stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3791

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

gezinskaart van de familie Gerrit jan schenk en bertha admiraal (de opa en oma van mijn vader waar we heel weinig over weten)

Vraag over deze afbeelding gesteld

Kan iemand mij helpen: wat betekent de rode stempel MOB? En kan iemand het beroep ontcijferen dat doorgestreept is is regel 1? De namen kan ik lezen en herken ik, maar de potlood aantekeningen etc kan ik niet lezen.

Vraagsteller

Janneke Knierim schenk


Klik op de afbeelding voor een vergrotingSuggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Op de site van het archief van Rotterdam is de kaart - voor- en achterzijde - beter te lezen; 

http://www.stadsarchief.rotterdam.nl/archieven?mivast=184&mizig=100&miadt=184&miq=1&milang=nl&misort=last_mod%7Cdesc&mip1=schenk%7Cadmiraal&mif1=112&miview=tbl

Hij was zetschipper, later los werkman, weer later zonder beroep. "Mob." komt niet voor op de lijst (van het archief) met veelgebruikte afkortingen op de gezinskaarten, maar hij gemobiliseerd zijn. De reden dat hij tweemaal op de gezinskaart staat is te vinden op de achterzijde; hij was voorjaar 1918 een dag of tien naar "Maasoord" (het latere Delta) in Portugaal. Aantekeningen dat er P.K.'s (persoonskaart) zijn aangemaakt. De vele ref.nrs zullen nummers van identiteitsbewijzen zijn. Een dochter, Bartha, No 7 is mei1936 voll[eerd] l[eer]l[ing] verpl[eegster]

W. van der Kooij

Heel erg bedankt voor uw uitleg, ik ben een hoop wijzer geworden, alhoewel het wat dubieus is met een psychiatrische inrichting ?

Janneke Knierim schenk

Psychiatrie is niet mijn vakgebied... (Vermoedelijk) zo'n tien dagen verblijf; opname? of ter observatie? Hierover zal geen informatie (meer) beschikbaar zijn. Wel is hij na terugkeer geen los werkman meer.

W. van der Kooij

volgens mij staat er "Handelschipper"Gerard v. V

Gérard van Vegchel

Sorry er staat NH (ned hervormd) dus Zetschipper lijkt mij juist

Gérard van Vegchel

Heeft u ook een suggestie?