stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 2284

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Deze foto is genomen in 1947. De man in het uniform is mijn grootvader, op dat moment 54 jaar.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Ik vraag mijn af waarom hij in uniform loopt. Er is in de familie niets bekend dat hij beroepsmilitair zou zijn geweest.
Wel gaat er een verhaal dat hij tijdens de oorlog schietinstructeur geweest is bij een verzetsgroep in Amsterdam. Dat probeer ik nu uit te zoeken.
Is er iemand die iets over dit uniform kan zeggen? Welke rang is het en klopt de pet wel bij dit uniform en/of rang?

Steekwoord(en)

uniform amsterdam oorlog 

Vraagsteller

Peter Voorloop





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Dank voor de reacties. De foto is inderdaad bij een trouwerij gemaakt. Jammer genoeg is het een kleine niet al te scherpe foto waardoor vergroten geen details oplevert. Boven de linker borstzak is overigens een rond reflecterend voorwerp te zien. Op een foto recht van voren genomen is dat ook te zien en dan reflecteerd de knoop van het borstzakje juist weer niet.

Peter Voorloop

Was het hun trouwerij? Mensen droegen, wanneer ze dienstplichtig waren het uniform wel als trouwpak. Groeten Henny

H.M. de Man- Geldof

eind jaren 40 gingen nederlandse mannen voor hun dienstplicht mogelijk naar indonesie, had Uw grootvader de leeftijd van dienstplichtig militair?

Wessel Eijkman 1964

het uniform is het zogenaamde P 40 Engelse model uniform, uitgaanstenue. Kenmerkend zijn de zichtbare knopen op het bovenstuk. In het Nederlandse leger werd tot 1960 het Canadese model de M 37 gedragen. Hierbij waren de knopen op het bovenstuk verdekt. Met betrekking tot de pet waren er m.i, nogal wat vrijheden voor wat betreft de kleur.

h.boerma

Ik kan niet anders zeggen dat het aantal reacties boven verwachting is! Ook rechtsstreeks naar mijn emailadres. Heel erg leuk. Even een paar antwoorden: @H.M. de Man- Geldof - het was de huwelijksdag van mijn ouders. @Wessel Eijkman - hij was op dat moment 54 jaar. Er is mij niet bekend dat hij naar Indië is geweest. Ik heb bij mijn moeder nog twee foto's gevonden, zie http://tinyurl.com/cq48p9j Ik ga er van uit dat de linkerfoto na hun trouwen in 1917 gemaakt is. Mijn grootvader draagt een ring aan zijn rechterhand. Het uniform zegt mij niets. Van de andere foto is geen jaartal bekend. Overigens heb ik mijn grootvader niet kunnen vinden in de militieregisters, waarschijnlijk was hij vrijgesteld,. Hij had 3 broers die ouder waren.

Peter Voorloop

Heeft u ook een suggestie?