 registreerden de kerkelijke gemeenten wie hun leden waren en in sommige steden kon je daarnaast nog groot of klein burgerschap van de stad verkrijgen.
Trouwde iemand van buiten de kerkelijke gemeente, dan moest hij of zij een attestatie (verklaring) van geloof kunnen overleggen.
In het ledenregister is dan meestal vermeld met attestatie gekomen ....... De verklaring zelve is meestal niet bewaard gebleven.
Het is belangrijk te weten tot welke geloofsrichting de desbetreffende persoon behoorde. Dan zoeken in het bij behorende kerkelijke archief.
Verder zoeken in stukken betreffende in documenten van bezit en verdeling van erfenissen etc.
Na 1811 moet je de huwelijkse bijlagen van de huwelijken van alle kinderen nakijken.
Waren de ouders reeds vreog overleden, dan moesten de grotouders dat doen. Was dat ook niet mogelijke, dan moesten er extracten van overlijden van de ouders en grootouders toergevoegd worden aan de ingeleverde papieren (huwelijkse Bijlagen) alvorens de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand kon beginnen met het schrijven van de hwuelijks akte.
Op Google zoeken of een ander genealoog gegevens gepubliceerd heeft. Heeft deze genealoog een kwartier gemaakt of heeft om een andere reden alle naamsdrager verzameld?
Succes met verder onderzoek.
Groeten van Terkos