stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3041

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Deze foto kwam ik tegen in een album van P.M. de BOCK (1893 - 1957), waarin ook veel foto's van zijn ouders en hun familie. Op de pagina waarop foto's van de familie De BOCK-BODE staan, staat ook deze foto uit 1918.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wat staat er precies in de rechteronderhoek (G. Mertgens - Huzaren?)
Herkent iemand een van de heren op deze foto?

Steekwoord(en)

L.A.C. de BOCK S.H.F. Bode militairen 1918 

Vraagsteller

Bea Werner





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Zelf heb ik niks met dit plaatje. Maar wel wil ik vragen wat u van de fam. Bok weet en welk event. familiewapen zij gebruiken aangezien 'n fam. Bok in mijn familie zit. Mijn fam. Bok komt uit het Zuid Limburg met de grens van Duitsland. M.vr.gr. W.Quaedvlieg

Winand Quaedvlieg

http://www.veteraneninstituut.nl/agenda/veteranenborrel-bronbeek/ foto van Bronbeek. Komt wel overeen. Het zijn verschillende uniformen. Ik denk Bronbeek aan de Velperweg in Arnhem.

PaulaB

Zou heel goed Bronbeek kunnen zijn. Volgens mij staat er gescheven, G. Mertens - Arnhem - 1918.

Berry Henebiens

M.u.v. de staande personen 2e en 3e van rechts zijn het Duitse militairen, waarvan de zittende persoon de rang heeft van Generaal. Gezien het jaartal behoren die militairen tot het gevolg van de gevluchte Duitse Keizer Wilhelm II.

Ton Antes

De man zittend RECHTS, is niet de gevluchte keizer Wilhelm II. Niet alleen heeft de generaal ogenschijnlijk 2 gezonde armen i.t.t. de keizer, wiens linkerarm verlamd en behoorlijk korter dan zijn rechterarm was. Ook liet hij zich in uniform nooit zonder zijn "Pour le Merité" en IJzeren Kruis onderscheidingen fotograferen. Het echte bewijs wordt geleverd op een foto die in november 1918, net na zijn aankomst in Nederland werd genomen. De Graaf Van Aldenburg Bentinck bood Wilhelm II voorlopig onderdak op zijn kasteel Amerongen. De zittende generaal lijkt redelijk op de keizer, maar dan 15-20 jaar later. Ga voor de Amerongense foto naar homepage van het Kasteel: http://www.kasteelamerongen.nl/actueel/agenda/kasteel-amerongen-en-de-duitse-keizer/. Blijft de vraag wie zijn die personen op het zoekplaatje zijn. Duidelijk moet het ergens in Arnhem zijn, maar waar?

Ton Antes

Heeft u ook een suggestie?