stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » RESI tag lijkt niet te worden geinterpreteerd als deze onderdeel is van de 'familie structuur'


Profiel afbeelding

Rootsmagic stelt gebruikers in staat om een woonplaats toe te kennen aan een familie. Deze 'residence (family) wordt dan bij beide partners getoond. Tijdens export naar een gedcom file plaatst Rootsmagic dit feit in de 'familie structuur'.
Dus waar een 'gewone' woonplaats in de individuele structuur wordt geplaats:
0 @I1@ INDI
.
1 RESI
2 DATE ...
2 PLAC ....
2 ADDR ...
komt een 'residence (family)' in de familiestructuur:
0 @F1@ FAM
1 HUSB @I1@
1 WIFE @I2@
1 RESI
2 DATE ...
2 PLAC ....
2 ADDR ...

Deze laatsten lijken echter door GenealogieOnline te worden genegeerd. Kan dit in een volgend release worden opgepakt?

mark hagens

Meneer Hagens,

De woonplaats (RESI) is volgens de GEDCOM 5.5 specificatie informatie over een persoon, niet een gezin. Strict genomen is de GEDCOM die RootsMagic produceert dus ongeldig. Maar, in dit geval vind ik het opnemen van woonplaats bij een gezin niet onlogisch, eigenlijk dus een ommissie in de de-facto standaard. Genealogie Online accepteert deze constructie nu wel en presenteert de informatie ook (bij het gezin). Zie bijv. https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hagens-bakker/I2.php

mvg,
Bob Coret

Bob Coret


Hi Bob,

Geweldig. Ik had dit ook al bij Rootsmagic gemeld. Hun output is, zoals jij terecht stelt, niet in lijn met de gedcom standaard. Dus eigenlijk zouden ze gedeelde adressen tijdens de creatie van de gedcom output aan elk van de partners moeten toekennen. De reactie die ik daar op het forum kreeg beschreef weliswaar een 'workaround' (met SQLite ingrijpen in de door Rootsmagic gebruikte database), maar gaf me niet het gevoel dat ze van plan waren dit op te lossen.
Ik ben dus des te blijer met jouw actie.

 

Vriendelijke Groeten,
Mark Hagens

mark hagensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu