stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » gedcom downloaden


Profiel afbeelding

Kan ik een genealogie van genealogie online in gedcom downloaden? Dus niet die van mijzelf.

Hinnen

Veelgestelde vragen » Mag ik genealogische gegevens overnemen?

Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Zo ook de publicaties op Genealogie Online. U mag dus niet zomaar alles van anderen overnemen! Maar u mag het werk van iemand anders wel gebruiken voor uw eigen onderzoek. U mag er dus wel bepaalde gegevens uit halen en in uw eigen stamboom opnemen, zolang u maar verwijst naar het werk waar u die gegevens uitgehaald hebt en uw eigen werk niet te veel op dat andere werk gaat lijken.

Advies

  • Zeer sterk aangeraden: Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar origenele bron!
  • Sterk aangeraden: Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens!
  • Sterk aangeraden: Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief)!
  • Aangeraden: Vermeld van waar (adres website/boek/tijdschrift) u de gegevens heeft overgenomen, op deze manier kan een geïnteresseerde verder kijken bij de bron!

Willem Hak


Allereerst wil ik er op wijzen dat de link auteursrechtelijk beschermd in vorenstaande reactie niet meer klopt.

Om je verder te verdiepen in het al dan niet hebben van auteursrecht op je genealogische gegevens, al dan niet online, verwijs ik in ieder geval  naar:

http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/Databanken en http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/Wat-wordt-niet-beschermd

Op elke pagina staat een "Zie ook"-lijst .

P.J. de BreePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu