stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Hendrick Pietersz van der Meij en Marijtje Pietersen Keijser in Noordwijkerhout



Profiel afbeelding

Arie

Even kijken of je nog oplet. Ergens halverwege deze volledig uit de hand gelopen berichtenstroom constateerde ik dat Hendrik Pietersz van der Meij eerst getrouwd was met Marijtje Arisdr (= een Keijser) en daarna met Marijtje Pietersdr, waarvan de herkomst niet bekend was. Die heb ik nu wel.

In ORA Noordwijkerhout 460 worden op 07-01-1729 voogden aangesteld over de weeskinderen van Hendrik Pieters van der Meij en zijn huisvrouw Marijtje Pieters Duijndam. Dat werden zijn broer Leendert Pietersz van der Meij en haar broer Cornelis Pietersz  Duijndam.

Er waren er 2 rond die tijd, de ene Cornelis Pietersz Duijndam had alleen één broer Gerrit dus kan het niet geweest zijn. De andere was een zoon van Pieter Cornelisz jonge Engel (Duijjndam) en Machtelt Woutersdr.  Het gezin staat in het Parochie-overzicht van Noordwijk van 1686 onder Noordwijkerhout, nr. 64. Marijtje en Cornelis staan daar ook bij. Jeroen Pietersz, op 28-09-1701 doopgetuige bij Grietje Hendriksdr, was een broer van Marijtje en dus ook een Duijndam. Ook Gerrit Pieters was een broer van Marijtje. 

Op 13-07-1719 wordt Marijtje Pieters Duijndam ook in ORA Nwhout 460 vermeld. Haar man was toen in het buitenland en er werd beslag gelegd op een marktschuit van het echtpaar (door een voorouder van mij ;-)

groeten, Frans

Frans Angevaare - 25 nov 2014 - 19:28







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu