stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3013

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Wie herkent dit waarschijnlijk 25jarig huwelijksgeschenk. Wie herkent de personen op de foto's Onderaan op de banderolle staat de tekst: "1870 Uit Achting 1895 - De Familie Merkes" met geheel onderaan het stadswapen van Maastricht. Zou er een familierelatie kunnen bestaan? Afkomstig uit de inboedel van mijn grootmoeder Henrica Maria Antheunis- van den Ierssel Geboren te Horssen (Gelderland)

Vraag over deze afbeelding gesteld

Twee foto's van een man en een vrouw (waarschijnlijk het echtpaar) omgeven door een zilveren decoratie van stadswapens en voornamen(waarschijnlijk de kinderen) met onderaan een banderolle met bovenstaande tekst. De zilveren decoratie is bevestigd op een blauw velours ondergrond. Het geheel is in een lijst verwerkt van zwart ebbenhout fineer en afgedekt met glas. Afmeting 55x63x5 cm.dik.

Vraagsteller

a. antheunis





Suggesties

Een lid van het Stamboom Forum heeft de volgende suggestie gedaan bij dit zoekplaatje:


Misschien in Delpher de namen van de kinderen invoeren? De naam Merkes van Gendt komt daar wel eens voor. Haar moeder heeft als weduwe een logement café„de Scheepvaart" Rotterdam. P.Merkes heeft in dezelfde periode een goud/zilverhandel in Rotterdam.

A.Peters

Heeft u ook een suggestie?