stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Hoe om een akte te vinden gebaseerd op OpenArchieven informatie?


Profiel afbeelding

Ik zie deze informatie:
"
Bronvermelding
Noord-Hollands Archief, BS Huwelijk
Zaandam, 12 september 1813, aktenummer 63
​"

Is het mogelijk om hiervandaan meteen naar de akte te gaan? Als ik naar de web pagina van het Noord Hollands Archief ga zie ik geen toegan to het zoeken met deze informatie.

Wat doe ik verkeerd?

BVD
Gert Blij

Gert Blij

Misschien via zoekakten.nl

Peter Buijk

Uiteraard werkt het via zoekakten, vooral ald de datum vermeld wordt. Ik hoopte op een (in)directe link naar de archief scans.

Gert Blij

De aangegeven bronvermelding zal een niet-digitale zijn. Uw reactie op een eerdere suggestie verbaast mij wat. De akte is zowel niet-digitaal als digitaal beschikbaar en u hoopt (blijkbaar) dat anderen met een link komen?

Het is hier te raadplegen (rechts onderaan begint de akte Zaandam 12/9/1813 van het huwelijk tussen Jacob Gerrits Bleij, analf, 23 jaar, visscher, en Aaltje Berghouwer, analf, 24 jaar): https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939Z-T39R-6K?i=94&cc=2020117 (blad 95/547).

.

W. van der Kooij

Als vraagsteller op mijn aangeboden link had geklikt was hij ook rechtstreeks bij de akte uitgekomen

Peter Buijk

Heer vd Kooy,

Het verbaast mij dat u verbaast bent en uw hint dat ik "hoop dat anderen met een link komen" vind ik niet erg netjes. :-(

Maar laat ik aannemen dat ik mij niet zo goed had uigedrukt in mijn oorspronkelijk bericht.

Neemt u maar aan dat ik volledig op de hoogte ben met het vinden van akten op familysearch en zoekakten.
​Dan blijft mijn vraag geldig of het mogekijk is om van een OpenArchieven pagina, met de daar verstrekte informatie, direct naar de akte te gaan. Bijvoorbeeld, met de verstrekte informatie voor het Gelders archief is makkelijk de akte te vinden, maar in het Nord-Hollands archief vond ik totaal geen toegang tot de aktes.

De reden voor mijn vraag is dat ik thans gebruik maak van het 10 daagse proef abonnement en op zoek ben naar een reden om dit permanent te maken.

Gert Blij


Tsja, op het gevaar af dat u dat ook al weet, het volgende: Na een zoekopdracht op de site openarch.nl volgt het scherm Zoekresultaten en per resultaat staat rechts van de kolom Bron een icoontje* (of niet).
* Met de melding Er is een scan beschikbaar, gekoppeld aan de akte! (bedoeld zal zijn ...aan de inschrijving, omdat het lang niet altijd om een akte gaat.)

W. van der KooijPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu