stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Tabbladen in genealogie online , Geen grafisch weergave op de eerste plaats , Details op de eeste plaats , waarom , gisteren was alles normaalProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/dinteloord-en-omliggende-gemeenten/I252639.php

Geachte medewerker,

Waarom kijk je nu tegen tabbladen aan , die er gisteren niet waren

De grafische weergave wordt nu niet meer getoond.

Je moet nu eerst klikken op direkte familie

Gaarne de direkte familie wederom " DIREKT IN BEELD TE BRENGEN "

Robert Weijers

Robert Weijers - 19 mar 2024 - 09:28

Beste heer Weijers, 

Op de achtergrond wordt er gewerkt aan een betere opzet van de lay-out. Tabbladen maken een pagina overzichtelijker omdat er dan minder gescrold hoeft te worden. Volgens mij zie ik nog steeds dezelfde informatie als voor de aanpassingen. 

Yolanda Lippens - 19 mar 2024 - 10:05

Beste Yolanda Lippens ,

Ik weet zeker dat dit niet klopt.

Deze website opende altijd met de grafische weergave , wat dus nu niet meer gebeurt.

Dan kon je in een oog opslag zien in de grafische weergave wie de voorouders waren

Dat kan nu dus niet meer

Waarom zult u zeggen.

De website word nu geopend met het tabblad Details

Als ik nu de grafische weergave wil zien moet ik eerst weer klikken op Direkte Familie 's

En als je dat dan doet en vervolgens op Bv de vader klikt in dat scherm wordt je je weer

teruggeleid naar de Details en kan je zo eindeloos bezig blijven met heen en weer klikken

Vergelijk met https://www.genealogieonline.nl/west-europese-adel/I56715.php

dan ziet u wat ik bedoel.

Ergo ;

Gebruik van de tabbladen is prima

Maar er moet ten alle tijden geopend worden met de Grafische Weergave

m. vr. grt,

Robert Weijers

Robert Weijers - 19 mar 2024 - 10:39

Krijgen we deze tabbladen pas te zien na verversing van de publicatie? Ik zie nl. nog steeds de vertrouwde pagina, dus zonder tabbladen.

Er is veel gaande over ondersteuning van de helpdesk en website door een afwezige hr. Coret. Is onderhoud aan de website met de introductie van deze tabbladen weer hersteld?

Peter de Jong - 19 mar 2024 - 11:36

verbetering van de layout vind ik ook geen probleem, al was die wat mij betreft toch al in orde. 

Wat ik vooral zou waarderen is dat de publiceerder/auteur de keus had tussen verschillende vormen of opties. (ook in woordkeuze van de tekst bijvoorbeeld) De ene publicatie is de andere niet namelijk. Of de lezer van de publicatie zou die keus moeten hebben, maar ik denk dat de publiceerder het best kan oordelen over de initiele/standaard weergave.  In mijn publicatie ligt namelijk het zwaartepunt bij de persoonsdetails en biografische gegevens.  Ik heb het bovendien altijd een beetje vervelend gevonden dat huwelijk helemaal onderaan staat, dus na persoonlijke info, verwantschappen, aanknopingspunten en grafische weergave. Dat kun je namelijk gauw over het hoofd zien, zie onderstaand beeld

Mijn inziens zou het beste zijn te beginnen met een zoveel mogelijk beknopte weergave van alle feiten, die dan later of in tabbladen word gevold door een volledige beschrijving en detaillering.  Het zou misschien ook beter zijn de bronnen direct te vermelden in plaats van helemaal onderaan. Omdat ik ook de link naar de bron toevoeg in de beschrijving, word wel de link getoond na de gebeurtenis, maar de bron staat helemaal onderaan. Om dit te ondervangen ben ik begonnen de bronnen ook nog een keer extra in de beschrijving te zetten, zodat de lezer deze informatie meteen meekrijgt. Onderaan de pagina is namelijk een eind weg.  Werken met tabbladen zou dit kunnen ondervangen, als het goed ontworpen is.  Ik vraag me alleen af of tabbladen voor elke bezoeker zo praktisch zijn en of zoekmachines er goed raad mee weten.  Het is niet voor niets dat websites in het algemeen zijn overgegaan op een alles-in-een pagina layout.

Als de lezer of auteur er voor wil kiezen altijd eerst het grafische overzicht te zien, of een andere spcifieke layout, zoals afbeelding eerst, of biografie eerst, zou het mooi zijn als de auteur de optie had deze voorkeur vast te leggen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Sander Clement - 19 mar 2024 - 11:44 (laatst bijgewerkt 19 mar 2024 — 12:40 door auteur)

Het lijkt er inderdaad op dat Bob Coret weer op de achtergrond aan het sleutelen is, wat goed nieuws kan zijn. Of en wanneer hij weer terugkomt op de Helpdesk blijft afwachten, maar ik heb wat meer hoop gekregen.

Yolanda Lippens - 19 mar 2024 - 11:44

Helemaal eens dat de directe link rechtstreeks naar de grafische weergave moet leiden. De gewijzigde opzet haalt de mogelijkheid om eenvoudig begrijpbare informatie te delen onderuit. Het zou opgelost zijn door de grafische weergave op het EERSTE tabblad te zetten.

De directe links naar makkelijk begrijpbare grafische informatie (gedeeld via Facebook) betekende, dat mijn publicatie Henglias in de afgelopen 2 jaar gemiddeld meer dan 30.000 keer per maand bekeken werd. Met complexe informatie lukt dat niet.

Dit kan dan ook niet meer: 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan Verkade - 19 mar 2024 - 12:13 (laatst bijgewerkt 19 mar 2024 — 16:34 door auteur)

Beste Yolanda Lippens ,

Mijns inziens lijkt het alleen veranderen van deze website te weten

https://www.genealogieonline.nl/dinteloord-en-omliggende-gemeenten/I252639.php

op pure willekeur.

Als dan toch zo nodig de " LAY-OUT " veranderd moet worden , dan moet dat op alle

in beheer zijnde website 's van Genealogie Online dat gelijktijdig gebeuren.

Of is men zich er van bewust, dat dat tot een storm van kritiek zal leiden.

Het lijkt mij verstandig om er voor te zorgen dat de voormalige " LAY OUT " wordt hersteld

totdat dhr. Coret terug is van zijn afwezigheid.

En om nog op een reactie van een opmerkzaam getoonde lezer wil ik ook nog reageren.

De keuze waarmee geopend moet te worden is aan de lezer.

Datzelfde geldt in welk taalgebruik men het wil zien.

Deze keuze is dus niet aan dhr. Coret

Het zal mij niet verbazen dat er een leegloop gaat ontstaan van gebruikers.

Robert Weijers

Robert Weijers - 19 mar 2024 - 12:24

Laten we hopen dat Coret zijn websites en de helpdesk weer gaat bijhouden, er zijn zoveel mensen die veel aan deze sites hebben, zowel om iets te publiceren als om van andere publicaties te leren, en ook de fora en Open Archieven zijn van grote waarde voor onze hobby. Ik heb regelmatig contact met een paar Duitse en Engelse hobbygenealogen en die zijn zonder uitzondering enorm jaloers op wat wij hier kunnen gebruiken.

En dat er wensen zijn op gebied van layout kan iedereen begrijpen, zoveel mensen, zoveel wensen. Een bijdrage van @Sander Clement die een wijziging “kan waarderen” kan ik dan beter waarderen dan de bijdrage van @Robert Weijers, die “ OP HOGE TOON “ Yolanda Lippens probeert te overtuigen dat zijn lay-out moet worden hersteld.
Yolanda is een van de laatsten die de afgelopen tijd de helpdesk heeft bemenst waarbij zij meermaals aangaf geen toegang te hebben tot de inhoud van de website en dus ook niet alles voor elkaar kan krijgen. Laten we een beetje zuinig zijn op goedwillende vrijwilligers!

Peter de Jong - 19 mar 2024 - 16:50

Ik zou het ook graag weer hebben zoals het was om de in een andere draad genoemde reden.

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/89938/0/nieuwe_schermindeling_bij_go

Ik ben het met de opmerking van @Peter de Jong over  de toon van @Robert eens. Die roept bij mij meer weerstand op dan de veranderde schermindeling. Maar goed, aan beide kan wat gedaan worden

Groet,

Wim

Wim Hobers - 19 mar 2024 - 17:13

Wat de hoge toon betreft ,, daar ben ik het niet mee eens

Waarom dan alleen 1 website zonder voorafgaande waarschuwing veranderen.

Dan had het met alle website 's moeten gebeuren.

Maar ja , de waarheid mag nimmer worden uitgesproken , blijkt maar weer.

Mijn excuses voor als dat door de medewerkster wordt geaccepteerd ,

Het was zeer zeker niet bedoeld om te kwetsen

Robert Weijers

Robert Weijers - 19 mar 2024 - 17:45

Beste Robert Weijers, zoals ik zie bij die publicatie is Hans Prince de auteur.  Heb je met hem overlegd wat hij van deze verandering weet?  Misschien is dit wel in overleg gebeurd.  Als ik zo'n verandering zou doorvoeren dan zou ik het ook eerst willen testen op 1 publicatie. Natuurlijk wel in overleg met de auteur van die publicatie.

Het enige wat hier nog een beetje ontbreekt is transparantie vanuit de ontwikkelaar(s). Zoals, wie werkt hieraan?  

Is het dhr. Coret zelf, dan wat is de situatie met betrekking tot zijn betrokkenheid of afwezigheid?  Het is helemaal geen probleem als er verbeteringen komen, en het is meestal ook zo dat er in eerste instantie strubbelingen of tegenslagen zijn, dat het niet helemaal uitpakt zoals bedoeld. Als het eindresultaat maar een verbetering is, wat bij goede ontwerp en ontwikkeling altijd zo is.  Ik ben niet meteen bang dat dit verkeerd uitpakt, gezien de staat van dienst tot nu toe.

Maar het zou wel helpen voor de gemoedsrust van velen dat er een bericht, of misschien zelfs blog word gepubliceerd met een toelichting. Het is niet nodig dat alles uitgelegd word, alleen dat er ergens aan gewerkt word en wat de intentie is.

Sander Clement - 19 mar 2024 - 21:56 (laatst bijgewerkt 19 mar 2024 — 21:57 door auteur)

@Robert Weijers en andere forumleden,

Ook ik ben moderator van het stamboomforum en we zijn wel degelijk bevoegd om in te grijpen bij een bepaald taalgebruik, zie de huisregels.

Moderators doen hun werk belangeloos en op vrijwillige basis.

Ik kan begrijpen, dat men er niet vrolijk van wordt hoe een en ander de laatste tijd is gegaan en dat er nu wijzigingen zijn veranderd of doorgevoerd door de webmaster in publicaties zonder een heldere uitleg hierover. 

Publicaties blijken niet goed te worden weergegeven of benaderbaar.

Er is de afgelopen maanden diverse malen in sub forum “Helpdesk“ aangegeven, dat alleen Bob Coret als webmaster problemen kan aanpassen of herstellen.


Als moderator zijnde hoop ik met U, dat de problemen snel worden opgepakt door de webmaster en dat wij als moderators hier niet debet aan zijn.

