stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 414

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Dit document, gedateerd 17 juli 1944, heb ik enige tijd geleden van een website geplukt, helaas ben ik vergeten te noteren welke website. Het betreft een 'Anmeldung bei der polizeilichen Meldebehörde'.
Tevens worden de plaatsnamen Lippendorf en Böhlin genoemd.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie weet waar dit formulier voor gebruikt werd in 1944? Ik vermoed dat het iets met de huisvesting van tewerkgestelden (Arbeitseinsatz) te maken heeft.

Steekwoord(en)

Baardman anmeldung 1944 Lippendorf 

Vraagsteller

Lex Boelhouwer





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 4 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Ik zie de afkorting A E Z lager dat zou staan voor Arbeits Einsatz Lager, dit helaas van horen zeggen, dus geen bewijs voor

Bertil

Ik vermoed dat dit formulier een zogenaamd "geleideformulier" is geweest. Dit werd gebruikt voor mensen die de Arbeits-einzets hadden ontdoken en waren opgepakt en vervolgens op transport gesteld om alsnog ergens in Duitsland te worden tewerkgesteld. Dit formulier vermeld de persoonsgegevens van de op transportgestelden MET hun oorspronikelijke beroep, dat wijst op een zeer efficiente manier van werken. Dit is door een van de begeleidende Duitsers bij zich gedragen, zo is mijn veronderstelling.

Jaap Modderman

Ik denk dat je hem van de wesite van Cor Bart uit Beverwijk hebt. Er staat namelijk een bakker uit Beverwijk op het formulier. Het hoort waarschijnlijk bij de jongens, die opgepakt zijn tijdens een razzia in Beverwijk in 1944.

Coby Baltes

De Duitsers gingen ´sehr grÜndlich´ te werk.

Coby Baltes

Heeft u ook een suggestie?