stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Is My Heritage gevaarlijk?

Beste leden,

 

In het programma Myheritage ondekte ik oude foto's van familieleden. Deze had ik graag van het net gehaald, toch vroeg het programma 108€ te storten voor 1 jaar.

Is dit een te betrouwen programma 108 € is toch niet niks of zijn er andere mogelijkheden?

 

mvg

Stijn

stijn lelièvre

Beste Stijn,

In het programma Family Tree Builder van MyHeritage zitten standaard geen foto's. Als u via het programma van die "groene bolletjes" ziet dan betekent dat, dat er een Smart Match, oftewel overeenkomst, met een stamboom van iemand anders is. Ik denk dat de foto's die u ziet in iemand anders zijn stamboom staan, die dan ook op internet geplaatst is.

Als je op die manier de foto's gevonden hebt dan kan je ook contact opnemen met de eigenaar van de foto's met de vraag of hij/zij ze kan opsturen. €108 storten is totaal niet nodig!!!!

Misschien kan je wat beter uitleggen wanneer (waar klik je op?) en op wat voor manier ernaar gevraagd wordt. Er zijn namelijk 9 van de 10 keer altijd mogelijkheden om de melding weg te klikken, niets te betalen en alsnog de informatie (of foto's in dit geval) te krijgen. MyHeritage is geen programma, maar wel een website. Dus als het op de website www.myheritage.com is het weer een ander verhaal. 

W.A. van der Mersch

Beste,

 

Alvast bedankt voor je reactie. De 108€ heb ik gelukkig niet betaalt :-)

Ik heb alwel contact gevonden met een persoon, nu de andere nog vinden. Hoe weet ik niet de gevondene was echt een gelukstreffer denk.

Ik zal even vertellen hoe ik de foto's heb gevonden. Ik had in google mijn familienaam ingetypt met daarbij de stad waar mijn familieleden woonde rond de jaren 1900. Via deze weg kwam ik bij Myheritage uit. De foto's herkende ik meteen uit oude gezinsfoto's.

Dus ik wou deze aanklikken en toen kwam ik uit bij die betaling.

Denk jij een weg te kennen daar we de betaling kunnen omzeilen?

 

mvg

 

Stijn Lelièvre

stijn lelièvre

Ik heb 5 jaar deel genomen aan Myheritage maar om het te verlengen moest ik ongeveer € 500 neer tellen, ik kan mij niet voorstellen dat ik dat de vorige keer heb betaald.
Het is mij veel te duur geworden ik noem het geld uit de zak klopperij. 

Groeten Cor

Cornelis Haasjes

Dat kan ook niet kloppen Cor.

Ik betaalde een paar weken terug 60 Euro (korting tarief, minder dan 2500 personen).

Fred

Fred Janssen

Het is zeer onsportief om Aldfaer broddelwerk te noemen, veel mensen werken hier op vrijwillige basis aan mee.

Ik werk al 20 jaar met dit prachtige en gratis programma en heb diep respect voor de mensen die Aldfaer gratis draaiend houden.

Er is anno nu 2016 een samenwerking met My Heritage

Joop van Katwijk

Heb een jaar lang een abbo genomen op MyHeritage en kreeg een jaar lang matches. Al die mails met matches heb ik appart bewaard om ze een keer op een regenachtige middag in mijn stamboom programma GDP in te voeren. Nu het jaar voorbij is en ik niet heb betaald zijn alle mails als ik er op klik grijs en doorzichtig met de mededeling dat ik moet betalen. Lijkt mij sterk dat ik ze met FTB wel zou kunnen zien.

marcel

Ik heb ook een genealogie op My Heritage gemaakt met pakweg 30 mensen er in. Ik las dat je ook een gedcom kon downloaden en dat heb ik gedaan van mijn volledige genealogie van ruim 41.000 mensen. Door een fout werd dat een tweede genealogie van mij. Toen kreeg ik plotseling het bericht dat dat niet kon zonder een jaarlijkse bijdrage. Dat wilde ik niet en heb de gegevens van mij gewist maar wat schetst mijn verbazing dat de door mij gewiste gegevens nog steeds worken gebruikt voor andere genealogiën. Je kunt wel wissen maar ze blijven blijkbaar wel gewoon op de computer staan. Dat vind ik buitengewoon vervelend.