 

Met vriendelijke groet,

Everardus Rollema

Everardus Rollema - 20 mar 2024 - 12:32

@Robert Weijers, zie dit topic voor meer achtergrondinformatie:

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/88831/0/let_op_de_helpdesk_is_opgeheven_door_bob_coret

Inmiddels (gelukkig) is Bob op de achtergrond weer bezig om de lange To Do Lijst aan te pakken. Bij technische processen is het zo dat er veel dingen met elkaar gelinkt zijn. Ik kan me voorstellen dat het onderverdelen in tabbladen de servers minder zal belasten. Maar natuurlijk moet alle info wel zichtbaar blijven zoals voorheen, wat dus nu nog niet zo goed werkt. En ook de andere issues die daar waarschijnlijk uit voortkomen. 

Dit schrijf ik niet om Bob te verdedigen, maar om uit te leggen hoe e.e.a. technisch waarschijnlijk werkt. 

Verder is er nog geen concreet contact tussen Bob en mij. Er is hoop, maar verwacht in deze periode nog geen acute oplossingen. 

Heb alsjeblieft nog wat geduld. 

Yolanda Lippens - 20 mar 2024 - 12:48

Complimenten voor de tabbladen, dat scheelt heel wat scrollen. Het is wel duidelijk dat je de tabbladen krijgt bij het aanleveren van 'n nieuwe GEDCOM. Meteen ook 'n suggestie voor verbetering: geef afzonderlijke auteurs de optie om zelf te bepalen welk tabblad default is, d.w.z. als eerste getoond wordt als je 'n persoonspagina opvraagt. Misschien kies ik dan wel tab Bronnen, om m'n bidprentjes te promoten:-)

Pauline Berens BC - 21 mar 2024 - 15:55

Dag Jan, linken bijv. op FB naar tab Directe Familie kan zie schermafdruk. Hoe? Ga eerste naar tab Directe Familie, kopieer het adres op de adresbalk van de browser, switch naar FB en kies Plakken of Ctrl-V. Tikken kan ook, voeg dan #tab-directe-familie toe aan het adres, zie schermafdruk.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens BC - 21 mar 2024 - 17:04 (laatst bijgewerkt 21 mar 2024 — 17:05 door auteur)

Pauline

#tab-directe-familie hoeft niet toegevoegd te worden, staat al in de adresbalk.

dick nijborg - 21 mar 2024 - 17:27

@Pauline Bedankt voor het meedenken.
Aanvankelijk werkte dit niet, maar inmiddels heb ik deze mogelijkheid ook ontdekt; heeft Bob Coret wellicht de commentaren gelezen?

Het probleem blijft, dat veel bestaande links in mijn publicatie niet meer optimaal werken; zie bijv.: https://www.genealogieonline.nl/henglias/verhalen.php?id=1026 

De beste oplossing zou zijn om het tabblad [Directe Familie] default te maken, zodat alle bestaande links gewoon blijven werken.
(Benieuwd of Bob Coret dit ook leest 😉 )

Jan Verkade - 21 mar 2024 - 17:48 (laatst bijgewerkt 21 mar 2024 — 18:37 door auteur)

De tabbladen zijn idd. zichtbaar na verversing van de publicatie.
Ik vind het eigenlijk een prima aanvulling. Gegevens worden zo netjes gerubriceerd, je kan klikken op de gewenste tab en ziet vrijwel zonder (eindeloos) scrollen de gewenste gegevens.

Ik ben er blij mee!

Peter de Jong - 21 mar 2024 - 20:38


Ook ik pleit voor terugkeer naar de oude situatie: volledig overzicht zonder tabbladen. Dat was een helder totaaloverzicht met doorklikmogelijkheden naar bv Verhalen, statistieken e.d. . Helaas is dit zonder aankondiging/overleg gebeurd naar een overzicht op de persoonspagina zonder essentiele gegevens. Dit melden mij meerdere bezoekers van mijn stamboom. Jammer!

Nogmaals: keer terug op uw schreden!

Mvg,

Jan Hamers

Stamboom Hamers Brabant

Jan Hamers - 22 mar 2024 - 12:32Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu