stamboomforum

Forum logoMilitairen » Kolonel van Boecop en Abraham de Waal Malefijt * Haarlem 1785



Profiel afbeelding

Mijn vraag gaat over Abraham de Waal Malefijt geb. 23-10-1785 in Haarlem, overl. 08-05-1829, waar weet ik niet. Op zijn militaire status staat wel zijn overlijdensdatum vermeld maar niet waar.
 
Abraham heeft gediend onder Kolonel Baron van Boecop, 5e divisie Infanterie, 2e Brigade. Welke Kolonel Boecop dit is kan ik niet vinden er zijn nogal wat Boecops die hoge functies hebben gehad in het leger. Op Abraham zijn status staat tevens vermeld dat hij in 1813 aanwezig was bij Den Helder en in 1815 bij Valenciennes.
 
Nagezocht wat er in 1813 heeft plaats gevonden in Den Helder, samengevat werden daar de laatste troepen Napoleon in Nederland. Wat Kolonel van Boecop en zijn troepen daar gedaan hebben kon ik nergens vinden. Klop dit waar zou ik het e.a. kunnen vinden. 
 
In 1815 was Abraham in Valenciennes, ook uitgezocht.
Het beleg van Valencijn (beter bekend onder de Franse naamplaats Valenciennes) was een gevolg van de order van de Hertog Van Wellington aan prins Frederik, om een aantal Noord-Franse vestingsteden te observeren en de garnizoenen te beletten uit te breken. Op deze wijze kon het Anglo-Geallieerde leger van de Hertog van Wellington verder optrekken richting Parijs voor de definitieve overgave van Napoleon en de Franse regering. Of de troepen van Kolonel Boecop nog verder waren betrokken bij de slag van Waterloo kon ik nergens vinden. Klopt dit waar zou ik e.a kunnen vinden dat Kolonel Boecop en Abraham daar geweest zijn.

Met vriendelijke groet Dick de Waal Malefijt

D de Waal Malefijt - 29 feb 2020 - 18:26 (laatst bijgewerkt 29 feb 2020 — 19:26 door moderator)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu