stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3866

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Het betreft de ondertrouwakte uit Amsterdam ( 22 augustus 1794) van Hendrik Meijer en Maria Burggraaf. Zij is de eerste vrouw van een voorvader van onze zoon. Hendrik Meijer trouwt later in 1798 met Aaltje Pardon.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Mijn vraag: waar komt Hendrik Meijer/Meijser vandaan? Hij gaat dus om de plaats die helemaal links op de 2de regel onder Compareerden wordt genoemd. Bij voorbaat hartelijk dank!

Steekwoord(en)

Geboorteplaats? Burggraaf Maria Pardon Aaltje Hendrik Meijer  

Vraagsteller

Arthur Stassen


Klik op de afbeelding voor een vergrotingSuggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 6 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Sparenwou = Spaarnwoude.

Willem H.

Beste Willem, hartelijk dank voor uw suggestie. Een goede mogelijkheid lijkt mij, al kom ik met Meijer/Meyser niet verder in Spaarnwoude (aktes beginnen pas in 1812 ->oorzaak vooralsnog een vraagteken-> wellicht moet ik nog even ergens anders gaan zoeken) en de Sp ziet er in andere ondertrouwaktes van het zelfde jaar, weliswaar geschreven in de achternaam, wel wat anders uit.

Arthur Stassen

Het is (ook) merkwaardig, dat bij het eerste huwelijk op wordt gegeven gereformeerd en hij ondertekent met Meijser, bij het tweede resp. Luthers en  Meijer. Hoewel de handtekeningen (verder) wel overeen lijken te komen.
Wellicht is er een inschrijving van hem te vinden in lidmaten en communicanten (E.L. Amsterdam), die dan hopelijk meer informatie geeft.

Willem H.

Beste Willem. Hendrik Meyser en Hendrik Meijer zijn gezien Maria Burggraaf wel dezelfde. Goed idee. Ik ben even gaan zoeken en vond op 21-10-1795 een inschrijving van ene Hendrik Meijer in dat lidmaatboek komende uit Zaandam. Ik heb inmiddels ook een doopakte gevonden van Hendrik Meyer in Spaarnwoude van 15 december 1764. Op 22 augustus 1794 was hij volgens de ondertrouwakte 30 jaar terwijl volgens doopakte 29 zou moeten zijn, wellicht 3 maanden na geboorte pas gedoopt?? In ieder geval weer hartelijk bedankt.

Arthur Stassen

Zoek ook de relatie met / tussen de doopgetuigen uit voor aanknopingspunten :  Albert en Aaltje Meijer, Elisabeth Schols, Fredrik Everhart.
Opgegeven leeftijden wijken vaak iets af.
Overlijdensakte al gezocht van Hendrik ?

Willem H.

De naam Hendrik Meijer komt heel voor maar is denk ik overleden in 1808. Dit op basis van geboorte van laatste kind en Huiszittenhuizenkaart van zijn vrouw. Het is blijkt lastig om mbv getuigen duidelijkheid te verkrijgen maar ik ben toch al een stuk opgeschoten denk ik. Ik ga er vooralsnog vanuit dat "onze" Hendrik Meijer uit Spaarnwoude/Spaarndam komt. En dat de inschrijver bij de Lutherse Kerk een foutje heeft gemaakt of dat dit toevallig een andere Hendrik Meijer is. Bijzonder is dat Zaandam volgens Wikipedia pas in 1811 ontstaat maar in 1795 dus al wel als plaats genoemd. Nogmaals hartelijk dan!

Arthur Stassen

Heeft u ook een suggestie?