stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4605

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Dit is de legereenheid waarover mijn vader het commando had als Kapitein. Zijn naam was Wim Krom (Willem Adrianus Pieter Krom) Hij was trots op zijn eenheid met wie hij ook Hells Highway gelopen heeft.Mijn vader werd op 21 nov. 1968 bevorderd tot Kapitein bij Koninklijk besluit van 21 otkober 1968 nr.6. door Genraal-Majoor Wolterbeek.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Herkent u personen op deze foto van militairen waarover mijn vader het commando had? Wellicht kent u verhalen van hen over deze legereenheid? Alle informatie is welkom!

Steekwoord(en)

Kapitein legereenheid 

Vraagsteller

Peter Karel Krom

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 4 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


U geeft niet aan waar en wanneer deze foto gemaakt is.

Het lijkt mij een informele foto van begin jaren vijftig(?) met vermoedelijk een groep recruten (met veldpet) van de landmacht met enkele instructeurs (staand: derde en zesde (met de kraag nonchalant omhoog) en geheel rechts (vermoedelijk met regimentssjaal), allen in het (Engelse) veldtenue. De staande persoon (rechts) lijkt de rangonderscheidingstekens van een tweede luitenant op de kraagpunten te hebben. De zesde man (staand) is mogelijk sergeant; op de linkermouw is een deel van een chevron te zien. Het baretembleem is niet goed te onderscheiden. Op de rechtermouw van het tenue lijkt het embleem van de Territoriale Troepen bevestigd. Verder is het opvallend dat vijf recruten geen hoofddeksel dragen.

W. van der Kooij

Kunt u aangeven of mijn beschrijving u iets heeft opgeleverd?

W. van der Kooij

helaas geen antwoord o.i.d. Ik ben u echter zeer erkentelijk voor uw inzichten.

 

Dan,

Peter

Peter Karel Krom

Er bestaan enkele verenigingen voor oud-commando's. Ik zou het daar eens proberen,

Rob van Grieken

Heeft u ook een suggestie?