stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Suggestie aanknopingspunten filter

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Beste websitebeheerder,

 

ik heb een aantal suggesties betreffende de heel nuttige genealogieonline.nl aanknopingspuntenpagina.

 

 1. Als je je in "beheer" op 1 van je publicaties bevindt, en op "aanknopingspunten" klikt, krijg je toch weer een lijst met al je publicaties waarvoor aanknopingspunten zijn, in plaats van de aanknopingspunten bij de publicatie waar je je momenteel bevindt. Het zou fijn zijn als je gewoon direct naar de aanknopingspunten voor de huidige publicatie wordt gebracht.
 2. Ik gebruik het filter "nog niet bekeken". Ik probeer hierin netjes (bijna elke maand) alle nieuwe aanknopingspunten te markeren. Als er meer dan 10 zijn, dan moet je per pagina van 10 aanknopingspunten werken. Maar als je die 10 aanknopingspunten allemaal hebt gemarkeerd, en de volgende pagina aanklikt, krijg je feitelijk de resultaten van 30-40, in plaats van 20-30, omdat de eerste 10 nu niet meer onder het filter vallen (ze zijn immers nu bekeken). Op zich geen ramp, maar het is wel vreemd. Langzaam neemt je aantal pagina's af, totdat je een lege pagina ziet, terwijl er nog wel onbekeken aanknopingspunten zijn. De sortering op "verschil in informatie" bijvoorbeeld, gaat hierdoor ook verloren.
  1. Je zou onderaan de pagina op het paginanummer moeten kunnen klikken waar je je momenteel op bevindt, zodat je telkens de volgende  aanknopingspunten ziet die je nog niet gehad hebt. Geen elegante oplossing, en wellicht werkt opnieuw naar boven scrollen en op "pas filter toe" klikken op dezelfde manier. Maar dat is een handeling die ik eigenlijk altijd vergeet.
  2. Of hij zou gewoon bij het veranderen van pagina niet opnieuw het filter moeten toepassen. Pas bij het opnieuw klikken op "pas filter toe" zou dit moeten gebeuren. Wellicht technisch lastiger te implementeren, maar netter.
 3. De laatste rij text bevat ouders, relaties, kinderen en bronvermeldingen.
  1. Ten eerste is de kolom bronvermeldingen niet erg nuttig. Een bronvermelding leidt in mijn ervaring slechts zelden tot een echte bron waar je wat aan hebt. Ik zou veel meer hebben aan bijvoorbeeld een kolom beroepen. 
  2. Terwijl in de laatste rij het verschil tussen de twee personen vetgedrukt wordt aangegeven, wordt dit in de geboren/overleden rijen niet gedaan. Dit zou handig zijn! Als ik als overlijdensdatum 23-10-1834 hebt, en de ander 20-10-1834, dan zou het fijn zijn als 23 en 20 vetgedrukt zouden zijn!
 4. Ik heb publicaties met honderden aanknopingspunten. Het zou geweldig zijn als je wat fijner kon sorteren. Bijvoorbeeld op aantal ouders bij de ander (meer ouders dan jij hebt: hogere notering, minder dan jij, lagere notering). Hetzelfde met kinderen en relaties (en beroepen ;-)).
 5. Het zou fijn zijn als "N.N." niet als ouder zou worden aangegeven. Natuurlijk bestond de ouder, maar het feit dat ik maar 1 ouder heb, en de ander 1 genoemde ouder en 1 N.N., geeft vaak geen verschil tussen onze publicaties over deze persoon. Ik besef me dat dit onwaar is als een ouder daadwerkelijk niet bekend is vanwege een onecht kind bijvoorbeeld. Misschien moeten we daar een apparte afkorting voor invoeren: O.O. (onechte ouder ;-)).
 6. Wellicht zou je per publicatie moeten kunnen aangeven hoe jouw informatie overgenomen mag worden. Bijvoorbeeld "zonder bronvermelding", "met bronvermelding", "alleen met toestemming van de auteur" en "nooit". Je kunt dan eventueel het mogelijk maken om een gedeelte van de informatie (vanaf de vergeleken persoon in kwestie bijvoorbeeld) te exporteren als gedcom bestand, als de auteur dit toestaat. Een knop met "vraag toestemming om akte over te nemen" zou ook erg handig zijn in het 3e geval, met formulier waarin je aangeeft wat je wil overnemen en in welke publicatie.

 

Met vriendelijke groeten,

Bastiaan Huisman

Bastiaan HuismanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!