stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » WO2 slachtoffers op Genealogie Online


Profiel afbeelding

Sinds enige tijd is op GenealogieOnline een hoofdstuk toegevoegd om slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog aan te merken. Het is mij echter niet duidelijk wat er van mij als gebruiker wordt gevraagd.

Van veel personen in mijn stamboom weet ik data van geboorte, huwelijk en overlijden, maar de reden van overlijden is mij vaak niet bekend (uitzonderingen daargelaten).

Als GenealogieOnline bij het scannen van mijn stamboom gegevens vindt van een slachtoffer, en wordt gevraagd: "Klopt dit?", dan lees ik in eerste instantie: "Klopt het dat naam ..., geboren op ...  voorkomt op lijst ...? Tja, wie ben ik dan om tegen een officieel onderzoek in te gaan? Ik wist niet eens dat hij of zij slachtoffer was...?

Vriendelijke groet,

Guido van Harten

Guido van Harten

Op zich een mooi gebaar van Genealogie Online. Zij vergelijken personen uit een stamboom met de Erelijst van gevallenen van de Staten General of de lijst de Oorlogsgravenstichting.

Een voorbeeld is de neef van mijn vader: https://www.genealogieonline.nl/stamboom-arie-eland/I92.php

Een mooi gebaar in dit 75e jaar na de bevrijding van Nederland, lijkt me.

Murk Eland

Een van de oorlogsslachtoffers in de voor mijn Genealogie Beindorff, Been et al gegenereerde lijst van mogelijke slachtoffers is Gerard Lucas Hofsteenge (1908-1945). Volgens gegevens die ik net een paar maanden geleden in een reactie van zijn dochter ontving overleed hij in het jappenkamp Pakan Baroe bij Riau, Sumatra, hetgeen bevestigd wordt in een uittreksel van zijn overlijdensakte op Roosje Roos, in zijn interneringskaart in het Nationaal Archief en op de site van de Oorlogsgravenstichting (daar gespeld als Pakanbaroe, kamp 2). Echter, dit kamp ontbreekt in de selectielijst op de pagina voor het bevestigen of afwijzen van de suggesties.

Henk Beindorff

Wo2 slachtoffers: Willaert streek Ieper Belgie 

Ingrid Cnockaert

Ook in het volgende item enige vragen m.b.t het item WO2 slachtoffers http://slachtofferlijst WOII en hoe hiermee om te gaan. Wellicht dat Bob Coret nog een toelichting kan geven.

mvg-Ben

Ben Wegman

Bob Coret heeft een uitgebreide toelichting geplaatst bij het item WOII slachtoffers http://slachtofferlijst%20woii/.

Gaarne verwijs ik voor u daarnaar.

@ Guido,

Indien het antwoord van de Bob Coret afdoende is voor uw vraag kunt u dan opgelost in de onderwerptitel zetten?

mvg-Ben

Ben Wegman

Ben, de door jou aangegeven link werkt niet. Waar kan ik de toelichting vinden?

Vriendelijke groet,

Guido

Guido van Harten

Zie hier voor een werkende link. 

Johanna C.


@ Johanna,

Bedankt voor het plaatsen van de werkende link. Slordigheidje mijnerzijds.

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu