stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4560

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Op de achterkant staat: "foto, genomen op vrijdag, ?? Aug. 15, voorstellende van links naar rechts A. v.d. Ouweelen M. Marks P. Marks". Laatstgenoemde was Pieter Marks, geboren in 1893 te Hilversum als zoon van Johannes Gerard Marks en Marretje van Wijk.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Maar wie zijn de twee anderen? M. Marks was wellicht afkomstig uit Leiden waar ook de voorouders van Pieter Marks vandaan kwamen (zelf had hij enkel een zuster) en volgens Erfgoed Leiden woonden daar ook mensen met achternaam Van den Ouweelen.

Steekwoord(en)

Marks Ouweelen Leiden 

Vraagsteller

Jan Schultheiss

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Misschien is het Abraham Jacobus van den Ouweelen, winkelier en koperslager te Leiden, geboren 1892, overleden 1941, zoon van Abraham van den Ouweelen en Lena van Leeuwen.

Abraham Jacobus trouwde in 1918 met Judith de Mooij, dochter van Abraham de Mooij en Jansje Platteel. Zie stamboom https://www.cbgfamilienamen.nl/nfb/aanhangsels/ouweelen.pdf

Roel Bennink

M. Marks zal Marcelis Marks uit Leiden zijn, die was militair in 1915.
Hij heeft trouwens een broer Pieter, is dat niet de P. Marks op de foto? Ze lijken ook op elkaar vind ik.

Annelies de Wijk

Dan voor de antwoorden! In reactie op het antwoord van Annelies de Wijk: Pieter Marks had enkel een zuster, Albertha (hun ouders was het onderwijzersechtpaar Johannes Gerard Marks en Marretje van Wijk). Marcelis Marks was een zoon van Pieter Frederik Casper Marks en Margaretha Cornelia van der Elst, en die Pieter F.C. Marks op diens beurt een zoon van Pieter Marks en Jantje Andernag. Laatstgenoemd echtpaar waren ook grootouders van Pieter (de ouders dus van genoemde Johannes Gerard) en daarmee Pieter F.C. Marks diens oom en Marcelis zijn neef. 

Jan Schultheiss

Roel Bennink

Het zou kunnen dat deze foto is gemaakt ter gelegenheid van een huwelijk: https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/98810772

Pieter was de zoon van een van Wijk, evenals Marcelis. Hoe kom je dan op A. vd Ouweelen? De moeder van de bruidegom uit voornoemd huwelijk tis een van den Ouweelen en de bruid is een Van Wijk. De trouwdatum van dat stel is vrijdag 20 augustus 1915. De moeite van het uitzoeken waard of dit drietal alleen op gemeenschappelijke leeftijd is samengevoegd of dat de verbanden breder zijn. Of misschien is het wel helemaal een onjuiste veronderstelling.

Onno de Vries

Heeft u ook een suggestie?