stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Is My Heritage gevaarlijk?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

vervallen

Bas Lems

Beste Jeroen, 

Stel MyHeritage gaat morgen failliet. Zeg maar dag met je handje naar al je jarenlange werk. Je zegt het zelf, het is een commercieel bedrijf en die kunnen failliet. Hun stamboomsoftware FTB is uitstekend, maar puur online zonder backup alles aan MH toevertrouwen is onverstandig.

Tenzij je maar duizend personen of zo in je stamboom hebt natuurlijk; dan maak je je stamboom zo weer opnieuw. Maar dan nog.. al je aktes..

Inge

Beste Inge,

Wie zegt dat ik zonder backup werk. A) Mijn stamboom op MH wordt automatische gebackupped B) alles of veel wat ik online doe word overgenomen door anderen C) ik zorg dat ik mijn data op minimaal twee websites heb staan. 

En nu is MH een commercieel bedrijf en hun kapitaal is hun software, hun data en hun klanten. En de data van hun klanten. Nu zullen bij het stoppen van de dienst verlening van MH al hun klanten nu geld en nu data terug willen hebben. Nu is er een situatie denkbaar dat particulieren klanten achteraan in de rij staan op het punt van geld, want eerst komt het personeel en andere schuldeisers. Maar op gebied van data staan de klanten/gebruikers van MH niet achteraan.  

Natuurlijk is alles wat ik online zet rechtenvrij en is openbare informatie uit openbare bronnen. En ik verwijs naar de aktes, de aktes blijven in de archieven en soms dien ik een andere verwijzing te maken, omdat het officiele archief er een slechte foto van heeft gemaakt, dan verwijs ik naar een andere foto van hetzelfde stuk.   

Nu gebruik ik hun software FTB niet. Dus ik kan daar geen uitspraak over doen. 

Het werken zonder een lokale kopie is omdenken, maar nu kan ik overal werken op elk apparaat en ik heb overal toegang tot de data. 

Het nadeel is dat het niet mijn data is, maar onze data over onze voorouders. Ik werk alleen of hoofdzakelijk met data van overleden personen, dus openbare informatie. Het werken met data van nog levende personen is link en soms ook gevaarlijk. En deze informatie staat wel lokaal en offline. 

Nu gaan sommige mensen en bedrijven en instellingen zeer slordig om met gegevens van levende personen en ik zie soms data over levende personen op internet. Dat je denkt hoe kan dit. In elk systeem zitten er gaten en achterdeurtjes.

Ook MyHeritage heeft zijn beveiliging niet optimaal in orde.   

Jeroen M.W. van Dijk

Hallo Hr. Eise van Dijk op 16 dec. 2011 gaf U een uiteenzetting over het gebruik van Myheritage, zeer positief en totaal in tegenstelling met de andere reageerders.

Ik gebruik Myheritage al c.a. 10 jaar voor 7 verschillende stambomen en kan Uw mening volkomen delen.

Met vriendelijke groet,

Pieter van der Jagt.

van der JAGT. P.

Hallo allemaal

Mijn vraag ging ook over MY Heritage gevaarlijk of niet ??

Nu ben ik pas begonnen en heb ik een stamboom gemaakt van 250 mensen.
Ik kwam er op een gegeven moment achter dat er een verkeerde link (zoon bij verkeerde 2e Moeder gezet) in het midden mijn stamboom zat
Deze kon ik alleen corrigeren als ik alles erboven had gewist. 
Dit heb ik gedaan en ben verder opnieuw mijn stamboom gaan opbouwen. Maar tot mijn verbazing kon ik plotseling niet meer
verder dan nog een paar mensen in te voeren
Het was nog lang niet zo ver als de vorige stamboom. Wat blijkt de mensen die ik dacht gewist te hebben stonden op een andere manier
toch nog op een lijst
Op deze lijst kwam ik bij toeval en daar zag ik ook de reacties van andere en die ik had bevestigd als de zelfde persoon.

Ik ben niet meer verder gekomen dan zo een 200 mensen en kan niets meer doen.  Maar wat ik wel erg vind is; dat ik al na
 week tot heden iedere keer als ik my heritage open maar ook daarbuiten.
Voor zo 2 a 3 keer per week, door mensen wordt opgebeld die zeggen van My Heritage te zijn en in gebrekkig Engels constant vragen om geld Dat als ik verder wil dan moet ik maar even bijna € 200 euro overmaken Soms kan je een korting krijgen en wordt het bedrag € 163 euro.

Het komt bij mij over als gevaarlijk en niet betrouwbaar en dat er iedere keer wordt gekeken of en wanneer ik inlog. Trouwens als je het nummer gaat controleren dan staat deze te boek als gevaarlijk en hebben er veel mensen ook last van dit constante gebel en vragen om geld over te maken.

Trouwens ook als er een match is en je wil dus met deze persoon in contact komen en naar hem reageren, dat je ook hier gestopt wordt en je
eerst even mag betalen voor je van deze functie gebruik maakt.

Dit is ook zo als ik zie dat er gegevens over mij in een ander zijn stamboom staat (die ik niet ken) terwijl ik een (uiteraard)   levende persoon ben en  deze gegevens niet persoonlijk of op een andere manier heb gegeven en dus ook niet in mijn eigen stamboom vermeld heb aan de betreffende persoon wil vragen om mijn gegevens te verwijderen dan komt My Heritage met meteen een scherm ertussen dat als ik met deze persoon wil praten / mailen ik eerst even moet betalen.

Misschien was My Heritage toen jullie er mee begonnen nog anders maar nu draait het meeste om geld. Ik kan nu niets meer doen tenzij ik even bijna € 200 euro ga betalen.

Ik vraag jullie ook om een ander betrouwbaare plek waar ik wel mijn stamboom kan beginnen zonder steeds die telefoontjes enz.

Heeft iemand een idee / link voor me?????.

Groetjes elise

elise van lierop

Je hebt waarschijnlijk die groep losgekoppeld en daardoor staan ze los in je stamboom. Je kunt ze opzich weer simpel vastkoppelen aan de juiste persoon. 

wat betreft het bellen.. verwijder je telefoonnummer en anders vertrekken daar. Eerlijkshalve herken ik dat belgedrag wel, maar niet dat ze dat in het Engels doen. Er werken daar ook Nederlanders. Verwijder je telefoonnummer en kijk even je privacyinstellingen na. Wellicht ben je voor iedereen te bereiken via Google. En anders gewoon een email eraanwagen dat je hier niet van gediend bent. Kun je ook telefonisch doen natuurlijk.

Justme!

Je hebt Geni.com, maar die is van MyHeritage, dus dat schiet niet op. Wiki tree, maar net als veel andere programma's ( zoals genealogieonline) zijn die niet zo gebruiksvriendelijk. 

Zodra je klikt op hun database ( die ze graag aanbieden als smart match , zien zij dat en bellen ze. Dus gewoon niet gebruiken, dan bellen ze minder. Het is natuurlijk belachelijk dat bellen, ik ben er vanaf. Heb een betaalde account gehad, pingelde met gemak 40% er vanaf ( je moet onderhandelen) In Nederland is zoveel info gratis te verkrijgen, dat ik niet op hun database zit te wachten. Ik betaalde 110 euro voor premium incl database, 1 jarig abonnement. En dat vind ik nog teveel. Als je een tijd premium hebt gehad en daarna weer gratis doorgaat, zit die grens van 250 personen er niet op. Ik kan oneindig toevoegen. Elke week maar ik een backup als gedcom, zodat data niet verloren gaan. Je moet verder nooit je onlineen offline programma tegelijk aan hebben, dit is super frustrerend, soms veegt hij alles weg door ongevraagd sync te gebruiken, ook al heb je hem al tien keer uitgezet.

Een ander (net zo) gebruiksvriendelijk programma heb ik dus nog niet gevonden....dus gebruik ik het nog wel.

Bas

Dat heb ik ook gehad, bas ( gratis toch nog toevoegen), maar dat is voor mij inmiddels niet meer mogelijk. Dan zou ik dus toch weer een betaald account moeten nemen en dat doe ik dus niet meer Rollende ogen

Justme!

Onder geen enkele voorwaarde ga ik met Myheritage  in zee, Met een groepje meer als 10 jaar bezig  geweest om de juiste gegevens op te sporen op plaatsen  waar normaal niemand komt  Tientallen reis uren gemaakt naar  vele archieven  en Kerken , dit zomaar weg geven , nooit dit houden we in de groep en Fam leden kunnen gegevens krijgen onder onze voorwaarden en dat lukt goed. Verder klopt veel niet wat Myheritage aanbied aan niet ervaren mensen Zelf zoeken is het leukste werk Groet van Henk.

Henk

Dat is jammer Henk. Ken meer mensen die het in de kleine kring willen houden, en straks het mee in hun graf nemen, omdat het te weinig is gedeeld. Ik geniet ervan om te delen, net zoals ik ook door het hele land rondrijd en duizenden foto's maak, akten op zoek in registers en gegevens verzamel. Ik moet er niet aan denken dat het van mij alleen is, hoe meer mensen weten hoe hun stamboom eruit ziet hoe beter. En samen fouten reduceren is ook veel beter. Het is maar hoe je het bekijkt. Overigens is dat geen advies om persee met MyHeritage te delen, dat is ieders eigen keuze.

Bas

@ Bas, je vergist zich, wij een groep van  5 personen hebben de stamboom  uitgezocht en verstrekken aan elke naamgenoot via onze website aan  elke naamgenoot  de stamboom  resp zijn uitdraai Ik bezit tientallen emails waar deze heen gingen Er staan dingen in welke derden niet aangaan

helaas is recent de website in de vernieling geholpen 

en vele dankjes  Recent nog er een verzonden  Het gaat ook aan aangehuwden Wij denken dat  we er juist aan doen dit in Fam verband te houden  incl ons Fam m wapen welke  we op het net hebben laten zetten en registreren  door Hr Nachtegaal  zoek maar onder van Zuijdam op internet een vergeeld wapen welke wij in een archief vonden Wij voelen ons er wel bij Groet van Henk

Henk

Beste Henk, vervelend dat de website in de vernieling is geholpen! Ik wens ik jou (jullie) verder ook veel plezier bij de zoektocht naar de voorouders en andere familieverwanten!

Bas

@Henk Ik lees uit uw bericht dat u geen backup gemaakt heeft en uw onderzoek niet gedeeld heeft en nu is door een ongeluk uw digitale archief vernietigd. Nu is dat ook gebeurd met papieren archieven in het verleden, daarom was er in het verleden de verplichting aan alle kerken om een uitreiksel of een kopie te maken voor het bisdom. Of de burgerlijke overheid. Zodat er een backup of reserve kopie aanwezig was. Jammer genoeg wordt er niet geleerd van het verleden en nu alles digitaal bewaard wordt wordt het wiel op nieuw uitgevonden. Sorry, maar ik kan geen medelijden hebben. En ik hoop dat vele leren van de fouten van anderen. Zelf heb ik de familie Spollu volledig uitgezocht en hier veel werk gestoken, maar het eerste wat ik deed was een oproep gedaan aan mijn collega's stamboomonderzoekers om mijn onderzoek te kopieren. Onderzoek is goed, maar zonder publicatie in een vakblad of website is het waardeloos. En je kunt wel zeggen familie onderzoek gaat alleen familieleden aan, maar recent onderzoek heeft aangetoond dat 50% van de huidige inwoners van West-Europa van Karel de Grote afstammen. Nu ik kan mij voorstellen dat je de gegeven van de levende leden van je familie binnen de familie kring houd. Maar op het moment dat ze niet meer vallen onder de geheimhouding van de Europese archief wetten is er geen enkele reden om deze gegevens niet openbaar beschikbaar te maken.  

 

Nu is alles wat op MyHeritage geplaatst wordt gebackupped door de grote genealogie websites zoals wikitree en geni leesbaar. Alleen de profielen van de levende personen wordt versleuteld opgeslagen en pas vrij gegeven als het mag van de wetgever. Nu is alles tussen invoering van de BS in Nederland en 1900 openbaar of zal binnen kort openbaar beschikbaar zijn. Natuurlijk zal even gevraagd worden aan de superouderen of hun gegevens openbaar gemaakt mogen worden. Maar deze zijn bekend bij de burgemeesters en zijn niet actief op internet. De honderdplussers zijn bekend het probleem dat oude computers tot 100 kunnen tellen en daarna op nieuw beginnen. 

 

Overigens ik weet echt wel dat de papieren generatie anders denkt over stamboom onderzoek dan de digitale generatie.  

Jeroen M.W. van Dijk

Mijn reactie wel heel kort de bocht, maar er is een wettelijke verplichting om persoonsgevens te backuppen. Dus van elke website is een backup. En vanuit de openbare bronnen kan veel terug gehaald worden. Mocht je mijn hulp nodig hebben ik ben op geni.com te vinden.

Jeroen M.W. van Dijk


Nog een kleine aanvulling, De website geeft kleine verwijzing naar email en wat gegevens  Verder werken we alle met een Genealogie programma 

met gedcom. Opgeslagen in CD en  sticks en wisselen nieuwe gegevens uit    Zo zijn we lekker bezig , bezoek archieven is wat minder geworden en vele archieven zijn veranderd van opzet. Maar bezoek is wel het beste als je start en je komt leuke mensen tegen

Onze website wordt veranderd in een wat moderne uitvoeting

Groet van Henk.

HenkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!