stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Militieregisters offline v/a 1 mei 2020 ? De reden ?


Profiel afbeelding

Klopt het dat de militieregisters offline zijn ?

Zowel via Open Archieven als via de link
https://militieregisters.nl/5.258.146/view 

De mededeling:
this website is offline until may 1, sorry for the inconvenience (yes I know.

Groet,
Everardus

Everardus Rollema

Ja, eerder vorige maand stond daar 15 april.

mvg-Ben

Ben Wegman

Dank voor je bericht Ben.

We wachter het volgende bericht maar weer af.

Het verder zetten van de datum lijkt ergens op Onbeslist

Groet,
Everardus

Everardus Rollema

Word geblokkeerd schadelijke site.

Wim van Tongerloo

Lijkt beweging in te zitten (almost ready)

Frank Fransz

Zeker nog in quarantaine.

Dick Tesselaar

Nog steeds niet on-line. Is het werk van vele handen dan voor niets geweest?

mvg-Ben

Ben Wegman

Beste Ben,

wat bedoel je met "Is het werk van vele handen dan voor niets geweest?"? De militieregisters van bijvoorbeeld Noord-Oost Brabant zijn nog altijd te raadplegen op de site van het Brabants Historisch Informatie Centrum en die van West-Brabant op de site van het West-Brabants Archief.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

Beste Indie,

Inderdaad en ook de gegevens van Amsterdam zijn te raadplegen, maar ik meende dat de site meer indexen had verzameld dan die nu her en der staan. Uiteraard kan het ook zijn dat ik me vergis. Ik neem aan dat we tzt wel zullen vernemen wat de reden van de onderbreking of stoppen van de service is geweest.

Bedankt voor je reactie.

mvg-Ben 

Ben Wegman

Hoi Ben,

het ongemak begrijp ik wel nu dat alles weer, bij wijze van, gedecentraliseerd is. Militieregisters.nl was natuurlijk een site waar al die militieregisters bij elkaar in één database stonden. Zo te zien is een groot aantal nog, inclusief scan, via Open Archieven raadpleegbaar, voor wat ik in de gauwigheid heb gezien zijn alleen die van Erfgoed Leiden en het Utrechts Archief een uitzondering op de regel. De scans van de militieregisters van Utrecht en omgeving kan je wel bij het Utrechts Archief inzien.

Niet te vergeten dat het project (op Vele Handen) natuurlijk op zichzelf al niet geheel compleet was. De gegevens van de Langstraat (Streekarchief Langstraat Heusden Altena), Midden-Brabant (Regionaal Archief Tilburg) en Zuid-Oost Brabant (Regionaal Historisch Centrum Eindhoven) zijn bijvoorbeeld al nergens digitaal in te zien en zijn ook niet geïndexeerd.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

Hoi Indie,

Bedankt voor je update. Ik moet bekennen dat ik niet tot nauwelijks gebruiker ben van open archieven. Misschien moet ik ook mijn blikveld weer eens verruimen. Gewoontes geven zekerheid maar hebben ook duidelijk hun beperkingen. Bedankt.

mvg-Ben

Ben Wegman

ter referentie: [hier] is de lijst van deelnemende archieven en plaatsen op de oude website van militieregisters.nl voordat Bitpub voor problemen zorgde. Alle scans die op de site stonden zijn bij de primaire archiefinstellingen in de zoekindexen toegankelijk

De gegevens van de Langstraat (Streekarchief Langstraat Heusden Altena), [...] zijn bijvoorbeeld al nergens digitaal in te zien en zijn ook niet geïndexeerd.

de militieregisters zijn op salha.nl in te zien [hier] en ook bij Open Archieven

Peter B


@ Peter,

Dank voor dit overzicht. Ik wist niet meer wat wel en niet was opgenomen.

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu