stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 2607

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Lichtenvoorde Gelderland 12 mei 1945

Vraag over deze afbeelding gesteld

Weet iemand wat voor een gebouw dit is, klopt het dat het van het Rode Kruis is, een opvangkamp??. Er staan namen achterop , H vd Neut, M Govers, C. Mol, W. Snoeij

Steekwoord(en)

Lichtenvoorde 1945 Rode Kruis  

Vraagsteller

wilma van der weel





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 4 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Deze bouwstijl kennen we van eind 19e eeuw, begin 20 eeuw, tot ongeveer 1938. Misschien helpt dat ook een beetje.

Jaap Modderman

Als Lichtenvoordenaren hebben we uitvoerig naar de foto gekeken. We herkennen de combinatie van gebouwen op de foto niet. Ook de namen en gezichten herkennen we niet als Lichtenvoords. Het lijkt erop dat op de foto het zuiden aan de rechterkant is gezien de korte slagschaduw links van de personen. Mogelijk is links een schoolgebouw gezien de hoge ramen en de tegelbestrating op de voorgrond. Succes verder met de zoektocht.

Anton Stortelder

Na nog wat zoekwerk ontdekten we net dat het wel in Lichtenvoorde is, het is voor de St. Jorisschool aan de Varsseveldseweg 8. De school staat er nu nog, maar het meesterhuis op de achtergrond heeft plaats moeten maken voor uitbreiding van het gemeentehuis. De ramen van de school hebben nu ook niet meer zulke kleine ruitjes als op deze foto. Op google streetview is een foto te zien van de school nu. We hebben wel een oude foto van de school met het meesterhuis maar die kunnen we hier niet plaatsen.

Anton Stortelder

In de periode 9 mei 1945 - 31 mei 1947 zamelde het Nationale Hulp Actiecomité Ro(o)de Kruis (HARK) via plaatselijke/regionale comités hulpgoederen voor oorlogsslachtoffers in. Ook in Lichtenvoorde?

Martin Jongkoen

Heeft u ook een suggestie?