stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 1057

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Niets naders bekend.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Iemand enig idee wie deze mevrouw en meneer zijn? Ze doen me denken aan iets in de sfeer van het theater.

Steekwoord(en)

man vrouw onbekend fien de la mar? louis davids? theater 

Vraagsteller

Leo Bijl





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 7 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Doet wel denken aan de outfit die behoorde bij de zogeheten Apachendans; vooral die sjerp en die halsdoek van de heer. Ze hebben beiden zo te zien ook tapdansschoenen aan. Verder kan ik u niet helpen.

Lidadochter van Bijnen-Bijl

Wat leuk! Daar heb ik nog nóóit van gehoord. Kwam in huis tevoorschijn toen mijn vader in 2006 was gestorven. Ziet er wel vooroorlogs uit, maar ik weet verder ook niets. Wie weet, we wachten nieuwsgierig af. Het plaatje staat ook op Geneanet, Rodovid en Facebook.

Leo Bijl

Dames, denkt u dat het Fien de la Mar zou kunnen zijn?

Leo Bijl

Leuk. Dat brengt het misschien toch steeds wat dichterbij. Er is in Amsterdam een instituut dat zich bezighoudt met de geschiedenis van het theater. We gaan het daar eens voorleggen. Ik heb ergens een foto van Fien de la Mar gezien en ik kreeg sterk de indruk dat ze het hier ook is, maar de wens kan de vader van de gedachte zijn met zoiets. Als ik iets aan de weet kom, zet ik het hier neer. Intussen: alle suggesties welkom.

Leo Bijl

Misschien helpt deze link met een foto van Louis Davids en Fien de la Mar ook een beetje: http://www.dbnl.org/tekst/davi013mooi01_01/davi013mooi01_01_0002.php

Monica Rijntjes

Glad vergeten dit later nog te lezen, maar ja, een gelijkenis in haar gezicht zie je inderdaad. Ik moet nog informeren in Amsterdam.

Leo Bijl

Nou, dat is ook de grootst mogelijke toevalligheid dat ik dit lees, want ik heb er nooit meer aan gedacht tot ik pas dat fotootje weer eens tegenkwam. Toen heb ik bericht gestuurd naar het Theaterinstituut in Amsterdam en juist vandaag kreeg ik antwoord dat ze het aan het onderzoeken zijn. Ze lijkt er inderdaad wel sprekend op; moet haast wel zo zijn. De wegen des Genealoogs.......:)

Leo Bijl

Heeft u ook een suggestie?