stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 1145

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Het gezin Koppe vlak voor de 2e wereldoorlog. Op de achterkant staat alleen "Vakantie 1937". De personen op de foto zijn bekend alleen de locatie niet. Op het huis is te lezen "Klein-Erica" . Familie en vrienden waren afkomstig uit Noordwijk, Zeist, Ede, Kootwijk en Rotterdam. Het zou dus heel goed een van die plaatsen kunnen zijn. De foto is helaas niet groter omdat het origineel al van kleinbeeld film afkomstig was.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Waar staat dit huis ? Of waar stond dit huis ?

Steekwoord(en)

Klein Erica Koppe 

Vraagsteller

Dominic

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 3 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Dat zou gezien de foto heel goed kunnen. Alleen een rusthuis kan ik niet goed plaatsen in deze context. Na een kort onderzoekje is er ook een Sanatorium Erica genaamd waar dit mogelijk onderdeel van zou kunnen zijn. Ik ga het even verder uitpluizen. In elk geval erg bedankt voor het meedenken.

Dominic

Hogere resolutie is geen optie. De foto zelf is slechts 3,5 bij 5 cm en bewogen. Dit was het beste wat ik ervan kon maken.

Dominic

De Rotterdamsche Bankvereeniging had in nunspeet grond en vakantiehuizen voor het personeel. o.a. Klein Erica dat in 1937 ingrijpend verbouwd werd. Na de vakantie van de familie Koppe neem ik aan. Zie: http://www.natuurschoon-nunspeet.nl/tussenspoor_pdf/Veluwezoom.pdf

Jan de Ridder

Heeft u ook een suggestie?