Ed Agter

@Ed Agter 

Zie je wel. Al die betaalsides zijn boeven.

Jij "mag" gratis aanleveren, maar als je iets terug wilt, zelfs al zijn het je eigen gegevens betaal je penning 16.....

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

@Joop van Katwijk 

Aldfaer is mooi maar tenslotte te mooi om waar te zijn, dus hebben ze hun ziel en zaligheid verkwanseld aan My Heritage.

Naar mijn mening was het beter geweest om van het programma  software met betaalde aankoop te maken, maar ja, wie ben ik .

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Hallo Klaas

ik werk al jaren met Aldfaer en beheer daarin meer dan 100 stambomen. Alles in één database. Gewoon een nieuwe Groepen aanmaken. Het icoontje naast de personenlijst is het Groep icoontje. In de helpfile of op internet kun je makkelijk vinden hoe je Groepen maakt. Ik heb ook groepen met landen gemaakt, zodat ik een makkelijk overzicht heb welke Middelkoop'en bijv in Australië voorkomen, ook al zitten ze in verschillende families.

Het voordeel van één database en Groepen is dat je geen dubbeling krijgt en dus alles maar één keer hoeft in te voeren. Minder fouten en makkelijker bij te houden.

Uit hetzelfde bestand maak ik zo'n 10 stambomen die ik als gedcom naar genealogieonline heb gestuurd. Ook heb ik zo'n 60 parentelen uit die database op een eigen website gezet: www.everyoneweb.com/MiddelkoopProject.

Het aantal personen in mijn database is nu meer dan 40.000. Om te testen of alles goed blijft werken heb ik in een kopie van mijn database eens een gedcom van een collega genealoog ingevoerd. Toen zat ik boven de 150.000 personen. Aldfaer werkte nog steeds uitstekend.

Jan Middelkoop

Hi,

ik moet nog beginnen. Moet dus een keus maken over ee programma. Gelden de tips over niet publiceren en toch smartmatches ontvangen nog steeds tav FTB (MH)?

Paul van Uffelen

Het delen van kennis vergroot kennis. Uiteindelijk kan het delen van de kennis ook fouten elimineren. Ik neem mijn opgedane kennis straks liever niet mee het graf in. Daar komt bij dat vaak naar akten wordt verwezen als een wetenschappelijk betrouwbare bron, maar men vergeet dan wel even dat uit onderzoek is gebleken dat zo'n 10% van de geboren kinderen niet van de vader komen die is vastgelegd, maar van buitenechtelijke relaties afstammen. Ook akten kennen dus hun beperkingen, en dit probleem is zeker niet van deze tijd. Het is dan ook fijn dat je met DNA materiaal kunt proberen om ook deze inconsequenties te vinden en hopelijk te kunnen determineren.

Bas

Bas wordt eens wakker !

Tegen delen heb ik niets, ik ben daar juist vóór. Echter op vrijwillige, niet commerciële basis.

Voorts neem ik aan dat "10%" een typefout is.

Dat zou nogal bont zijn. Dus het zou moeten ziijn ca. 1%.


Dag Hans,

Dan zijn we het eens met elkaar, al gebruik ik nu nog wel de betaalde versies. Gelukkig komen steeds meer vrije informatie op het internet beschikbaar (bijv wikitree) zodat uiteindelijke de commerciele partijen wel zullen moeten zakken met hun prijzen. Die zijn momenteel inderdaad belachelijk.  Bij ancestry kun je ook per maand betalen, wat ik dan soms doe om aan veel akten te komen uit bijv. Duitsland. Maar bijv. gedbas.de, openarch.nl, wiewaswie.nl, genealogie online en gedmatch.com zijn al handige programma's om gratis info te verkrijgen.

Bas
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!