stamboomforum

Forum logoTV-series / Verborgen verleden » Verborgen Verleden met Loes LucaProfiel afbeelding

Bob Coret - 16 jan 2016 - 21:04

Bedankt voor de bijkomende gegevens.

C. van der Maat - 16 jan 2016 - 21:13

Helaas lukt het plakken van een scan van een document in deze reactie niet.

Bavo van der Molen - 16 jan 2016 - 21:14

Het 2e scherm vind ik een mooi initiatief, ik hoop het bij een volgende uitzending weer te mogen zien.

Heer Coret dank hier voor.

Gerrit Jouke Schenk - 16 jan 2016 - 21:17

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

De broer van mijn grootvader is in concentratiekamp Ravensbrück overleden (Sterbeurkunde via CBG). Waar ik echter tot op de dag van vandaag niet weet is hoe hij daar terecht (vanuit Den Haag) is gekomen.

Iemand tips hoe dit te onderzoeken?

mvg,
Bob Coret

 

 

Bob Coret - 16 jan 2016 - 21:20

Twee instanties die mogelijk meer info kunnen verschaffen. Kan alleen "schriftelijk" aangevraagd worden en de verwerkingsduur ca 6-10 weken. 

In Nederland: Rode Kruis afdeling oorlogsnazorghttp://www.rodekruis.nl/dit-zijn-we/oorlogsarchief/een-verzoek-indienen

In Duitsland ITS te Arolsen: 

https://www.its-arolsen.org/en/inquiries-by-family-members/application-forms/online-form/index.html

Bij beide instanties een uitstekende klantbehandeling

mvg-Ben

Ben Wegman - 16 jan 2016 - 21:48

jammer  dat het progamma   niet verder terug gaat in de tijd    verder een goed progama

jean paul sosef - 16 jan 2016 - 22:05

Na het zien van "Verborgen verleden" hebben mijn vrouw en ik alleen maar verzucht: Dit hoort thuis in "Spoorloos". Dit heeft niks meer te maken met genealogie

Pieter Verbunt

pieter verbunt - 16 jan 2016 - 23:44

Ik heb de tweedewereld oorlog in Indie beleefd. Mijn moeder heeftmij toen mijn vader door de Jappen gevangen werde, naar de bergen en plaatsen, waar geen jappen komen, gebracht.Toen ik in Ciamis woonde,hoorde ik dat de Jappen gevangenen Australiers, in varkens kratten vervoerden naar Cilacap, en daar in de zee verzuipten.Dat moet ook nu nog te zien zijn,Cilacap wordt door het eilandje Nusa Kambangan tegen de stroming van het Indische oceaan  beschermd.Mijn vader heeft de gevangenschap in een millitaire kamp in Cimahi niet overleefd, Hij was aan honger oedeem gestorven.

Louis Burgemeestre - 17 jan 2016 - 06:18

Ik ben al heel veel jaren bezig met de beschrijving van mijn familie. Het gaat niet alleen om namen, data en beroepen, maar het gaat ook om de verhalen die in de familie zijn blijven doorleven. Wat is daar dan wel of niet van waar. Daar hoort zeker bij de speurtocht die Loes Luca in gang had gezet. Ik heb daar dan ook van genoten.
Zo is bij ons in de familie nog altijd de vraag hoe mijn overgrootvader zijn heup heeft kunnen breken. Er gaan drie verhalen rond: maar welke versie is juist?
Helaas kunnen we dat niet meer achterhalen.

Genealogie is op een geheel andere wijze ook Spoorloos.
En Spoorloos is op een andere wijze zoeken naar Verborgen Verleden.

Lieuwe Durksz - 17 jan 2016 - 08:25

Ik ben dan weer meer benieuwd naar de kant van de moeder!

Justme! - 17 jan 2016 - 10:24

"Ik was op zoek naar mijn vader" zei haar vader tegen Loes. Dat Loes tijdens de uitzending concludeerde dat haar vader niet naar haar opa op zoek kon zijn geweest omdat hij eerder naar Duitsland vertrok dan opa, en haar vader zijn zoektocht dus uit zijn duim gezogen had, vond ik voorbarig. Erfurt (waar haar opa op het laatst zat) ligt niet zo ver van Südetenduitsland (waar haar vader zat) en het ligt ook op de route om terug naar Nederland te komen. Die wens om zijn vader te zoeken kan toch pas later, gedurende zijn verblijf in het HJ kamp, zijn ontstaan, toen hij op een of andere manier kon hebben vernomen dat opa gedeporteerd was.

Uit eigen ervaring weet ik dat sterke familieverhalen toch veel waars kunnen bevatten.

sprangers - 17 jan 2016 - 13:02

De vede tussen de sundanesen en Majapahit (Javanen) stamt uit de tijd toen Pajajaran nog bestond, en een huwelijk gearranggeerd wordt tussen Hajam Wuruk (de Raja van Majapahit) met een sundanese prinsesje). Gajahmada de Dipati van Hayam wuruk (Prime minister)wil twee vliegen in een klap vangen,om zo Pajajaran ook voor Majapahit te winnen. Mislukt de Kassatriaś van Pajajaran lukt het uit Majapahit te vluchten. maar ze keerden niet naar Pajajaran terug maar bleven in de Grens gebied tussen midden en West  Java (Priangan)hangen,en hebben er voor gezorgd dat niet al te veel Javanan naar priangan binnen reisen.Hun hoofd dorp waar ze leven is Karang Kamulyan, waar een park dat Lebet wordt genoemd ligt, waar de prinses van Pajajaran begraven lag. Informatie kan de amterende Uwa Koenci hier over geven.

Louis Burgemeestre - 17 jan 2016 - 13:06

Met dit door de omroepen gemaakte programma (wel leuk om te zien) kan men gewoon zien dat er een zak met geld klaar staat,als amateur genealoog moet je maanden ,jaren wachten/zoeken voor dat je gegevens boven water krijgt,en het wordt er ook niet leuker op sinds archiefinstellingen over gaan in overheidshanden ,het is meteen eerst betalen.

S.Seigers - 17 jan 2016 - 14:33

Mooie uitzending, die over haar vader en grootvader ging. Veel vragen zijn voor haar opgelost; helaas niet allen. Mis echter haar symetrische stb. dus vader, gr.vader, overgr.vader enz. Dit kwam niet goed uit de verf en in beeld. De geschiedenis  was meer op de voorgrond, en hoewel erg belangrijk, zou ik ook wel graag geweten willen hebben wie de stamvaders zijn [van v/m kanten] en waar die naam vandaan komt. Kan  Luca misschien een Italiaanse of Portugese achternaam zijn ??

 

jaap schelhaas - vandaag om 14:21

Verplaatst door moderator

Everardus Rollema - 17 jan 2016 - 15:34

Jammer dat ik deze uitzendingen heb gemist. Ik ben ook door de razia in Nov. 44 opgepakt in het huis van mijn ouders met enkele andere jongens van de Rottekade in Hillegersberg en vervoert naar de kelders van de Heinekens brouwerei in Crooswijk. en dezelfde nacht , lopent  onder zware duitse militaire begeleidng vervoert naar het centraal Station Rotterdam en daarmet 80 man in een goederenwagons geprobt en vervoerd naar  Duitsland, (Maagdenburg) en daar te werk gesteld aan het onderhoud van de spoorwegen. Uiteindelijk bevrijd door de Amerikanen en naar Holland terug gebracht.  In 1947 een oproep voor de militaire dienst ontvangen en na een spoedopleiding van enkele maanden en 2 weken inschepings verlof, met de Johan van Barneveld vervoerd naar Indie voor het verder vervullen van mijn dienstplicht . Na  2 en een half jaar dienst in de tropen, met vervroegde  terugkeer naar Nederland in verband met de ziekte van mijn vader. Over mijn belevenissen in Indonesie heb ik samen met mijn zoon Arnold een boek geschreven, met titel "van Amersfoort naar Batavia". Ook mijn verplicht verblijf in  Duitsland heb ik aan mijn zoon Arnold verteld en samen met hem de plaatsen kunnen bezoeken waar ik gedwongen was te werk gesteld. Dit zijn enkele belevenissen over mijn oorlog en naoorlogse tijd. Samen nog 12 voormalige dwangarbeiders uit Rotterdam komen we elke maand nog bij elkaar, onder de noemer, stichting  40/45 en worden we gastvrij ontvangen bij  een Intratuin, waarvan de eigenaar eveneens een dwangarbeider uit Duisland is. Wim Olsthoorn

wj.olsthoorn - 18 jan 2016 - 13:14

Hier de reeks van Loes Luca:

 

Arie Jacob *Rotterdam 11/4/1907 x R'dam 17/7/1929 Catharina Wilhelmina Pons

Pieter *Dordrecht ca 1884 x R'dam 6/8/1902 Barendina van Kleef

Pieter *Utrecht 1/4/1844-R'dam 11/4/1890 x Utrecht 8/1/1873 Geertruijda Keijman

Johan Albert *Utrecht 1/7/1815 x Maria Lodder

Johan Albert *Utrecht 16/5/1770-Utrecht 15/5/1845 x Utrecht 2/6/1793 Johanna Maria van Gorkum

Pieter *Utrecht 16/10/1735-Utrecht 11/10/1784 x Utrecht 10/7/1764 Margaretha van Duuren

Salomon *Utrecht 6/12/1705 x Utrecht 28/9/1729 Johanna Pas

Pierre LUCA(S) x Sara Moreau

(laten kinderen waals dopen).

 

gr. anna

a.m. van kalken - 18 jan 2016 - 14:13

Aanvullende informatie:

O.a.: Om de huwelijken compleet te maken

Huwelijk echtpaar Luca - Lodder Utrecht 11 mei 1836, aktenr. 168

-----

Geboorte Pieter Luca, Dordrecht 10 september 1883, aktenummer 702.

Let wel dat de geboortedata voor 1811 veelal doopdata zijn.

Bij voorbeeld Johan Albert Luca, gedoopt : 16 Mei 1770 in Utrecht

-----

Pierre Luca 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hij is geboren in het jaar 1678 in Quevilly France.

 

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 18 jan 2016 - 14:22

Mijn Groot moeder  heet Elisabeth Wilhelmina Burgemeestre - Walter. Ze was een nakoomlinge van deGravin de Richemont  uit Orleans Frankrijk . moeste 23/24 Augustus vluchten tijden de Bartholomeusnacht. Daar om interesseert me de naam Walter zeer. maar ik krijg hiervan geen enkele bericht over.De gravin was met de paarden tekenaar Walter getrouwd geweest en moet in Wassenaar hebben geleefd.

Louis Burgemeestre - 18 jan 2016 - 16:44


Frank Fransz - 18 jan 2016 - 17:07Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu