stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Duitsland » beginnen met zoeken in Duitsland

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Oh wauw Ben, fantastisch!! Krijg het er helemaal warm van! Dat boek zou ook nog wel eens iets kunnen opleveren over mijn Cornelis Mulder +1799... Dubbelmazzel! En er IS dus gewoon een link met Amsterdam... Ik meld mij spoedig, ga er nu induiken!

Eva Mulder

Ben, die attestatie kan ook zoon Johan betreffen.

In 1787 zie ik nog een Johan Trijber in Wageningen overlijden.

In 1752 zie ik een huwelijk van een Treiber in Amsterdam, maar geen plaats vermeld, tenzij met "wonende in de Loosdrecht" wordt bedoeld dat hij in Loosdrecht woonde. Of was Loosdrecht ook een straat in Amsterdam?

niepoort

Ja, ik zag dat ook langs komen. Veel vraagtekens. 

Zijn er geen gaarderregisters bewaard gebleven van Wageningen m.b.t hun trouwen?

Ben Wegman

Probeer in Nederland ook de naam Drijver maar eens. Ik vind in Amsterdam eind 18e eeuw het huwelijk van Jan Paulus Drijver, die zelf met Treiber ondertekent. Afkomstig uit Duitsland.

En is bekend dat Johanna Treiber in Amsterdam trouwt? Daarbij gaat het om een dochter van jouw Johann Justus.

niepoort

@Niepoort: dat is inderdaad verwarrend, maar ik denk dat de Johannes die in 1787 overlijdt, de zoon is en niet de vader. 
Ik zal eens zoeken naar mogelijke huwelijksbijlagen van diens dochter Anna, zij is geboren in 1787 uit zoon Johannes en Maria van Ommeren.

En vwb uw laatste bericht: Drijver is ook nog een goeie! 

Johanna Treiber die in Amsterdam trouwt, die heb ik zo snel niet op mijn netvlies. Ik heb wel een huwelijk van haar met Peter van Gelder maar da's gewoon in Wageningen... Zou ze kunnen zijn hertrouwd, denk ik dan. Lekker, nog eentje op het lijstje van schier oneindige mogelijkheden.

@Ben ik ga op zoek naar Gaarderregisters! Ik zit nu nog in de lidmaten, ook daarin valt veel af te lezen. Inmiddels met een goed glas wijn erbij, want ik heb een (hernieuwde!) missie!

Zeer veel dank, ik ben hier erg blij mee! En ik hou jullie op de hoogte. En als iemand nog iets te binnen schiet, ik hoor het heel graag!
 

Eva Mulder

Het huwelijk van die ene Treiber in Amsterdam is van Georg Frederik, met Elisabeth Groenemeij, in 1752. Volgens de traditionele planning is dat rijkelijk laat om de ouders van mijn Johan Justus te zijn. Die trouwt nl al in 1763 in Wageningen, en dus op zijn laatst in 1745 geboren zijn (schiet vooral gaten in mijn aannames!) dus ik zou kunnen zoeken naar een eerdere vrouw van GF.

Elisabeth Groenemeij heb ik al eens tegen het licht gehouden, maar zij is vooralsnog onvindbaar...

Wel bijzonder (en bijzonder frustrerend) dat MIJN bet-betovergrootvader en naamgever Cornelis Mulder van onbekende komaf is (ja, 's-Hage staat er in zijn trouwakte in 1789 in Wageningen, maar nog geen sluitend bewijs) en die van mijn lief, een Treiber dus, ook vooralsnog van onbekende komaf. Zelf komen we uit heel verschillende windstreken, maar onze voorouders woonden bij elkaar in de vesting van Wageningen, ergo, huurden van dezelfde pandjesbaas. (leve het noeste werk van Dr. Zeven!)

Iedere andere sterveling die onze stamboom ook maar heeft geschampt heb ik opgenomen, omdat ik het mooi vind om families compleet te hebben. (Da's ooit uit nood geboren, als je niet verder komt helpt het om alle kinderen op te nemen, en de partners daarvan, in de huwelijkspapieren vind je vaak wel meer. Bovendien is het leuk voor de afstammelingen van die andere kinderen om zo weer meer te kunnen vinden!)

Maar precies onze beider naamgevers zijn een dood spoor... 
 

Eva Mulder

Eva dat huwelijk van JOHANNA MET pieter van Gelder staat in de Amsterdamse indexen. De exacte reden daarvan is me niet duidelijk, misschien zijn ze in Amsterdam in ondertrouw gegaan een uiteindelijk in Wageningen getrouwd (of omgekeerd uiteraard)

niepoort

Georg Frederik zal zeker niet de vader van Johan Justus zijn, maar in het gunstigste geval is het een oudere broer

niepoort

@Niepoort 
Ze zijn uiteindelijk in Wageningen getrouwd. 

Ik zit nu in de Amsterdamse doopregisters, en mijn Johan (inmiddels ook Jan of Jan Paulus) zou zijn ondertrouwd met Angenietje Dorothea Schotte uit Corbach/Waldeck. 
Echter, enkele jaren later krijgt diezelfde Jan of Jan Paulus baby's met Maria Philippina Schotte, een zus... het wordt steeds bonter!

Eva Mulder

Ik dacht bij het huwelijk met Schotte gezienbte hebben dat Jan Paulus uit een Duits plaatsje kwam. Dus niet uit Wageningen. Maar misschien heb ik dat verkeerd onthouden.

die Jan is natuurlijk niet dezelfde persoon als Johan Justus, maar zijn zoon is het ook niet. 

niepoort

Klopt, zowel Ettenstadt als Anspach komt voor in zijn akten. Zij (MP) komt uit Corbach en wat ik dan weer zo maf vind, is dat een dochter van Johan 'Justus', Petronella, trouwt, in Wageningen, met een Mulder uit Corbach. Laat ik nou net op zoek zijn naar mijn naamgever 'Mulder'...

Het duizelt me een beetje, mijn aantekeningenbladen raken vol, ik moet even loslaten. Even iets op tv zien ofzo ;-) 
Veel dank!
 

Eva Mulder

Sinds een paar maanden kan men op onderstaande link zeer veel archieven van het bisdom Münster inzien (en het worden er elke dag meer). Voor diegenen die in het vroegere hertogdom  Kleef willen zoeken een uiterst waardevolle website

 

http://data.matricula-online.eu/de/deutschland/muenster/

Joep ten Haaf

Ik ben op zoek naar Frau Käte Piel geboren 22 september ca. 1910, ze heeft gewoond Hamburg 33 Duitsland Prechtsweg 2 

R. Ch. G. Spong

Hallo,  ik ben op zoek naar de ouders van Hans Jurien Vooght ( Joannes Georiën, Joannes Jurij ) en van zijn bruid Anna Maria van Swieten (Sweden, Sweets).  Deze zijn in 1738 getrouwd in Breda, RK-Waterstraat. Hans was militair. 

jolanda voogt


@ Jolanda Voogt en R.Ch.G. Spong,

Om uw vraag goed onder de aandacht te brengen kunt u beiden beter een geheel nieuw onderwerp aanmaken. Dan valt  uw vraag ook beter op. Probeer in de onderwerptitel iets meer aan te geven dan alleen de naam van de hoofdpersoon. Succes,

mvg-Ben 

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!