stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Op zoek naar informatie over de weeshuis/kindertehuis Sulz in Keulen-Lindenthal opgelostProfiel afbeelding

Goedemiddag,

Ik ben op zoek naar informatie over de weeshuis/ kindertehuis Sulz in Keulen- Lindenthal.

Weet iemand waar ik de documenten kan vinden? Ik ben op zoek naar de documenten van de kinderen die hebben gewoond.  De kinderen zijn al overleden in 1996 waar ik namen al heb gevonden. 

Ik heb begrepen dat deze kinderen daar hebben gewoond tot iemand hen kwam ophalen. De zoon van 1 van deze kinderen wil graag weten waar hij vandaan komt. Ik ben bezig om hem te helpen en om uit te zoeken voor de zoon.

Zou iemand ons willen helpen?

Hartelijk bedankt,

Met vriendelijk groet,

Sanny

sanny van der schoot - 13 jan 2022 - 14:36

Een korte bijdrage over (de geschiedenis van) Kinderheim Sülz op de WDR uit 2010 WDR Lokalzeit Kinderheim Köln Sülz - YouTube

Anneke 12 - 13 jan 2022 - 19:52

Kinderheim Sülz – Wikipedia (met digitale bronnen)

Anneke 12 - 13 jan 2022 - 19:56


Misdchien eens navraag doen bij de gemeente Keulen, of bij de opvolger van het tehuis dat op Wikipedia staat. Wie weet is er nog ergens een archief. Maar het kan ook zijn dat oudere dossiers al vernietigd zijn. De bewuste zoon zou ook zijn DNA kunnen laten testen om te zien of hij matches heeft met onbekende familie. Wie weet is zo nog te achterhalen wie de biologische ouders van zijn vader waren. Zie bijv. www.familiezoeken.nl of www.dnahulp.nl.

Marije Essink - 14 jan 2022 - 20:54De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu