stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gezocht: het overlijden van Jean Drolenvaux hoogstwaarschijnlijk in de 17e eeuw, plaats onbekend



Profiel afbeelding

En dan zijn we terug bij eerdergenoemde Samuel Joris (zou wat van interesse in kunnen staan. Of niet):

Datum 1654 Bron Notarieel archief Eerste persoon

Marija Wiggertsdr van Werckhoven

Tweede persoon

Samuel Jorisz

Beroep lakendrapier Bron Archiefnr 0506 Archiefnaam Archief van notaris Jacob Jansz. de Haes, 1630-1656 Inventarisnummer 489 Folio 7 dec Naam notaris Haes, Jacob Jansz de Onderwerp Testament

Hans Hoekveld - 14 jun 2015 - 18:21

Hier staat dus ook een hoop familie om het font:

Plaats Leiden Datum 04-11-1654 Bron Dopen Waalse kerk

Kind Jacob Joris

Vader Giles Jacob

Moeder Elizabeth Lambert Joris

Getuige Marie Hinkens

Getuige Marie Maurice

Getuige Henry Jacob

Getuige Thomas Joris

Hans Hoekveld - 14 jun 2015 - 18:36

Beste allemaal,

Gezien deze nieuwe reacties heb ik niet genoeg in aanmerking genomen dat de naam Drolenvaux ook wel eens onder B of R terecht kon komen. Ik ga terug naar begraven Utrecht dus.

Zoals ik meld in mijn profiel is mijn moeder niet in orde, nu echt niet, dus ik moet wellicht binnenkort me van reakties onthouden, sorry.

Heb inmiddels mijn vraag over Paulus Clos/Klos toegevoegd als reactie op de lijn Drolenvaux/Pouwelsen, waar die per slot van rekening beter thuishoort.

Geni Dee - 15 jun 2015 - 12:37

Beste mensen,

Ik heb net gevonden dat er in 1993 in Verviers een publikatie is verschenen over "Les Drolenvaux au Franchimont, en Hollande et en Alsace 1452-1923" als ik het goed begrijp auteur(s) Le Pas de Secheval, maar dat kan ook wel iets anders betekenen. Deze werd op het internet te koop aangeboden in 2013, er staat in het tijdschrift Le Heraut een kontaktpersoon bij. Ook behoort het tot de collectie van de SCGD.

Wellicht is dit de moeite waard om verder over uit te vinden en worden vele vraagtekens daar opgelost.

Mvg Geni

Geni Dee - 1 jul 2015 - 12:46


Hoewel de discussie inmiddels wat ouder is, ben ik pas met mijn kwartierstatenonderzoek (van mijn kinderen) in de familie Drolenvaux terecht gekomen. Ik strand nu bij Simon Drolenvaux en Isabeau Georis. Ik ben nu benieuwd of er inmiddels meer te vinden is over verdere voorouders?
Heeft het verdere onderzoek hierover nieuwe gegevens aan het licht gebracht?

Andre Sijnesael - 22 okt 2019 - 09:43







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu