stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 368

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Dit schilderij is gemaakt in 1950. De naam van de schilder is Scholte/ Schoute/ Schotte o.i.d. De schilder was een vriend van mijn vader. Mijn ouders kregen het ter gelegenheid van hun huwelijk.

Het enige dat ik via overlevering weet, is dat het schilderij is gemaakt in het midden van Nederland, mogelijk aan één van de plassen. Mijn familie stamt uit dezelfde regio (het Gooi en omgeving). Sinds het overlijden van mijn ouders in 1976/1980 is het schilderij voor mij van grote waarde geworden.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie herkent, bijvoorbeeld aan de molen, de boerderij en/of de kertoren van het dorp/de stad in de verte de locatie?

Steekwoord(en)

plassen molen boerderij kerktoren schilderij midden-nederland 

Vraagsteller

Jan Voorhaar





Suggesties

Een lid van het Stamboom Forum heeft de volgende suggestie gedaan bij dit zoekplaatje:


ik heb een suggestie voor het schilderij. Het water op de voorgrond heet de "Wijde AA", links op een schiereiland staat een boerderij, welke is verbouwd voor een verblijf waar pastoors en priesters zich konden terug trekken (soort vakantie / of retrette houden). Of dat thans nog zo in gebruik is weet ik niet. Rechts staat een molen die er ooit heeft gestaan en is afgebrand. Verder kijkend naar de horizon moet dan het riviertje de "Does" wezen, met in de verte het plaatsje "Hoogmade". Het boerderijtje hoort bij het gehucht Ofwegen. De molen bij het verderop naar rechts gelegen Rijpwetering. En Hoogmade hoort thans bij de gemeente Kaag en Braassem. Er loopt een fraai fiets en wandelpad langs de Wijde AA met fraaie vergezichten, kan het je aanbevelen dat eens te bezoeken met een afdruk en dan zien of het de huidige werkelijk wat benaderd.

m.vr.groet.

J. Neijman

jan neijman

Heeft u ook een suggestie?