stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4117

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Mijn opa was Hendrik Lassche (Vollenhove 1912 - Amersfoort 1995), verhuisd, getrouwd met Alberta Aleida Staal (1915-1991, Amersfoort. Haar familie komt uit Soest). Zijn zus, Koosje (1925-?, getrouwd 30-8-1949 Jacob Hendrik de Vries) woonde op ca. 100m afstand.In de nalatenschap van mijn opa vond ik deze foto. Op hard, donkerbruin karton is duidelijk zichtbaar: "L.B.J. Serré, Amersfoort, Utrechtseweg 42 (daarvoor Utrecht, met dank aan Anneke).De foto is een absoluut mysterie voor mij, gezien het feit dat hij in Amersfoort is genomen. Dus mijn enige aanknopingspunt is het uniform, logo op pet en de knopen. Als laatste lijkt me dat deze foto voor, tijdens of na WW1 is genomen.


Laatste update: L.B.J. Serré vestigde zich pas in 1901 in Amersfoort. Dus de foto is in of na 1901 genomen.Kan iemand mij helpen?

Vraag over deze afbeelding gesteld

Periode.Persoon.Regiment.Rang.Uniform.Plaats.Naam.

Steekwoord(en)

Lassche Staal Uniform Baard Pet Knopen Agent Militair Soldaat Marine Politie Veldwachter Amersfoort Soest Utrechtseweg 42 Fotograaf Vries 

Vraagsteller

H. Lassche

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


De fotograaf was L.B.J. Serré, eerst was hij fotograaf te Utrecht en vanaf 1901 te Amersfoort. De foto is dus in elk geval niet voor 1901 gemaakt.

Anneke

Foto embleem op pet en knoop:

 

H. Lassche

Heeft u ook een suggestie?