stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3002

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Op 8-8-1913 is milicien Ludovicus Nicolaas Adrianus (Louis) Berkelaar (geb. 22-9-1893) korporaal bji Reg.Jagers 3 comp 1. Mogelijk is deze foto gemaakt om die promotie te vieren.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie op deze foto uit 1913 is de korporaal L.N.A. (Louis) Berkelaar? Is het de militair uiterst links, zonder wapen, maar met andere dingen in zijn handen (munitie)? Hij heeft een iets ander uniform, met kwasten op zijn schouders/bovenarmen

Steekwoord(en)

korporaal jager berkelaar Ludovicus Louis militair uniform 

Vraagsteller

Grimbeltje

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 4 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


De militair links heeft een signaalhoorn (trompet) met kwast in de hand en is wel gewapend met een pistool/revolver.

Gijs van Kranenburg

De 2e van links heeft een zgn. bananenschil op zijn mouw vlgns. mij een korporaal, de rest heeft geen rangonderscheidings-tekens.

Gijs van Kranenburg

Uw opmerkingen zijn zeer interessant. Is hij de 2e van links? Dat de kleur rood in deze weergave moeilijk of niet zichtbaar kan zijn, is juist. Daarom heb ik de foto nogmaals uitvergroot en vastgesteld dat bijna alles wat een onderscheidingsteken zou kunnen zijn, in feite krassen op de foto OF kreukels in de kleding zijn. Alleen de tweede militair van links heeft een streep op zijn onderarm en dat zou dan geen rood maar een wit of geel onderscheidingsteken moeten zin. Ik gok op geel. Zelf ben ik ooit soldaat 1e klasse geweest en ik had een ‘verwisselbare’ rode streep op de schouders . Korporaal idem maar dan geel. In 1913 zat de gele streep kennelijk op de onderarm, net als nu nog steeds bij de Britten. De trompetmilitair uiterst links valt af want die heeft geen onderscheidingsteken. De enige met onderscheidingsteken is dus nummer 2 van links, jammer dat zijn gezicht verpixelt is door uitvergroting van een jpg (denk ik). Dit moet dan Ludovicus Nicolaas Adrianus (Louis) Berkelaar zijn, geboren 28-9-1893. Hij diende als milicien (dienstplichtig militair) bij de Landstorm waarschijnlijk van 1911 tot 1913 of van 1912 tot 1914. Hij kwam oorspronkelijk uit Roosendaal maar woonde later in Den Haag. Hij was gelegerd 3e Reg. Jagers, 1e compagnie en achterop de foto dd 8-8-1913 tekende hij als korporaal. Maar hij vergat een kruisje bij zijn hoofd te zetten. Vandaar: is hij de 2e van links? Ik beschik over (waarschijnlijk) verrassende informatie over Louis en zoek contact met zijn afstammelingen. L.N.A. Berkelaar huwde te Den Haag op 3 apr. 1918 Catharina Hendrika de Heer, dienstbode, geb. Den Haag 1895, dochter van Bastiaan de Heer, smid, en Hendrika Franke. Kinderen: Gerardus Ludovicus, geb. Den Haag 29 sep. 1918. Sebastianus, geb. Den Haag 12 juli 1926. Ludovicus, geb. Den Haag 25 feb. 1932.

Grimbeltje

de man links is een hoornblazer en de tweede man van links is de korporaal

James Revius

Heeft u ook een suggestie?