stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3023

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Dit monument heeft oorspronkelijk in Sneek gestaan aan de Geeuw, waar de firma Cool, later de "Fabriek van marmerwerken 'voorheen Cool'" het aan de achterzijde van het bedrijf had staan. Het is in 1906 verplaatst naar Beverwijk waarheen de Fabriek van Marmerwerken verhuisde. De afgebeelde (detail)foto is rond 1914 gemaakt op het terrein van de fabriek aan 'de Pijp'.
Het was dus kennelijk een voorbeeld van wat men kon maken. Of misschien ooit besteld, maar nooit afgenomen. De firma maakte meer monumenten, o.a. de Dr. Schuytfontein in Beverwijk (nu nog aanwezig op het Moensplein).

Vraag over deze afbeelding gesteld

Graag zou ik weten wat er na de opheffing van de fabriek in de twintiger jaren met dit monument is gebeurd. Herkent iemand het? Staat het bv. als grafmonument op een begraafplaats of als herdenkingsmonument ergens in de openbare ruimte? Mogelijk regio Noord-Holland.

Het bedrijf heeft ook nog enige jaren belang gehad in gehuurde ruimtes (door de Meta) van het Paleis van Volksvlijt in Amsterdam. Mogelijk is het in Amsterdam terecht gekomen.

Steekwoord(en)

monument marmerwerken Beverwijk grafmonument Amsterdam  

Vraagsteller

Auke Vlietstra

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Dit monument is niet Beverwijk geplaatst.

J. van der Linden

Dag Bertus, Herman en Jan,bedankt voor jullie reactie. Sneek lijkt me niet voor de hand liggen, daar had het voor 1906 gestaan en waarschijnlijk niet daarna. Suggesties blijven welkom.

Auke Vlietstra

Heeft u ook een suggestie?