stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3721

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Deze onbekende familiefoto met als enige tekst op de achterkant: Jan Mantel en Bregje. Deze foto is gevonden in het archief van de Heemkundekring "Willem van Stryen" in Zevenbergen.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie kent dit gezin van Jan Mantel met Bregje en 14 kinderen?

Wat zou de relatie kunnen zijn met Zevenbergen?

Steekwoord(en)

jan mantel bregje  

Vraagsteller

Kees J.C.P.A. Goverde





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Via Google gevonden op www.lazeut.com: Jan Mantel geb 1871 in Andijk, ovl 16-3-1931 Enkhuizen. Gehuwd in Bovenkarspel op 10-3-1892 met Bregje Swier geb 15-2-1870 Bovenkarspel, ovl 21-8-1938 Andijk. Staan 8 namen van kinderen bij. Connectie met Zevenbergen niet gevonden.

Marian Peeneman

De enige Jan Mantel in combinatie met een Bregje die ik ken is inderdaad de op 19-11-1870 te Andijk geboren Jan. Zie voor zijn gezinssamenstelling https://www.genealogieonline.nl/genealogie-mantel/I29343.php. Daar is ook een foto opgenomen van het gezin, maar gelijkenis zie ik niet. Jan en Bregje kregen 8 kinderen, waarvan er 1 slechts 11 maanden oud is geworden. De kans is dus groot dat er ook kleinkinderen op de foto staan. Een relatie met Zevenbergen heb ik niet gevonden.

Martien Mantel

Goede middag Ik heb tevens Jan Mantel in mijn bestand , Mijn opa was een Metser die in Zevenbergen ( Fabrieks) schoorstenen heeft gemetst,dus die verbleven daar ter plaatse gedurende een zekere periode, hij woonde in Hilversum. Misschien is Jan Mantel tevens door zijn beroep daar verzijlt ? en heeft hij daar een foto achtergelaten bij Hospita of Familie.

Johannes Baudrie

Kijk ook eens bij Jan Mantel, geboren Lonneker 1863-1864, overleden Geleen 22-3-1941, gehuwd met Hermina Bertha Therese Hingst, geboren Braunschweig 1866-1867, overleden Enschede 20-5-1941 (wonende te Geleen). Bregje (= Bertha) zou haar roepnaam kunnen zijn. Mogelijk gehuwd in Hannover, waar in ieder geval een aantal van hun kinderen zijn geboren. Nog geen relatie met Zevenbergen.

René 2

Ik heb de foto voorgelegd aan een kleindochter van Jan Mantel en Bregje Swier. Zij herkende niemand op de foto en kon ook geen gelijkenis vinden in foto's van haar opa en oma, die zij in bezit heeft. De vermelding van Jan Mantel en Bregje op de achterzijde van de foto zou ook kunnen duiden op het feit dat de foto voor hen bestemd is. Misschien is het een mogelijkheid dat op de foto het gezin van Wouter Swier staat, de vader van Bregje. Wouter (1821-1911) heeft uit 3 huwelijken in totaal 22 kinderen. Misschien staan er hiervan 14 op de foto?

Martien Mantel

Heeft u ook een suggestie?