stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Fam. Gunther

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

https://www.stamboomforum.nl/servicedesk/2/45723/0/hoe_doe_je_dat_een_foto_of_andere_afbeelding_opnemen_in_je_berichten_en_reacties_stamboomforum

Het eenvoudigste is echter de afbeelding bij zoekplaatjes te plaatsen en vervolgens in je vraag op stamboomforum naar het zoekplaatje te verwijzen. Of je kan de URL van het zoekplaatje gebruiken bij het plaatsen van de afbeelding in je bericht.

Ga naar https://www.stamboomforum.nl/zoekplaatjes/overzicht.php en klik vervolgens op “zoekplaatje toevoegen”.

ChrisvD

vervallen (off topic)

Jan Clavaux

In de periode 1781-1789 heb ik in Maastricht geen dopen noch begrafenissen gevonden van kinderen van het echtpaar Günther-Scheuer. Het kan heel goed zijn dat het echtpaar in deze periode in andere garnizoensplaatsen woonde. Zo er kinderen in deze periode geboren zijn is het waarschijnlijk dat ze jong zijn overleden daar er geen verdere huwelijken bekend zijn.

ChrisvD

Beste Chris.

Ik heb ook gezocht. In de huwelijksakte van kind 1 Maria Elisabeth staat dat zijn geboren ( 10-03-1987)is in Namur. De andere 5 kinderen geboren tussen 1789 en 1799 geboren zijn in Maastricht. Het kan zijn dat zij na de geboorte van kind 1 nog andere kinderen hebben gehad en daarna naar Maastricht zijn gekomen?

Anne

Beste Anne,

Hierbij enkele opmerkingen en aanvulingen bij het Gunther-onderzoek. Op de geboorteakte van Jeremias Gunther staat als geboorteplaats van de vader Sonnborn vermeld. Dit was ooit een afzonderlijke gemeente bij Wuppertal (Saksen) en wordt nu als wijk genoemd. De geboorteplaats van de moeder is op die akte Elberfeld, nu eveneens een wijk van Wuppertal. Het ligt voor de hand, dat de ouders elkaar in dezelfde regio ontmoet hebben.

In de kwartierstaten van Danny Peeters heb ik de vader van Georg Ernst gevonden: Andreas, geboren ca. 1722 in Sonnborn, overleden 1-06-1800 te Maastricht; en de moeder: Anna Geertruy Mey (met verschillende schrijfwijzen), geboren ca. 1725 te Borschel, overleden 29-02-1816 te Maastricht. Als haar ouders worden vermeld Johan Diederich May en Catharina Top. Deze gegevens heb ik overgenomen en (nog) niet geverifieerd. 

Ik hoop, dat ik je met deze informatie weer verder heb geholpen.

Annemiek


Beste Annemiek,

Bedankt voor je reactie maar ik heb deze stamboom al een tijdje afgesloten. Ik ga hier niet verder mee.

Mvg. Anne

AnnePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!