stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » En toen was het weer stil?.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Bob,

Ik begin mij weer te irriteren aan de mate waarin er support op GenealogieOnline wordt gegeven. Diverse gebruikers (waaronder ik) melden “bugs” aan die niet adequaat worden opgevolgd. Ik krijg een beetje het gevoel dat we zijn overgeleverd aan de grillen van Coret Genealogie en gebruikers niet de service krijgen die zij zouden moeten hebben.

In je blogs haal je soms uit naar archiefinstellingen etc. die hun zaakjes onvoldoende op orde hebben. Een kritische blik in eigen keuken lijkt mij echter ook op zijn plaats. Wijzigingen in layout worden zonder inbreng en fatsoenlijke testperiode door gevoerd. Fouten in GenealogieOnline worden niet of summier opgevolgd.

Als dit zo blijft de komende weken ben ik in ieder geval weg hier. Voor € 60,- per jaar kan ik ook mijn eigen stamboomsite hosten.

Het heeft allemaal te maken met het managen van de verwachtingen van de gebruikers. Niemand verwacht van jou dat jij alla minuut problemen oplost. Ik denk dat we wel mogen verwachten dat er aangegeven wordt hoe en wanneer er bepaalde problemen opgelost gaan worden. Ik denk dat 1x per maand een nieuwe release vrijgeven heel acceptabel zou zijn voor iedereen.

Daarnaast wordt het wellicht erg zin vol om een testomgeving op te gaan zetten (understatement) waarbij wijzigingen niet meteen impact hebben op alle gebruikers. Een aantal leden zal best bereidt zijn om bug-fixes en nieuwe features in deze omgeving uit te testen. Na akkoord van deze groep testers zou je dan de wijzigingen vrij kunnen geven naar alle andere gebruikers.

Zo moeilijk kan dit toch niet zijn? Ik werk zelf als IT Consultant in een internationale organisatie met meer dan 15000 gebruikers. Wijzigingen doorvoeren zonder een fatsoenlijk plan en testtraject wordt bij ons niet geaccepteerd. Evenals het niet managen van gebruikersverwachtingen.

Ik vraag mij echt af hoe je dit denkt te gaan oplossen…

Groet,

Marcel

Marcel Remkes

kennelijk wordt de methode ODELL gehanteerd  (Oplossen Door Eenvoudig Laten Liggen)

ik heb inmiddels de gevonden bugs m.b.t. mijn publicaties op de meest simpele wijze geëlimineerd: door de publicatie te verwijderen

 

grtn

Jan_K.

Bob,

Ik zie dat je na het plaatsen van mijn bericht gisteren nog online bent geweest. Een reactie zou wel zo netjes zijn geweest. Al had je maar aangeven dat je er op terug komt. Ik zie ook dat Everardus jou ook niet kan bereiken momenteel. Ik weet natuurlijk niet wat er aan de hand is, maar je bent er in ieder geval momenteel weer een behoorlijke puinhoop van aan het maken. Net als genealogie is communicatie ook een vak!

Groet,

Marcel

Marcel Remkes


Wat ik niet kan volgen Marcel, waarom doe je dat niet en host je geen eigen website? Ik heb maar weinig verstand van websites en toch slaag ik erin een, denk ik dan, redelijke website op internet te zetten voor ongeveer 35 euro per jaar. Kan je nagaan wat ik zou doen als IT consultant was of zelfs maar 10% van die kennis bezat. Kan je wel volgen in je boodschap hoor, want ik heb GenealogieOnline altijd een onaantrekkelijk alternatief gevonden. Beetje te beschermend en bekrompen voor mezelf. Maar ja, Bob ontloopt het dus je legt de vinger wel op de gevoelige plek.

Pieter de BoerPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!