stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3753

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Deze foto zat in het album van mijn oma Marie Hulsen-van Kronenburg. Deze vrouw met poffer ZOU haar moeder kunnen zijn: Catharina van Erp (1872, Boxtel -1916, Sint-Oedenrode. Catharina woonde Lennisheuvel 108 (?) in Boxtel en op Kremselen=Boskant in Sint-Oedenrode. Bovendien ook tijdje in Liempde voor ze daar in 1900 trouwde met Willem van Kronenburg uit Sint-Oedenrode. Op de achterzijde staat naam van de fotograaf: vd Kerkhof, Kloosterdreef, Eindhoven.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Herkent iemand (de vrouw op) de foto? Herkent iemand een dergelijke poffer? Kun je er iets uit aflezen? Kan deze gedragen zijn in Liempde, Boxtel of Sint-Oedenrode? Ik denk overigens dat er oorspronkelijk meer mensen op de foto stonden, dat zij er uit geknipt is.... Alle informatie is welkom!!!!

Steekwoord(en)

Van Erp poffer Boxtel Lennisheuvel Boskant Sint-Oedenrode Liempde Willem van Kronenburg 

Vraagsteller

Margo Vos

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Ik dacht eergisteren informatie te hebben gegeven over het Museum Vekemans in Boxtel met een grote collectie pofferts. Leuk om te bezoeken en hebben ook een wasserij en strijk-collectie.Daar verkopen ze ook het boek van Gerard Rooijakkers De Poffert, mooi boek met veel informatie. Ook in de boekhandel nog wel te koop denk ik.

Ben Koevoets

Dank je wel Ben voor de tips, heel attent!!!!!

Inderdaad, dat is een superleuk museum. Ik was er al eens in mijn zoektocht naar meer informatie. Het boek ken ik ook, prachtig is het. Ja, er is best veel informatie te vinden links en rechts maar ik blijf hopen dat er op een dag iemand is die de foto herkent..... de wonderen zijn de wereld niet uit hoop ik steeds maar!

Margo Vos

Heeft u ook een suggestie?