stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Is My Heritage gevaarlijk?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

vervallen

Bas Lems

Beste Jeroen, 

Stel MyHeritage gaat morgen failliet. Zeg maar dag met je handje naar al je jarenlange werk. Je zegt het zelf, het is een commercieel bedrijf en die kunnen failliet. Hun stamboomsoftware FTB is uitstekend, maar puur online zonder backup alles aan MH toevertrouwen is onverstandig.

Tenzij je maar duizend personen of zo in je stamboom hebt natuurlijk; dan maak je je stamboom zo weer opnieuw. Maar dan nog.. al je aktes..

Inge

Beste Inge,

Wie zegt dat ik zonder backup werk. A) Mijn stamboom op MH wordt automatische gebackupped B) alles of veel wat ik online doe word overgenomen door anderen C) ik zorg dat ik mijn data op minimaal twee websites heb staan. 

En nu is MH een commercieel bedrijf en hun kapitaal is hun software, hun data en hun klanten. En de data van hun klanten. Nu zullen bij het stoppen van de dienst verlening van MH al hun klanten nu geld en nu data terug willen hebben. Nu is er een situatie denkbaar dat particulieren klanten achteraan in de rij staan op het punt van geld, want eerst komt het personeel en andere schuldeisers. Maar op gebied van data staan de klanten/gebruikers van MH niet achteraan.  

Natuurlijk is alles wat ik online zet rechtenvrij en is openbare informatie uit openbare bronnen. En ik verwijs naar de aktes, de aktes blijven in de archieven en soms dien ik een andere verwijzing te maken, omdat het officiele archief er een slechte foto van heeft gemaakt, dan verwijs ik naar een andere foto van hetzelfde stuk.   

Nu gebruik ik hun software FTB niet. Dus ik kan daar geen uitspraak over doen. 

Het werken zonder een lokale kopie is omdenken, maar nu kan ik overal werken op elk apparaat en ik heb overal toegang tot de data. 

Het nadeel is dat het niet mijn data is, maar onze data over onze voorouders. Ik werk alleen of hoofdzakelijk met data van overleden personen, dus openbare informatie. Het werken met data van nog levende personen is link en soms ook gevaarlijk. En deze informatie staat wel lokaal en offline. 

Nu gaan sommige mensen en bedrijven en instellingen zeer slordig om met gegevens van levende personen en ik zie soms data over levende personen op internet. Dat je denkt hoe kan dit. In elk systeem zitten er gaten en achterdeurtjes.

Ook MyHeritage heeft zijn beveiliging niet optimaal in orde.   

Jeroen M.W. van Dijk


Hallo Hr. Eise van Dijk op 16 dec. 2011 gaf U een uiteenzetting over het gebruik van Myheritage, zeer positief en totaal in tegenstelling met de andere reageerders.

Ik gebruik Myheritage al c.a. 10 jaar voor 7 verschillende stambomen en kan Uw mening volkomen delen.

Met vriendelijke groet,

Pieter van der Jagt.

van der JAGT. P.
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!