stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Kleurstelling websites Coret (Open Archieven, Genealogie Online, etc.) [opgelost]


Profiel afbeelding

Sinds een tijdje zie ik dat de websites van Coret, zoals Open Archieven en Genealogie Online, niet meer een witte achtergrond hebben, maar een zwarte. Dit gebeurde mij ineens midden op de dag, en ik heb niet kunnen nagaan of dit een nieuwe functie (of verandering) van de kant van Coret is. Aan mijn eigen browser/computer lijkt het niet te liggen.

Helaas zijn veel teksten nu nauwelijks meer leesbaar in de kwartieren op Genealogie Online. Ook de favorieten in Open Archieven (de sterretjes achter de namen) vallen hierdoor veel minder op. Het is geen verbetering. Op fora heb ik hierover niets gevonden.

Graag zou ik willen weten of dit een wijziging door Coret is. Zo ja, dan zou ik willen voorstellen om het mogelijk te maken voor gebruikers om te kiezen voor een donkere of lichter achtergrond, en dat niet standaard donker te maken.

OVJ Struycken

Ik vrees dat er iets met uw apparaat mis is, want er is niets veranderd.....  En ik zie alles nu zoals het was.....

Yolanda Lippens

Veel dank voor uw reactie. Ik heb het voor de zekerheid maar eens in een andere browser geprobeerd, en daar is alles ook geheel normaal (zoals het altijd was).

Ik denk dat het dus aan mijn browser ligt. Veel dank!

OVJ Struycken

Het is waarschijnlijk een extra functionaliteit om stroom te besparen zodat u uw batterij minder snel hoeft op te laden.

sprangers

Ik heb dit probleem momenteel - en voor zover ik weet - alleen in de browser Firefox op mijn desktop computer. Andere websites en browsers geven niet ditzelfde probleem. Met stroombesparing heeft het zo te zien ook niet te maken, mede omdat ik het alleen bij de Coret websites blijk te hebben.

Waarschijnlijk heb ik op een zeker moment een bepaalde handeling verricht met toetsenbord en/of muis, waarmee ik per abuis de achtergrond zwart heb gemaakt.

Misschien kom ik er nog wel achter hoe ik het kan herstellen. Maar goed, alles went...

OVJ Struycken

Yolanda Lippens

Veel dank voor de reactie, maar helaas. Ik heb vrij veel ervaring met computers, en heb alle voorgestelde problemen zelf al nagelopen voordat ik het op dit forum plaatste, waarbij ik niets ontdekte. Echter wel zo suf geweest om het niet even in een andere browser uit te proberen.

Het probleem met de zwarte achtergrond heeft uitsluitend betrekking op de Coret-gerelateerde websites, zo lijkt. Geen enkele andere website die ik heb bezocht, toont dit probleem van de zwarte achtergrond in plaats van de (voor die website) standaard kleur. Alle andere kleuren op de Coret-sites lijken hetzelfde te zijn gebleken (zoals banners, etc.), en de functionaliteit is ook niet aangetast.

Eerst dacht ik dat het alleen gebeurd was bij Open Archieven, doch later bleken alle Coret-websites dit probleem te hebben. Vandaar mijn vermoeden dat er wellicht iets aan de vormgeving van de Coret-websites was veranderd.

OVJ Struycken

Ook mijn instelling is nu van een witte naar een zwarte achtergrond veranderd. Ik gebruik Google Chrome als browser (zowel computer als mobiel) en heb de browser op dark mode staan als instelling, omdat dit nou eenmaal veel prettiger voor de ogen is bij langdurig schermgebruik. Alle besturingssytemen en browsers bieden sinds kort deze keuze omdat veel mensen urenlang naar een wit scherm staren nou eenmaal niet prettig vinden.  

De site van Genealogieonline is echter (nog) niet goed toegerust om met een zwarte achtergrond om te gaan heb ik gemerkt. 

Inge

De Coret Genealogie websites, waaronder het Stamboom Forum, Genealogie Online en Open Archieven, houden rekening met de gewenste kleurstelling, beter bekend als "dark mode". Als u het donkere thema heeft ingesteld op uw mobiel of in Windows èn u gebruikt een moderne browser zoals Chrome of Firefox, dan is de kleurstelling van de Coret Genealogie websites ook donker. Veelal wordt dit ervaren als rustiger voor de ogen (zeker als het donker is) en verbruikt iets minder energie. 

Als er pagina's zijn waar de kleurstelling niet goed is dan hoor ik het graag!

 

Bob Coret

Met dit forum op de achtergrond nog maar eens wat gesleuteld aan de (aangepaste) Windows thema's, en daar zat inderdaad de oorzaak. Ik had in de tussentijd niets veranderd aan het Windows-thema (licht, donker of aangepast), dus waarschijnlijk heeft een Windows-update deze kwestie veroorzaakt.

De weergave was inderdaad precies zoals op de getoonde afbeeldingen. Weer even wennen om mijn gewone windows-mappen (documenten, afbeeldingen,etc.) weer in het wit te zien, maar het komt de leesbaarheid ten goede...

Ik kan nu dus weer fijn aan de slag met witte Coret-pagina's. Veel dank! Ik zal dit draadje sluiten :)

OVJ Struycken

In antwoord op het bericht van Bob Coret - 2 dec 2019 — 11:12:

Als er pagina's zijn waar de kleurstelling niet goed is dan hoor ik het graag!

Ik maak sinds kort gebruik van dark mode. Heerlijk, had ik veel eerder moeten doen! De Coret websites zien er goed uit in dark mode, maar zojuist zag ik toch een onvolkomenheid, die ik graag even wil melden.

 

Kan de kleurstelling op de persoonlijke berichtenpagina worden aangepast, zodat de items ook goed leesbaar zijn in dark mode?

Carmen


Goed punt, gaan we doen!

Yolanda LippensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu