stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Boos op het CBGProfiel afbeelding

Na een verblijf van enkele maanden in het buitenland, heb ik mijn post opengemaakt zo ook brieven van CBG.

Ik ben van deze brieven geschrokken. Ik had mijn contributie niet op tijd betaald, kreeg een herinnering niets aan de hand maar de derde brief was zeer onvriendelijk daarin werd gedreigd met een incasso bureau. Ik ben niet bang voor een incasso bureau, maar heb onder protest de verschuldigde contributie overgemaakt en meteen mij lidmaatschap opgezegd. Dat ik moest betalen daar ben ik het mee eens maar om te dreigen vind ik niet passen voor het CBG. Dit heb ik ook doorgeven aan de administratie van het CBG met de aantekening als iemand is overleden (en alleenstand) krijgt die dan ook een dreigement.

Helaas heb ik nog geen tegenbericht van het CBG ontvangen.

L. Uriot

Louis Uriot - 18 jun 2015 - 11:45

Ja, publieksvriendelijk is men daar niet. De wijze waarop mailtjes beantwoord worden, is soms op het ongepaste af. In de leeszaal ben ik meerdere malen door een bepaalde medewerker geschoffeerd.

Pauwel - 18 jun 2015 - 14:54

Bij mijn eerste bezoek heb ik ook zoiets mogen ervaren. Ik had het idee dat hij er niet vrijwillig zat.

Frank Fransz - 18 jun 2015 - 21:32

Geachte heer Uriot,

Ja, als ik al die berichten zo lees heeft de CBG  ondertussen een bedenkelijek reputatie qua klantvriendelijkheid. Als ik uw bericht zo lees bent u meerdere maanden weg geweest. Als u dan niet van tevoren controleert of u in die periode betaal verplichtingen hebt, dan is het natuurlijk vragen om problemen. Ik hoop niet dat u uit uw huis wordt gezet vanwege wanbetaling.Tip! Tegenwoordig kan men nagenoeg overal in de wereld via internet zijn bankzaken doen. Het agenderen van bepaalde handelingen, waaronder betalingen in de toekomst, kan heel eenvoudig via een (digitale) agenda worden bijgehouden, of in het bankprogramma worden opgegeven. Ik ben geen fan van de CBG maar lijkt mij normaal dat een derde keer wordt gewezen op een incassoprocedure. Mijn ervaring is dat veel problemen kunnen worden voorkomen door alert te reageren.

Bert Holtes - 29 jun 2015 - 11:53

Zoals bij vrijwel alle overheidsinstanties wordt je vanuit het standpunt gezien van 'IK' ben de overheid en 'JIJ' bent lastig, want je stoort mij. Overigens is een betaalherinnering heel gemakkelijk te voorkomen door automatische incasso te verlenen. Ben je het er achteraf niet mee eens, kun je gewoon terugboeken(binnen bepaalde termijn) en toestemming weer intrekken.

John Koobs de Hartog - 29 jun 2015 - 14:05

@John,
Het CBG is geen overheidsinstantie.

Als je een hekel hebt aan de overheid, dan dump je je ongenoegen toch echt in het verkeerde topic.

Jan Clavaux - 29 jun 2015 - 14:57

Ik vind eigenlijk, dat u geen enkele reden heeft boos te zin op het CBG. U voldoet niet aan een aangegane verplichtin en het VBG kan niet weten, dat u in heerlijk in het buitenland zit en wel wil en waarschijnlijk ook kunt betalen. Zij houden rekening in hun budget met de contributies van hun leden. Regel de betaling van uw contributies dus van te voren goed en er zal u niets overkomen.

Als een organisatie niet goed functioneert, vindt u mij aan uw zijde,maar uw opmerkingen vind ik niet terecht.

Joop van Kuppeveld

Joop van Kuppeveld - 30 jun 2015 - 16:59

Even een reactie op het bericht van Joop van Kuppeveld. Ik was niet lekker in buitenland er waren prive omstandigheden.  Dus Joop niet gauw klaar staan met zulke opmerkingen.

Louis Uriot - 30 jun 2015 - 21:11

Mijn opmerking was vooral, dat uw boosheid mij onterecht voorkomt, omdat het CBG -of welke schuldeiser dan ook- niet kan weten waarom u uw verplichtingen niet nakomt en het u daarom niet  past hen iets te verwijten. Wellicht wel eens gehoord van automatische machtiging of periodieke overboeking. Daarmee voorkomt u dit soort problemen. Wat mij betreft is dit het einde van onze discussie,

 

Joop van Kuppeveld

Joop van Kuppeveld - 1 jul 2015 - 12:15

Helaas vind ik de opmerking van dhr Frank Frantz buiten proporties 

Dit is niet de eerste keer van het CBG dat men leden schoffeerd.en het word tijd dat de leden zich verenigen om akties te onder nemen.

Peewee

van Doorn PW - 3 jul 2015 - 14:46

De achternaam van die meneer is Fransz.
Het vermogen, om een achternaam van zes letters correct over te schrijven,
kan in de genealogie goed van pas komen.
Dat geldt ook voor het gebruik, om forumleden te bedanken voor hun hulp.

