stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 2933

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Op het poseerhekje staat de tekst "vergeet-mij-niet". De foto komt in twee verschillende albums van de familie Van Raalten voor. Het formaat is 10,2 x 14cm, maar zou best wel eens bijgesneden zijn geweest. De achterkant van de foto is niet te bekijken, omdat de foto opgeplakt is. We denken dat de foto in Nederlands Indië gemaakt is. In eerste instantie dachten wij aan Françoise Eugenie van Raalten-Johan 1874 geboren te Modjekerto, NI en 1956 overleden te 's-Gravenhage.Als dit Françoise zou zijn dan dateert de foto ongeveer rond 1890. De foto's uit de genoemde foto-albums bevatten echter vooral foto's uit de periode 1928 tot 1939. Als deze foto uit die periode stamt, dan is het Françoise in ieder geval niet.We zijn dus gaan twijfelen aan de eerdere datering en het vermoeden dat het om Françoise Eugenie gaat.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Valt er iets te zeggen over de datering van de foto. Mogelijk dat mensen een fotograaf kennen die hetzelfde hekje bij andere foto's heeft gebruikt.
Wie zou iets kunnen zeggen over wie dit meisje of deze jongedame is.

Steekwoord(en)

Nederlands Indië van Raalten-Johan Van Raalten 

Vraagsteller

Ron van Raalten

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 3 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Zou de foto ook plaatsen in 20-er of 30-er jaren en mogelijk heeft ze indische voorouders.

Martin Jongkoen

dank je voor je reactie Martin. Ik denk inderdaad dat er Indisch en mogelijk ook Armeens bloed door haar aderen stroomt. Waarschijnlijk via de familietak van de familie Johan (gelieerd aan de dochters van Toontje Poland. Maar ik ben er absoluut niet zeker van.

Ron van Raalten

Zowel de in het fotoalbum geplakte foto als de identieke op karton geplakte foto zijn inderdaad foto's op slap papier. Ik houd voorlopig de optie open dat het mogelijk om latere afdrukken van een oudere foto gaat. Bedankt voor de observaties van kledingstijl en haarstijl; daar heb ik geen zicht op in hoeverre die in welke peride passen.

Ron van Raalten

Heeft u ook een suggestie?