stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Stamboom van de familie van Toledo afkomstig uit Voorschoten en Leiden.Profiel afbeelding

Hallo,

Ik denk dat ik een afstammeling ben van Adriaan Cornelisz van Toledo (geboren 8 jan 1758 / 29 feb1756 / 18 feb 1763 ? te Helvoet) en Arentje / Arendje van der Blom (geboren 11 jun 1767 te Nieuwenhoorn). Mooi document wat ik tegenkwam en jullie natuurlijk al kennen is Vergeten levens .: Kwartierstaat >> Arentje van der Blom en (Adrianus van Toledo) :.

Mijn achternaam is van der Blom en geen Toledo, daar de zoon van bovengenoemd paar de achternaam van de moeder heeft gekregen. Als beginneling in het stamboomonderzoek vind ik dit wel een spannende ontdekking, daar ik zomaar van Toledo had kunnen heten indien het stel getrouwd was geweest! 

Ook kwam ik dit tegen: Toledo's pad: ▲ Genealogie ▲ (vantoledo.blogspot.com) . Ook bekend bij jullie denk ik? Weten jullie of deze gegevens correct zijn?

Oftewel: ik probeer dus vanaf bovengenoemd stel verder terug te gaan, maar denk dus te begrijpen uit jullie berichtwisseling hierboven dat dat een zeer moeilijke zaak is? Ik dacht een heel eind te zijn maar twijfel nu erg aan de juistheid van mijn stamboom.

Vriendelijke groet,

Els.

Els van der Blom 5054 - 14 mar 2023 - 11:17

Beste Els

Op geneanet ben ik een Mirjam van der Blom tegen gekomen die daar een gedeelte van de stamboom heeft geplaatst met een aantal lezenswaardige gegevens over Adriaan van der Blom. Ik heb ook een boek gemaakt van de familie van Toledo die aantoonbaar terug gaat tot ongeveer 1590. Ik wil je hiervan best deelgenoot maken maar kan het alleen opsturen via wetransfer en hiervoor heb ik je Email adres nodig. Indien belangstelling hoor ik het van je . Groet Bram van Toledo

Bram van Toledo - 20 mar 2023 - 16:07

Hallo Bram, 

Zeer bedankt voor je reactie! Ik ben uiteraard zowel geïnteresseerd in de 'lezenswaardige gegevens over Adriaan van der Blom' van Mirjam van der Blom (ik zal kijken of ik dat kan vinden) als wel zeer geïnteresseerd in het boek van jouw hand van de familie van Toledo. Ik ben erg benieuwd. Ik weet alleen niet hoe ik je mijn email-adres kan geven zonder het hier te plaatsen (forumregels), dus als je daar een manier voor weet hoor ik het graag.

Groet,

Els van der Blom.

Els van der Blom 5054 - 27 mar 2023 - 20:14

@Els, je kunt persoonlijk met Bram in contact komen door op zijn naam linksonder een bericht van hem te klikken. Vervolgens klik je dan op de button met "neem contact op" en kun je een mailtje versturen.

Anneke 12 - 27 mar 2023 - 20:39


Dankjewel Anneke, ik was er inmiddels achter en heb Bram een bericht gestuurd :-)

Groetjes,

Els.

Els van der Blom 5054 - 27 mar 2023 - 21:05Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu