stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3420

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Fotograaf komt volgens mij uit Gorinchem. De foto is zeer oud 1860-1880.

Vraag over deze afbeelding gesteld

De vraag is: Wie is deze vrouw. Wat zijn naar namen en met wie is zij getrouwd?
Ik kan de combinatie Smits en *aag(ij)en(r) niet maken. Wie heeft er zin om mij te helpen haar te vinden?

Vraagsteller

van der Torren

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 7 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Is dit wat? Bruidegom Amarinus Smits Geboorteplaats Andel Bruid Klazina van Andel Geboorteplaats Andel Vader van de bruidegom Antonie Smits Moeder van de bruidegom Goverdina van Andel Vader van de bruid Antinie van Andel Moeder van de bruid Jenneke de Gier Huwelijk: Datum 27-08-1880 Gebeurtenisplaats Andel

Johan

Er staat: vrouw van Amarienus Smits / Tante Sien Naayen Johan oppert een huwelijk met Klazina van Andel, dr v Antonie van Andel en Jenneke de Gier. Maar, waarom Van Andel i.p.v. Naayen? Een mogelijke verklaring is te zien op gw.geneanet.org/vanwijnen28?lang=nl&pz=ronald+cornelis&nz=van+wijnen&ocz=0&p=jenneke&n=de+gier&oc=3 Jenneke de Gier wordt in 1857 weduwe en hertrouwt in 1860 met Willem Naaijen. Voor nadere datering is goed het volgende te weten; Schorteldoek kan zijn Kornelis Willem (1800-1885), of mogelijk zijn zoon Willem Jacob (1831-1893), of (eventueel) zijn andere zoon Antonie Kornelis (1834-1922, tot 1887 in Gorkum). (bron: Photographers in the Netherlands, Steven Wachlin, 2011).

W. van der Kooij

Hallo Jullie zijn briljant! Dit had ik nooit gevonden. Als ze 4 jaar is als mam hertrouwd ze de naam van haar stiefvader aanneemt. En dat vinden jullie, het is te gek. Heel erg bedankt. Tot de volgende keer?

van der Torren

Het is volgens mij Kornelis Willem. Het is leuk, op het internet een foto gevonden zelfde stoel zelfde studio? Zie onderste afbl.http://data.collectienederland.nl/search/?q=delving_spec:%22collectiegelderland%22&qf=dc_type%3Acarte-de-visite&qf=dc_creator%3ASchorteldoek,%20Kornelis%20Willem

van der Torren

Even voor de zekerheid: van naamsaanneming lijkt mij geen sprake; Sien trouwt gewoon als een Van Andel. Wel kan zij binnen de familie gevoelsmatig "gekoppeld" worden aan de naam Naaijen, omdat moeder Jenneke de Gier al zo lang getrouwd is met Willem Naaijen.

W. van der Kooij

Dat denk ik ook ze was 4 jaar toen ma is hertrouwd. Geëcht is ze niet staat niet in de trouwakte van ma.

van der Torren

U geeft aan dat Klasina niet geëcht wordt bij het tweede huwelijk van haar moeder met Willem Naaijen. Maar dat hoefde dan ook niet; Klasina werd geboren te Andel op 16/8/1856 binnen het wettige huwelijk van Antonie van Andel, landbouwer, en Jenneke de Gier (bron BS Andel NB G-akte 13, via familysearch.org).

W. van der Kooij

Heeft u ook een suggestie?