stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Zoektocht naar mijn overgrootvader Adrianus de Preter (geemigreerd naar Zuid Amerika)


Profiel afbeelding

Lieve mensen, ik ben al een tijdje op zoek naar de geschiedenis van mijn overgrootvader maar kom geen steek verder. Ik hoop dat iemand me verder kan helpen. Mijn overgrootvader Adrianus de Preter geboren in Hedikhuizen op 6 augustus 1851. (beroep grof en hoefsmid). Hij trouwde op 26 september 1881 in Maasdriel met Maria Paulina de Preter (geboren van den Bosch) . Ze kregen twee kinderen. Anna Martina de Preter (geb. 29-4-1888 te Maasdriel) en 11 jaar later mijn opa Jan de Preter (geb. 24-1-1899 te Utrecht).
Na de geboorte van Jan verdwijnt Adrianus ineens uit beeld van zijn gezin. Hij staat vanaf die periode ook niet meer vermeld op het adres waar zijn vrouw en kind woont. Op de trouwakte van zijn dochter (24-2-1914) staat dat hij is geëmigreerd naar Zuid Amerika . Aangezien het tijdsbeeld van die periode denk ik dat hij naar Argentinië is gegaan maar zeker weten doe ik niet. Ik kan hem ook niet vinden op passagierslijsten. Wie kan mij helpen om te achterhalen waar Adrianus naar toe is gegaan en wanneer hij is overleden. Het vreemde is dat mijn opa (Jan de Preter) altijd heeft gedacht dat hij enigst kind was. Zijn 10 jaar jongere zus woonde al niet meer bij het gezin toen Jan geboren werd. Ook de reden daarvan is mij onbekend. Hopelijk kan iemand mij helpen op wat puzzeltjes op zen plek te krijgen. Bij voorbaat alvast hartelijk dank.  Mvg. Wilma de Preter

Wilma de Preter

Naam Adrianus de Preter
Geboortedatum 06-08-1851
Geboorteplaats Hedikhuizen
Registratiejaar 1889
   
Bron Inschrijvingsregister gedetineerden, exclusief voorlopig aangehoudenen, Gevangenissen in 's-Hertogenbosch
Periode 1889 januari 28 - juni 10
Plaats 's-Hertogenbosch
Toegangsnr. 52
Inv.nr. 421

Frank Fransz

Na de geboorte van Jan verdwijnt Adrianus ineens uit beeld van zijn gezin.

Moet zijn: Voor

Hopelijk was hij niet al te lang weg anders...……..

Frank Fransz

In 1888 zat hij in Hoorn in de gevangenis. Dat wordt ook vermeld op deze gezinskaart.

Carmen

Ambsthalve

Ik kan het niet goed lezen

Frank Fransz

Wisconsin Death Index, 1820-1907
Name:  Andrew Deprater
Event Type:        Death
Event Date:        06 Nov 1902
Event Place:       Milwaukee, Wisconsin
Page:     0497


Wisconsin, Death Records, 1867-1907
Name:  Andrew D. Prater
Event Type:        Death
Event Date:        1902
Event Place:       Milwaukee, Milwaukee, Wisconsin
Residence Place:              Milwaukee, Wisconsin
Gender:               Male
Age:       51
Marital Status:   Married
Race:     white
Occupation:        blacksmith
Birth Date:          06 Aug 1851
Birth Year (Estimated):  1851
Birthplace:          Holland
Burial Date:         07 Nov 1902
Cemetery:          St. Francis
Father's Birthplace:         Holland
Mother's Birthplace:       Holland

 

Sylvia

Ozlady

Dank je wel Sylvia, wat ben ik hier blij mee. Dit moet hem wel zijn. Kan niet anders. Alles klopt gewoon. Zo blij met deze informatie. Hoe kan ik dit verder uitzoeken? Hij is dus helaas niet zo oud geworden. Zou ik ook nog kunnen achterhalen wat de reden is van zijn sterven? Heb je voor mij misschien tips. In ieder geval heel erg bedankt. 

Wilma de Preter

Hartelijk dank voor het meedenken Frank. Ik wist dat hij een paar keer had vastgezeten voor openbaar dronkenschap.

Wilma de Preter

Dank je wel Carmen. Dit wist ik nog niet. Hartelijk dank voor het meedenken. Ik weet weer een beetje meer over deze man. Geweldig wat zo'n forum kan doen.

Wilma de Preter

Dank je wel Frank. Ik ga het even op mijn gemak uitpluizen. Nogmaals dank voor het meedenken.

Wilma de Preter

@Wilma

Op het moment zijn de eigenlijke documenten volgens mij nog nauwelijks vrij in te zien. Je zou zijn "Pre-1907 Wisconsin Vital Records" death certificate kunnen bestellen via de Wisconsin historical society. Ik kan je daar niets over aanraden/vertellen omdat ik zelf nog nooit iets heb besteld in de USA en ook kan ik je niet vertellen wat je erin zult vinden. Death Certificates zijn overal net weer even anders ...

Ik heb "Andrew's" entry even voor je opgezocht op de WHS site... en ja hoor, natuurlijk was ie hier nog moelijker te vinden dan via FS ... hij is nu "Andrew Depraier" ... tja.

Hier is de link: https://www.wisconsinhistory.org/Records/Death/DR302311

Sylvia

Ozlady

 

Ik heb verder (nog) geen aankomst in de USA voor hem gevonden. Mogelijk is het oorsponkelijke verhaal gedeeltelijk waar en is hij inderdaad eerst naar Zuid Amerika gegaan en hierna over land naar het noorden getrokken.

Ik heb ook geen 1900 census voor hem kunnen vinden. Deze heeft op 1 Juni 1900 plaatsgevonden, dus is het mogelijk dat hij pas na deze datum in de USA is aangekomen.

Ozlady

Hier nog wat meer informatie voor Milwaukee death certificates (misschien zit er nog wat nuttigs tussen):

https://www.linkstothepast.com/milwaukee/deathcerts.php

Ozlady

Hallo Sylvia, ik heb inderdaad het overlijdensrapport opgevraagd. Ben zo blij dat ik nu eindelijk weet in welke richting ik moet zoeken. Het is nu ook duidelijk dat ik helemaal niets meer konden vinden van hem, ten eerste de naamsverandering en het feit dat hij niet zo lang meer heeft geleefd. Nu kan ik verder met mijn onderzoek. Het zou toch super zijn als ik ook nog een foto zou kunnen vinden al schat ik die kans erg klein in. Maar ben nu al zo blij met deze informatie. Nogmaals hartelijk dank. Ik ga nu op zoek naar de reden waarom broer en zus niet meer in een gezin waren. Langzaam komt de puzzel op zijn plek. Gek hé ik zou dit zo graag met mijn opa willen delen maar helaas hij is niet meer.

Wilma de Preter


Wat staat er in het bevolkingsregister van Utrecht?.

Frank FranszPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu