stamboomforum

Forum logoGenetische genealogie (DNA) » DNA-onderzoek naar joodse voorouders ?


Profiel afbeelding
Hoi Keren,

Ik dacht juist dat dat te maken had met het feit dat de familie naar Nederland kwam. Kwestie van verkeerd verstaan bij de burgerlijke stand. "Onze" achternaam is ook in 1 generatie tijd verbasterd in minimaal 4 varianten. Schlosser en Slosser, met en zonder Umlaut. Ook Sloesser heb ik gezien, al was dat maar eenmalig. Dat was allemaal in dezelfde periode dus ik nam aan dat het met de voornamen hetzelfde was gegaan. Bedankt voor de informatie!

Aan allen:
Die vraag over dat lijstje met voornamen was trouwens meer een nijdige reactie op dhr. Hageman. Het zal best een aardige meneer zijn, maar ik ergerde mij nogal aan de manier waarop hij reageert. Niet helemaal mijn stijl, dus. En de opmerking over de namen, waaruit ik afleid dat je aan de naam kan zien wat voor geloof iemand heeft, viel even in het verkeerde keelgat. Sorry als het een beetje nijdig overkwam, maar ik vind meneer, ook na 50 onderzoeksjaren, behoorlijk kort door de bocht.

Maar toch iedereen een prettige avond.

Groetjes, Wendy

Wendy Harreman-Schlosser - 7 dec 2007 — 23:44

Ik heb uitgebreid in het Joods museum en in het gemeentearchief van Amsterdam gezocht, ook met hulp van medewerkers. Er zij hoogstens aanwijzigingen maar geen enkel vast bewijs, dus laat ik het maar. Misschien nog eens geld uitgeven voor DNA van mijn zus.

henk3856 - 30 dec 2018 — 22:05

Hallo Wendy

als je nog geïnteresseerd bent in de voorouders in de vrouwelijke lijn (mtDNA) en de joodse achtergronden: op 19 sept 2019 is er in Tiel een symposium waar Jits van Straten een lezing zal geven over deze onderwerpen. Daarnaast nog verschillende andere sprekers over mtDNA en de vrouwen uit de Lage Landen. Kijk eens op DNAinTiel.nl

Jan Middelkoop - 25 jun 2019 — 15:56


Dank je wel, Jan! Ik zet het zeker in mijn agenda.

 

Groetjes, Wendy

Wendy Harreman-Schlosser - 26 jun 2019 — 21:30
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.
Wel kunt u altijd een nieuw onderwerp starten.