stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Vraag over weergave doopdatum

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Beste mensen, onlangs hebben wij (mijn grootvader en ik) een publicatie online gezet via genealogieonline, en nu vragen wij ons af hoe het exact komt dat er bij de meeste van onze personen de doopdatum wel bij het persoonsoverzicht staat maar niet het doopjaar bij het overzicht van voorouders en nakomelingen?

Om een specifiek voorbeeld te geven:
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-lut-in-nederland/I4279.php

Doopdatum staat in de persoonlijke gegevens maar het wordt niet weergegeven in het overzicht. Ter contrast, zijn moeder, Maria Mooten heeft wel een doopjaar in het overzicht staan direct boven hem.

Is dit de bedoeling of is dit een fout van ons/Aldfaer/etc?

Alvast bedankt.

Frans Lut

Als je bij geboorte alleen een plaats vermeld, kan er in het overzicht nooit een jaar komen te staan. Als je de plaats bij geboorte verwijderd dan wordt het jaar van de doop vermeld. Ditzelfde geldt voor het overlijdensjaar. Zet je alleen een plaats dan is er uiteraard geen jaar zichtbaar. Wil je wel jaren zichtbaar krijgen dan moet je alle plaatsen zonder jaartal verwijderen of deze plaatsen ergens anders (bijv. bij notities) zetten.

Ik zag later dat het niet altijd opgaat wat ik hierboven heb geschreven want bij Maria Mooten staat wel een jaartal, terwijl er bij geboorte alleen een plaatsnaam staat. Dit is toch raar, want als je alleen een plaats vermeld zou er toch geen jaartal zichtbaar kunnen worden.

Mary Schroder


Meneer Lut,

Het probleem is gevonden. Bij bepaalde combinaties dacht Genealogie Online dat er een geboorte was (terwijl deze er niet was) en pakte daarom niet de doopdatum. Deze gevallen worden nu wel herkend, waardoor nu ook de doop (en begraaf)jaren worden getoond in het overzicht.

mvg,
Bob Coret

Bob CoretPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!