stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 763

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

komt uit fotoalbum familie Smit uit Badhoevedorp. Foto is gemaakt in 1918 op de Sloterweg 326 Haarlemmermeer. 2e van links is Anna van Nieuwmegen en was in dienst bij de eigenaar.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie heeft er gewoond op Sloterweg 326 en wie zijn de overige personen op de foto.

Steekwoord(en)

Smit Haarlemmermeer Badhoevedorp 

Vraagsteller

Peter Smit





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 4 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Beste Peter Smit,

Met een vroegere bewoner van Sloterweg 326 heb ik van gedachten gewissseld over wie op de foto te zien zijn en ook of het wel de boerderij is die op dat adres nog staat. Er zijn namelijk bouwkundige veranderingen te zien tussen de situatie in 1918 en de jaren na de oorlog.

Ik heb begrepen dat u er van overtuigd bent dat de vrouw op de foto Anna van Nieuwmegen is en dat ze toen 44 jaar geweest zou zijn. Dan vermoed ik dat dit Johanna Maria van Nieuwmegen kan zijn. Maar dan doet zich iets vreemds voor, want die is in 1899 getrouwd. Eerst dacht ik dat ze dan misschien weduwe zou zijn, maar dat is niet zo, haar man overlijdt in 1927. Hebben we het dan over dezelfde persoon?

Kunt u me verder informeren over Anna van Nieuwmegen?

Vriendelijke groet,

Luc Boumans

Luc Boumans

Beste Luc,

OP de achterkant van mijn foto staat het volgende geschreven: Sloterweg 326 Haarlemmermeer bij Ko Bus op de foto staat hij 1e van links en Anna 2e van links. Zij was daar dienstbode. Zij is geboren als Johanna Willibrorda van Nieuwmegen. geboren op 09-11-1891 te Osdorp. Overleden op 29-06-1971 te Badhoevedorp. Getrouwd met Petrus Smit die is geboren in 1878 en overleden in 1960. Ze hebben gewoond op Sloterweg 9 te Badhoevedorp.

 

Hebben we het over dezelfde persoon?

vriendelijke groet, Peter Smit 

 

 

Peter Smit

Beste Peter,

De geschreven informatie achterop de foto moeten we zeker als uitgangspunt nemen.

De dikke man links is Jacobus Bus (1869 - 1920). Hij woonde op boerderij Rijkstede aan de Sloterweg op nummer 326. In 1908 is hij getrouwd (2) met Johanna Maria van Hulsen (1874 - 1939). Op de bok zitten hun zoons Paul en Jan. In 1918 zijn zij resp. 6 en 12 jaar oud. Daardoor lijkt het me dat de foto een paar jaar later (1920 ?) genomen moet zijn. Dan zijn de jongens 8 en 11 jaar. En Anna zou dan 28 of 29 jaar zijn. Is dat mogelijk?
Merkwaardig wel dat Jacobus Bus niet samen met zijn vrouw te zien is op deze geposeerde foto. Misschien was ze ziek?
De overige personen zijn onbekend.

Ik ben zo vrij geweest deze foto mee te nemen op mijn site over de Familie Bus in de Haarlemmermeer. Als daar bezwaar tegen is, laat me dat dan weten, dan haal ik hem weer weg.

Vriendelijke groet, Luc Boumans

Luc Boumans

Beste Luc,

Ik heb er geen bezwaar mee dat de foto wordt gebruikt op de site en ik ben blij met de extra informatie die u heeft gegeven.

Dat Anna 28 of 29 jaar zou kunnen zijn is mogelijk, maar haar eerste kind werd geboren op 20-02-1920 Gerardus Jozef (Gerrit) Smit.

Ik kan niet meer nagaan of ze toen nog als dienstbode werkt bij de familie Bus. Dus de vraag blijft open staan uit welk jaar deze foto komt.

Vriendelijke groet, Peter Smit

Peter Smit

Heeft u ook een suggestie?