Jan Clavaux - 3 jul 2015 - 15:03

Ach, hij mag nog blij zijn dat ik zijn naam niet vermeld heb.

Frank Fransz - 3 jul 2015 - 15:36

Voor zover ik weet is lidmaadschap vrijwillig, en hoef je niet met een incasso bedrijf te dreigen, maar zeg je gewoon het lidmaatschap op als er geen betaling binnen is voor het afloopt? Het bewijst alleen nog een keer dat er geen fluit gegeven wordt om de leden, alleen voor de inkomsten!

Pauli Kelley - 14 jul 2015 - 22:11

Hallo iedereen op dit forum,

Wat dachten jullie ervan om je lidmaatschap op te zeggen?

Tenminste, dat doe ik als ik ergens lid van ben en ik ben niet tevreden.

mvg

ien lejeune (ex lid cbg)

ien lejeune - 16 jul 2015 - 17:16

Weet niet wat de contributie van het CBG is, maar ik denk dat ze dat incassobureau nooit hadden gestuurd. De kosten van incasso overtreffen meestal het bedrag aan verschuldigde contributie.
Als er lidmaatschap is, dan moet er een statuut zijn. Daar staat vast wel iets in over hoe te handelen bij niet betalen van de contributie.
Die zou ik er eens op na kijken en als er een procedure in staat die anders is, dan dreigen met incasso, zou ik ze daar mee om de oren slaan.
Maar ik ben zelf penningmeester van een vereniging en ik moet zeggen, dat het wel eens moeilijk is om beleefd te blijven tegen mensen die hun contributie niet betalen.

Nicolette Jentink
 

Nicolette Jentink - 29 jul 2015 - 07:45

Ik woon in Frankrijk. Daar is het verboden om abonnementen op bladen stilzwijgend te verlengen. Ieder jaar moet je daar een nieuw jaarabonnement nemen. Nu is het CBG meer dan alleen een blad, maar het zou prettig zijn als zo'n regeling ook in NL zou worden ingevoerd. Dan moeten bladen en verenigingen heel wat meer moeite doen om hun klanten te behouden in plaats van alleen de deurwaarder er op af te sturen.

Jaap Gestman Geradts - 11 aug 2015 - 12:41

Beste @Jaap,

Hier in Nederland wordt daar het woordje soms bij gebruikt, dus soms verboden en soms niet.

Lekker duidelijk, toch?

ien lejeune - 11 aug 2015 - 12:48

Dit is een iets andere kwestie. We zijn in beginsel niet geabonneerd op iets; het blad is gratis omdat we lid zijn; een vereniging e.d. heeft een contributiejaar en dat loopt vanzelf door als je niet opzegt. Overigens ben ik wel eens vergeten te betalen en toen belden ze me op of ik de brief wel had ontvangen, dus het lijkt erop dat het in dit geval nogal ongelukkig en onbedoeld is misgegaan.

Leo Bijl - 11 aug 2015 - 16:06

Uit bovenstaande reacties valt het me op dat men kennelijk niets ten nadele van het CBG wil horen. Zelf ben ik een regelmatige afnemer van persoonskaarten, die men na bestelling na zo'n 7 á 8 weken (!!!) eens tegemoet kan zien. De rekening dient dan wel binnen 14 dagen te worden betaald. Hoeveel lef moet je hebben ??

Bij mijn weten zij de meesten van ons "vriend" van het CBG. De toon en attitude die het CBG ten toon spreidt is een andere, dan die ik doorgaans naar mijn vrienden bezig; om het maar eens "onderkoeld" te zeggen.

pieter verbunt - 14 aug 2015 - 12:19


Het CGB geeft op haar site duidelijk aan een STICHTING te zijn. Stichtingen kennen GEEN leden!

"Wij worden gesubsidieerd door de Rijksoverheid en verkrijgen inkomsten uit onze producten en dienstverlening.
Ruim 12.000 Vriend worden [merkwaardige constructie (link); krijg je als twee vliegen enz] steunen ons werk door hun jaarlijkse donaties. "

U geeft dus als ondersteuner (in de vorm van "vriend") een geldbedrag (donatie)!

Het CBG wordt vermeld in de zgn ANBI-lijst (lijst van o.m. "nuttige" instellingen).
 
Belastingdienst:
Een van de voorwaarden voor het aftrekken van gewone giften:

"...U doet de gift vrijwillig, en niet omdat u ertoe verplicht bent. ..."

Of u nu wel of niet het drempelbedrag haalt, is niet relevant.

Je zou toch zeggen dat VRIJWILLIG vriend (donateur!) bent. Het is leuk dat u er aan herinnerd wordt, dat u ooit vriend geworden bent door donatie, maar u bepaalt nog steeds of de donatie(s) u wel uitkomen!

Het CBG doet dus net als of u lid bent of dat u een abonnement ergens op heeft. Maar U krijgt iets als dank voor uw donatie!

 

P.J. de Bree - 26 aug 2015 - 11:55Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu